Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Wolsum

Door het installeren van een alarmsysteem in Wolsum beveilig je jouw huis tegen inbraak. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Een eigen alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, jaagt inbrekers de deur uit en geeft je een gerust en veilig gevoel. Evenzeer zal het huisalarm afgaan bij water (lekkage), brand en gas. In onze keuzehulp lees je praktische info over de meest bekende type systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Afsluitend vergelijk je op deze pagina een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Wolsum en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-wolsum

Alarminstallatie Wolsum laten aanleggen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch apparaat dat notificaties verstuurt bij beweging, glasbreuk of rook. Bij een ongewone beweging wordt het alarm getriggerd en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Wanneer je dat wil is het woningalarm aangesloten op de meldkamer. De beveiliger bekijkt de situatie en neemt telefonisch contact op met de bewoners. Bij een noodsituatie kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Wolsum? Hieronder vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Loop eens een rondje door de woning om erachter te komen waar de zwakke plekken liggen. Op basis daarvan kom je erachter welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen verzegeld moeten worden met een sensor. M.b.t. inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: waterdetectoren, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, rookmelders, magneetcontacten, gasdetectoren.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  De meest bekende types zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld huisalarm moeten er overal draden worden getrokken zodat het heel storingsongevoelig is. Een draadloos systeem heeft geen kabels nodig en sluit je heel gemakkelijk aan. De hybride mogelijkheid is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  We onderscheiden allerlei alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook E-mail, geluidsalarm, telefonische oproep, lichtalarm. Je kunt ook kiezen voor doorschakeling van een speciale meldkamer (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Mogelijk kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Vul jouw adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je krijgt dan kosteloos meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Wolsum en de directe omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een vooraf afgesproken moment. De medewerker geeft altijd een goed instructie. Je kan eventueel ook een contactpersoon inprogrammeren die gebeld moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Wolsum?

Vergelijk kosten en voorwaarden van installateurs in direct regio

Tips: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Steeds meer woningen in de gemeente Súdwest-Fryslân hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Zo zijn er hele voordelige modellen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met rookmelders, meldkamer koppeling, afstandsbediening, bewegingsmelders, camerabewaking. Daarnaast moet je in de basis kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In het volgende stuk zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarmsysteem zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, dat werkt op batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Ook is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Minpunten zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Tarieven inclusief montage: €725,00 tot wel €1850,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Bij een volledig bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is de meest betrouwbare keuze, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is het zelfs verplicht. Het onderhoud is minder complex, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Prijzen inclusief installatie: €1200,00 tot €2050,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Op de locaties waar al kabels liggen gebruik je bedrade sensors, waar nog geen kabels getrokken zijn kan je kiezen voor draadloze sensoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Een relatief duur systeem.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1650,00 tot ongeveer €1950,00.

Extra opties huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het volgende schema sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Wolsum.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een tag, pincode, ID, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Wolsum (november 2023)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Alleen, als je het uitbesteed aan een vakkundig installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In de onderstaande tabel bekijk je de adressen en namen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Wolsum. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als PowerSonic en Ajax Kidde. Of bekijk bedrijven en installateurs in Nijhuizum, Koudum, Folsgare en Tjalhuizum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We delen praktische tips om de kans op inbraak in Wolsum te verkleinen. Of klik door voor meer informatie over Bedraad alarmsysteem.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Vraag buren of ze een oogje in het zeil houden bij vakantie.
 7. Begin samen met je straat een Whatsapp buurtpreventie.
 8. Deel niet op social media dat je op vakantie gaat.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Wolsum vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Friesland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen helpen jou met een innovatieve alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. In veel gevallen kan je kiezen voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Een eigen bemande meldkamer die 24/7 beschikbaar is.
 • Woonveilig: Direct geïnformeerd op je mobiele telefoon bij een alarm.
 • V&S Beveiliging: Professionele installatie en onderhoud.
 • SmartAlarm: Je alarm bedienen en instellen via de Applicatie (met Trigion).
 • Directveilig: Standaard voorzien van VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Somfy, EZVIZ, D-Link, Foscam, TP-Link + Hombli, Yale, Eve, Eufy, Netamo.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Wolsum?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Wolsum voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €500,00 en €1100,00. De echte prijs is afhakelijk van het type alarm, extra services zoals alarmcentrale en camera’s of CO2 melder, het woonoppervlak, en het onderhoudscontract.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij een bepaalde gebeurtenis zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat er gaande is en of ze direct in actie moeten komen. De medewerker van de meldkamer waarschuwt de bewoners als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. Middels Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De kosten van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €10,00 en +/- €42,50 per maand.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij een foute beweging ontvang je op diverse manieren een signaal. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een sirene (een luid geluidsalarm) of een pushmelding op je smartphone. Verder zijn er ook opties voor een melding via: lichtalarm, SMS, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep. Bij een stil alarm zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het schrikt inbrekers af en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Bij een beperkt budget kun je denken aan een mix van enkele losse camera’s, vanaf €300,00 per stuk. Zoek je optimaal gedetailleerd beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Zoek dan naar een HD IP camera, te bestellen vanaf €450,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Wolsum.


Postcodegebied: 8774

Plaats een reactie