Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Nijhuizum

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Nijhuizum is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Dit alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft je meer gemoedsrust. Tevens zal het huisalarm afgaan bij brand of lekkage. Via onze adviseurs vind je populaire info over de systemen waar je uit kunt kiezen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Bovendien bieden we op deze site een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Nijhuizum en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-nijhuizum

Alarminstallatie Nijhuizum laten installeren

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een beveiligingsinstallatie dat een alarm geeft bij beweging, glasbreuk of rook. Bij een ongewone beweging gaat het alarm af en krijg je meteen melding op je smartphone. Als extra optie is het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De beveiliger analyseert de melding en probeert contact te leggen met de klant (de bewoner). Als er sprake is van inbraak of brand kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Nijhuizum? In het volgende stukje leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Maak een goed profiel van jouw woning en controleer waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op die manier weet je welke toegangsplekken sensoren / detectoren moeten krijgen. M.b.t. inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: waterdetectoren, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, gasdetectoren, bewegingsmelders.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Je kunt kiezen uit een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij de bekabelde optie is alles met kabels verbonden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een kabelvrij systeem (draadloos) heeft geen kabels nodig en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride product is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  We differentiëren allerlei alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: telefonische oproep, lichtalarm, geluidsalarm, E-mail. Je kunt ook kiezen voor een professionele integratie met de meldkamer (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Indien gewenst is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Geef het installatie adres in en kies wat je wilt laten installeren. Je krijgt dan kosteloos 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Nijhuizum en de directe omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een vooraf afgesproken moment. De installateur demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen instellen die ingelicht moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Nijhuizum?

Krijg verschillende offertes van installateurs in direct regio

Tips: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Steeds meer woningen in de gemeente Súdwest-Fryslân kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel detectoren en sirene. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals camerabewaking, buitensirene, afstandsbediening, rookmelders, meldkamer koppeling. Tevens start je zoektocht bij het bepalen van een bedraad, draadloos of hybride installatie. In de volgende paragraaf zullen we daar een toelichting op geven.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarm voor woningen wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, dat werkt op batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en het is ook perfect voor bestaande bouw. Als laatste is het systeem zeer flexibel en voordelig. Nadelen zijn dat batterijen op kunnen raken en dat het wat meer storingen kent.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Prijs inclusief montage: €825,00 tot wel €1300,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Dit werkt heel erg effectief, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 is het zelfs verplicht. Je hebt weinig onderhoud nodig, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarieven inclusief installatie: €1150,00 tot €2050,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het is zeer betrouwbaar, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al bedrading ligt kies je voor bedrade detectoren, op plekken waar geen bedrading ligt maak je gebruik van draadloze sensors.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1850,00 tot +/- €2800,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het volgende schema lees je meer informatie over extra veilig wonen in Nijhuizum.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een druppel, pincode, ID, tag.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Nijhuizum (december 2023)

Je kunt het alarm zelf installeren. Maar, wanneer je het laat aanleggen door erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In het bijgaande overzicht vind je de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Nijhuizum. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Interlogix en FireAngel. Of bekijk bedrijven en leveranciers in Koudum, Franeker, Wolsum en Folsgare.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. In het stukje hieronder vind je relevante tips de opties voor inbraak in Nijhuizum te beperken. Lees ook meer info over Hybride alarmsysteem.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Bedenk goed dat sociale media profielen deels openbaar zijn.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Nijhuizum vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Friesland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het installeren van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze firma’s staan garant voor een effectieve alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Steeds vaker kan je kiezen voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Zelf controle over opnames, opslag en delen van de beelden.
 • Woonveilig: Zonder boren en volledig draadloos, gemakkelijk zelf plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Altijd een razendsnelle respons bij melding.
 • SmartAlarm: Je alarm bedienen en instellen via de Applicatie (met Trigion).
 • Directveilig: Revolutionaire systeem met BORG certificaat t/m klasse 4.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Foscam, Bosch, TP-Link, EZVIZ, D-Link of Hombli, Eufy, Netamo, Yale, Arlo.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Nijhuizum?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Nijhuizum voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €350,00 en €1250,00. De normale prijs hangt af van het type alarm, extra services zoals meldkamer en camera’s of CO2 melder, het woonoppervlak, en het jaarlijkse onderhoud.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen wordt er in de alarmcentrale gekeken wat er gaande is en of ze direct in actie moeten komen. De beveiliger neemt contact op met de bewoners bij een geverifieerd alarm Door middel van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De extra kosten van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €20,00 en +/- €47,50 per 4 weken.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij een foute beweging kan je op diverse manieren een melding krijgen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een pushmelding op je smartphone. Daarbij bieden sommige aanbieders ook doorschakeling naar meldkamer, e-mail, SMS, telefonische oproep. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het schrikt ongewenst bezoek af en de pakkans is een stuk groter omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een bedrade camera vanaf €300,00 per unit. Heb je liever optimaal gedetailleerd beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Installeer dan een HD IP camera voor €525,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Nijhuizum.


Postcodegebied: 8775

Plaats een reactie