Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Tjalhuizum

Door het installeren van een alarmsysteem in Tjalhuizum heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Een actieve alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, jaagt inbrekers de deur uit en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Evenzeer waarschuwt een huisalarm ook bij water (lekkage), brand en gas. In onze keuzehulp tonen wij populaire informatie over de diverse systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Verder vergelijk je op dit platform verschillende beveiligingsbedrijven in Tjalhuizum en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-tjalhuizum

Alarminstallatie Tjalhuizum aanleggen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een beveiligingssysteem dat een (stil) alarm afgeeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij ongewone situaties slaat het alarm aan en krijg je een melding op je smartphone. Steeds vaker wordt het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. Een agent analyseert de melding en belt direct de contactpersonen (sleutelhouders). Bij brand, inbraak of een overval schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Tjalhuizum? In het stukje hieronder leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en kijk waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Met deze informatie markeer je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen verzegeld moeten worden met een sensor. Als het gaat om inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: bewegingsmelders, rookmelders, waterdetectoren, magneetcontacten, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s.

 2. Kies het soort alarm

  Populaire keuze zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bedraad systeem wordt alle verbonden met draden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een wireless (draadloos) systeem communiceert vaak via radiogolven. en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride oplossing een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Alarmmeldingen

  Er kan worden gekozen voor allerlei alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: telefonische oproep, SMS, geluidsalarm, lichtalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met extra service van de meldkamer (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Indien gewenst is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Voer jouw postcode en huisnummer in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt binnen korte tijd verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Tjalhuizum.

 5. De installateur komt langs

  Het gekozen beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op de gekozen dag. De installateur laat goed zien hoe het allemaal werkt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) opgeven waarnaar een signaal wordt gestuurd bij verdachte omstandigheden.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Tjalhuizum?

Vraag offertes op bij experts uit de buurt

Keuzehulp: Soorten beveiligingssystemen

Heel veel mensen in de gemeente Súdwest-Fryslân gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn goedkope standaard modellen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Er bestaan ook complete pakketten met camerabewaking, rookmelders, afstandsbediening, buitensirene, meldkamer koppeling. Eveneens dien je een keuze te maken uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In de volgende paragraaf bespreken we de voordelen en nadelen.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarmsysteem is een installatie zonder bekabeling, de detectoren hebben een batterij. Het is makkelijk aan te leggen en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Ook is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Minpunten zijn dat batterijen leeg kunnen raken en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Tarieven inclusief montage: €725,00 – €1800,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Bij een volledig bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Er zijn nauwelijks storingen, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse wordt dit gezien als een verplichting. Je hebt weinig onderhoud nodig, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Prijzen inclusief installatie: €1275,00 tot wel €1850,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De betrouwbaarheid is hoog, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al bedrading ligt gebruik je bedrade detectoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn installeer je draadloze onderdelen.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Investering inclusief aanleggen: €2000,00 tot circa €2450,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het stukje hieronder lees je meer over veilig wonen in Tjalhuizum.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pas, pincode, ID, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Tjalhuizum (december 2023)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Alleen, als je het laat plaatsen door een ervaren installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In de tabel hieronder tonen wij de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Tjalhuizum. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Neovo en Ramcro. Op onze site bekijk je ook aanbieders en bedrijven in Folsgare, Wolsum, Nijland en Breezanddijk.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We geven relevante tips de mogelijkheden voor inbraak in Tjalhuizum te verminderen. Of klik door voor meer informatie over Soorten alarminstallaties.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Plaats camera’s die je op afstand kunt bekijken.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Informeer inbrekers niet via social media dat je op vakantie bent.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Beveiligingssysteem voor thuis

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Tjalhuizum vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Friesland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het installeren van alarmen en bewakingscamera’s. Deze firma’s staan bekend om een slimme alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Meestal kan je kiezen voor een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: Live beeld van de camera’s in je woning in de App.
 • Woonveilig: Volledig draadloos en dus eenvoudig zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Altijd met lokale service en een persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Jaarlijks onderhoud en doorlopende garantie.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Bosch, D-Link, Somfy, TP-Link, EZVIZ of Yale, Eve, Hombli, Eufy, Arlo.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Tjalhuizum?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Tjalhuizum voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €475,00 en €1100,00. De echte prijs komt tot stand door het gekozen systeem, de extra opties zoals meldkamer en camera’s of gasdetector, het woonoppervlak, en garantietermijn.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij onraad en inbraak bekijkt de medewerker wat de actuele status is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De medewerker zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Door gebruik te maken van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De investering in een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €17,50 & €55,00 per maand.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Wanneer het alarmsysteem afgaat kan je op verschillende manieren een melding krijgen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, e-mail, lichtalarm. Als je een stil alarm laat installeren is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het schrikt inbrekers af en de pakkans is een stuk groter omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Voor de kleine portemonnee is er een bekabelde analoge camera vanaf €275,00 per camera. Zoek je optimaal gedetailleerd beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Zoek dan naar een HD IP camera vanaf €400,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Tjalhuizum.


Postcodegebied: 8772

Plaats een reactie