Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Den Andel

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Den Andel beveilig je jouw huis tegen inbraak. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Zo’n alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Als extra voordeel waarschuwt een huisalarm ook bij brand, gas of lekkages. Via onze adviseurs lees je handige info over de soorten systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Ook verstrekken we op deze pagina een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Den Andel en check je praktische inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-den-andel

Alarminstallatie Den Andel laten plaatsen

Een alarmsysteem is een beveiligingssysteem dat een signaal geeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij een verdachte poging zal het alarm afgaan en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. In sommige situaties is jouw woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De medewerker bekijkt de situatie en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de bewoners. Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Den Andel? In dit handige stappenplan vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Maak een goede analyse van de woning en controleer waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op basis daarvan kom je erachter welke risicovolle plekken sensoren / detectoren moeten krijgen. Als we het hebben over inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: gasdetectoren, glasbreuksensoren, rookmelders, beveiligingscamera’s, waterdetectoren, magneetcontacten.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Je kunt kiezen uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld systeem wordt alle verbonden met draden waardoor het nauwelijks storingen kent. Een draadloos systeem heeft geen kabels nodig en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride inrichting is een combinatie van beide.

 3. Alarmmeldingen

  Er kan worden gekozen voor verschillende alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, E-mail, telefonische oproep, geluidsalarm, SMS. Een interessante keuze is doorschakeling met de een 24/7 meldkamer (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Afsluitend kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Geef het installatie adres in en selecteer de installatie die je wilt. Je krijgt dan kosteloos verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Den Andel en de gemeente.

 5. Installatieservice

  Het gekozen beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op de gekozen dag. De medewerker laat goed zien hoe het allemaal werkt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen instellen die een notificatie ontvangt bij onraad.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Den Andel?

Vergelijk tarieven van beveiligingsbedrijven in jouw regio

Advies: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Het Hogeland laten professionele alarmbeveiliging installeren. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn betaalbare budget producten met enkel detectoren en sirene. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief buitensirene, meldkamer koppeling, rookmelders, camerabewaking, afstandsbediening. Eveneens start je zoektocht bij het bepalen van een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In het volgende stuk noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarmsysteem is vaak verbonden met het WiFi netwerk, de sensoren werken op batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Ook kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Aandachtspunten zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Investering inclusief montage: €675,00 tot €1550,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het is een betrouwbaar systeem, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij panden met een hoge risicoklasse wordt dit gezien als een verplichting. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, je hebt weinig last van storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Tarieven inclusief installatie: €950,00 tot €1900,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Op de locaties waar al kabels liggen neem je de bekabelde componenten, op plekken waar geen bedrading ligt maak je gebruik van draadloze sensoren.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1700,00 tot en met €2050,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het volgende schema sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Den Andel.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een pincode, ID, tag, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Den Andel (mei 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Echter, als je het laat plaatsen door een ervaren installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In het bijgaande overzicht tonen wij de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Den Andel. Zij hebben ervaring met merken als Van Lien en Pikt-O-Norm. Of klik door voor installatiebedrijven en leveranciers in Saaxumhuizen, Onderdendam, Rasquert en Tinallinge.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We delen goed werkende tips om de kans op inbraak in Den Andel te verkleinen. Check ook extra informatie over Draadloos alarmsysteem.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Laat geen voorwerpen achter die de inbreker kunnen helpen.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.
 7. Start een eigen groep voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Bedenk goed dat sociale media profielen deels openbaar zijn.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Den Andel vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Groningen leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die kunnen helpen bij het plaatsen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze firma’s staan garant voor een ingenieuze alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. In veel gevallen heb je de keuze voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: Altijd inzicht in wie er binnen de woning is.
 • Woonveilig: Eenvoudig uit te breiden met extra bewegingsmelders, deur-/raamcontacten.
 • V&S Beveiliging: Altijd een razendsnelle respons bij melding.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: 24/7 doormelding met virtuele of bemande meldkamer.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Foscam, Somfy, Bosch, EZVIZ, TP-Link + Arlo, Eve, Hombli, Netamo, Eufy.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Wat kost een alarmsysteem installeren in Den Andel?

De kosten van een goed alarmsysteem in Den Andel voor thuis liggen gemiddeld tussen de €400,00 en €1125,00. De totaalprijs wordt gecalculeerd door de soms van het type installatie, het aantal extra opties zoals een beveiligingscamera of gasdetector, het aantal ruimtes, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties bekijkt een medewerker meteen wat de actuele status is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De medewerker van de meldkamer stelt woningeigenaren op de hoogte Bij een noodsituatie Met Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De prijzen van een alarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €22,50 en €47,50 per 4 weken.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij detectie is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een notificatie op iPad of telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: lichtalarm, SMS, telefonische oproep, e-mail. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Bij een beperkt budget kun je denken aan een bekabelde analoge camera vanaf €300,00 per aansluiting. Heb je liever haarscherp beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Zoek dan naar een HD IP camera vanaf €575,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Den Andel.


Postcodegebied: 9956

Plaats een reactie