Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Folsgare

Door middel van een alarmsysteem in Folsgare beveilig je jouw huis tegen inbraak. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Zo’n alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Daarbij kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij brand of lekkage. In onze keuzehulp verstrekken we praktische details over de meest populaire systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Tevens bieden we op deze site bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Folsgare en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-folsgare

Alarminstallatie Folsgare installeren

Een alarmsysteem houdt in: een beveiligingsinstallatie dat een (stil) alarm afgeeft bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij ongewone situaties zal het systeem het alarm inschakelen en ontvang jij op je telefoon een melding. Tegen extra betaling is het woningalarm aangesloten op de meldkamer. Een professional controleert het signaal en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Bij een overval, inbraak of brand kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Folsgare? In het volgende stukje vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Maak een goede analyse van de woning en ontdek zo waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Zo ontdek je welke ingangen sensoren / detectoren moeten krijgen. Als het gaat om inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: gasdetectoren, magneetcontacten, rookmelders, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders.

 2. Soort alarm kiezen

  De meest gekozen soorten zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij bekabelde installaties moeten er overal draden worden getrokken wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een wifi-systeem (draadloos) kan werken zonder kabels en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride oplossing is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Type alarmering

  Er kan worden gekozen voor meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: denk aan een app op je telefoon maar ook SMS, telefonische oproep, geluidsalarm, lichtalarm. Een interessante keuze is een standaard melding richting de meldkamer (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Indien gewenst is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Voer je adres in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Folsgare en omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Een beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen binnen een korte periode. De expert demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen ingeven die ingelicht moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Folsgare?

Vergelijk kosten en voorwaarden van installatiebedrijven in direct regio

Keuzehulp: Kies het juiste beveiligingssysteem

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Súdwest-Fryslân kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn betaalbare budget producten met enkel de noodzakelijke onderdelen. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief camerabewaking, bewegingsmelders, rookmelders, meldkamer koppeling, buitensirene. Daarnaast moet je in de basis kiezen voor een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Hierna delen we daar meer info over.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarm voor woningen wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, en sensors die werken op batterij-power. De installatie gaat eenvoudig en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Als laatste is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Aandachtspunten zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Tarieven inclusief montage: €725,00 tot +/- €2000,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
In het geval van een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Dit werkt heel erg effectief, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Tarieven inclusief installatie: €1000,00 tot +/- €2350,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar de kabels al voorhanden zijn gebruik je bekabelde sensoren, op plekken waar geen bedrading ligt installeer je draadloze componenten.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1150,00 tot ongeveer €2400,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het volgende schema lees je meer informatie over extra veilig wonen in Folsgare.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een tag, pincode, ID, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Folsgare (juni 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Toch, als je het laat plaatsen door een erkend installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In de onderstaande tabel delen wij de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Folsgare. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Economy en Sistec. Je kunt ook doorklikken naar installatiebedrijven en leveranciers in Wolsum, Nijhuizum, Tjalhuizum en Nijland.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. In het stukje hieronder vind je goed werkende tips om de opties voor inbraak in Folsgare te verkleinen. Check ook extra informatie over Draadloos alarmsysteem.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Beveiligingssysteem voor thuis

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Folsgare vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Friesland leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die kunnen helpen bij het installeren van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze bedrijven staan garant voor een effectieve alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Mogelijk kan je kiezen voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Snelle meldkamer, gemakkelijk bedienen met App.
 • Feenstra.com: Altijd inclusief tweejaarlijks service & onderhoud.
 • Woonveilig: Draadloos en zonder te boren zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Zeer gemakkelijk in gebruik en ontzettend betrouwbaar.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Erkend betrouwbaar en gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Somfy, Bosch, D-Link, Foscam, EZVIZ & Yale, Eve, Netamo, Eufy, Arlo.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Folsgare?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Folsgare voor thuis liggen ongeveer tussen de €350,00 en €1150,00. De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd door de soms van het soort systeem, de aanvullende diensten zoals meldkamer en camera’s of CO2 melder, het soort woning, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Zodra het alarm beweging detecteert controleert een centralist of er iets aan de hand is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. De beveiliger neemt contact op met de bewoners Bij een geverifieerde alarmmelding Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De extra kosten van een alarmsysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €15,00 en +/- €50,00 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij verdachte omstandigheden wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) en een pushbericht op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: SMS, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, e-mail. Bij een stil alarm weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Een voordelige mogelijkheid is een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €175,00 per unit. Zoek je de meest scherpe en heldere HD-beelden om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Maak dan de keuze voor een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €525,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Folsgare.


Postcodegebied: 8773

Plaats een reactie