Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Hoe beveilig je een losse schuur of garage optimaal?

Wanneer we denken aan de beveiliging van onze woning, besteden we vaak de meeste aandacht aan het hoofdhuis. Maar wat met die losstaande schuur of garage? Hier bewaren we vaak waardevolle spullen zoals gereedschap, fietsen, grasmaaiers en soms zelfs een auto. In dit artikel ontdek je hoe je deze ruimtes het best beschermt tegen inbraak.

1. Begin met degelijk hang- en sluitwerk

Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar zorg voor stevige deuren en ramen met kwalitatief hang- en sluitwerk. Veel garages en schuren hebben enkelvoudige, dunne deuren die gemakkelijk geforceerd kunnen worden. Investeer in een stevige metalen of massief houten deur en installeer een goed slot, bij voorkeur een cilinderslot met een SKG-keurmerk.

2. Verlichting is de sleutel

Een goed verlicht terrein is vaak een afschrikmiddel voor potentiële inbrekers. Kies voor bewegingssensoren die aanspringen als iemand het terrein betreedt. Deze plotselinge verlichting kan inbrekers afschrikken en zorgt ervoor dat ze beter zichtbaar zijn voor jou of je buren.

3. Installatie van een alarmsysteem

Denk aan een draadloos alarmsysteem specifiek voor je schuur of garage. Veel van deze systemen kunnen gekoppeld worden aan je hoofdwoning of rechtstreeks een melding sturen naar je smartphone. Kies voor systemen met glasbreukdetectoren, deur-/raamsensoren en eventueel bewegingssensoren voor een optimale beveiliging.

4. Camera’s als extra oog

Beveiligingscamera’s zijn tegenwoordig betaalbaar en eenvoudig te installeren. Ze werken niet alleen als afschrikmiddel, maar geven je ook de mogelijkheid om te zien wat er gebeurt. Vele moderne camera’s bieden nachtzicht, bewegingsdetectie en de optie om live beelden te bekijken via je smartphone.

5. Gebruik een grondanker of muurbeugel

Heb je waardevolle items zoals fietsen of motoren in je schuur? Overweeg dan om ze vast te zetten aan een grondanker of muurbeugel. Dit maakt het een stuk lastiger voor inbrekers om ze snel mee te nemen.

6. Wees discreet

Laat niet zien wat je allemaal in je schuur of garage hebt staan. Dek waardevolle spullen af en zorg dat er geen direct zicht is vanaf de straat of oprit. Hoe minder mensen weten wat er te halen valt, hoe kleiner de kans dat ze een poging zullen wagen.

7. Markeren en registreren

Merk waardevolle spullen met een unieke code of gebruik speciale inkt die alleen zichtbaar is onder UV-licht. Noteer serienummers en maak foto’s van je bezittingen. Mocht er toch iets gestolen worden, dan vergroot dit de kans dat je je spullen terugkrijgt en de dader gevonden wordt.

8. Overweeg een veiligheidsbarrière

Voor extra beveiliging kun je denken aan het plaatsen van een veiligheidshek of -barrière. Hoewel dit misschien een drastische maatregel lijkt, kan het een effectieve manier zijn om ongewenste gasten buiten te houden.

9. Communiceer over beveiliging

Plaats stickers of borden die aangeven dat je ruimte beveiligd is. Hoewel het in eerste instantie misschien een uitnodiging lijkt, denken inbrekers vaak twee keer na voordat ze een ruimte betreden waarvan ze weten dat er een alarmsysteem of camera’s actief zijn. Je kunt ook een sirene in het zicht plaatsen, wat een afschrikkende werking heeft.

10. Regelmatige controle

Loop regelmatig een rondje om je schuur of garage. Controleer of alle sloten nog goed functioneren, of er geen ramen kapot zijn en of alle beveiligingsapparatuur naar behoren werkt. Een regelmatige controle zorgt ervoor dat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Een losstaande schuur of garage verdient net zoveel aandacht op het gebied van beveiliging als je woning. Door te investeren in goede beveiligingsmaatregelen, verklein je de kans op inbraak aanzienlijk en kun je met een gerust hart je waardevolle spullen opbergen. Het is een investering die zichzelf terugbetaalt in gemoedsrust en veiligheid.

Plaats een reactie