Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Nieuwediep

Door het installeren van een alarmsysteem in Nieuwediep beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Dit alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, waarschuwt bij onraad en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Daarnaast signaleert een huisalarm ook bij brand, gas of lekkages. In onze keuzehulp lees je handige info over de diverse systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Daarnaast bekijk je op deze pagina een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Nieuwediep en vind je slimme tips tegen inbraak.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-nieuwediep

Alarminstallatie Nieuwediep laten installeren

Een alarmsysteem is een elektronisch detectiesysteem dat via sensoren een alarm geeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij onraad zal het alarm afgaan en krijg je in de app of per sms een melding. In veel gevallen wordt het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. De beveiliger bekijkt de melding en waarschuwt de betrokken klant. Bij een noodsituatie schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Nieuwediep? In het volgende stukje leggen we precies uit hoe dit werkt.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Zorg voor een goed beeld van het huis en controleer waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Op deze manier bepaal je welke deuren en ramen beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Wat betreft inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: rookmelders, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, magneetcontacten, gasdetectoren, bewegingsmelders.

 2. Kies het type alarm

  Je kunt kiezen uit een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij de bekabelde optie zijn alle componenten met kabels verbonden waardoor het nauwelijks storingen kent. Een draadloos systeem is effectief zonder bekabeling en kan overal worden geïnstalleerd. De hybride mogelijkheid is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  We differentiëren meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: een melding via een smartphone App, E-mail, telefonische oproep, SMS, lichtalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met extra service van de Particuliere alarmcentrale PAC. 7 dagen per week, de hele dag door controle. Als laatste kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes vergelijken

  Voer je adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Nieuwediep en de gemeente.

 5. Installatie en uitleg

  Het beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een geschikt moment op korte termijn. De installateur hoe je het systeem in werking stelt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen opgeven die gebeld moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Nieuwediep?

Vergelijk tarieven van installatiebedrijven uit de regio

Advies: Type beveiligingssystemen

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Aa en Hunze kiezen voor alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn betaalbare budget producten met alleen basisfuncties. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief buitensirene, afstandsbediening, meldkamer koppeling, camerabewaking, rookmelders. Eveneens dien je een keuze te maken uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In het onderstaande blok zullen we daar een toelichting op geven.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie is vaak verbonden met het WiFi netwerk, met units die werken met batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en het is met name geschikt voor oudere woningen. Bovendien kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Let erop dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het wat meer storingen kent.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Tarief inclusief montage: €650,00 tot €1450,00.

Een bedraad alarmsysteem
In het geval van een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Er zijn nauwelijks storingen, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij panden met een hoge risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, je hebt feitelijk nooit last van storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Onkosten inclusief installatie: €1150,00 tot ongeveer €1600,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels getrokken zijn kies je voor bekabelde onderdelen, en waar nog geen bedrading is neem je draadloze sensoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1400,00 tot ongeveer €3000,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het blok hierna lees je meer informatie over extra veilig wonen in Nieuwediep.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een pincode, pas, druppel, tag.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Nieuwediep (december 2023)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Alleen, ga je voor een speciaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In de bijgaande tabel delen wij namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Nieuwediep. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Hemmink en Copper Safety. Of bekijk leveranciers en aanbieders in Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieterveen en Donderen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We bieden praktische tips om de kans op inbraak in Nieuwediep te verkleinen. Bekijk ook meer informatie over Sirenes.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Vraag buren om een oogje in het zeil houden.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Nieuwediep vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Drenthe zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die gespecialiseerd zijn in het installeren van een alarm en bewakingscamera’s. Deze bedrijven faciliteren een vernuftige alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Vaak kan je kiezen voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Snelle meldkamer, gemakkelijk bedienen met App.
 • Feenstra.com: Naast inbraak ook rookmelder en paniekknop beschikbaar.
 • Woonveilig: Inclusief ingebouwde sirene (104dB) en noodstroomvoorziening.
 • V&S Beveiliging: Voldoet aan elke mogelijke verzekeringseisen.
 • SmartAlarm: Optioneel met Trigion, Erkende meldkamer met PAC 1 vergunning.
 • Directveilig: Volledig geïnstalleerd door een vakkundig vakman.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Somfy, Bosch, EZVIZ, D-Link, TP-Link & Eve, Arlo, Hombli, Netamo, Eufy.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Nieuwediep?

De kosten van een slim alarmsysteem in Nieuwediep voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €450,00 en €1025,00. De uiteindelijke prijs is afhakelijk van welk alarm je kiest, de aanvullende diensten zoals alarmcentrale en camera’s of gasmelder, de grootte van het huis, en het onderhoud.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen wordt er in de alarmcentrale gekeken wat er rondom het huis gebeurt en wie er ingeschakeld moet worden. De centralist zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen bij een noodgeval Middels Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De extra kosten van een alarmsysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €22,50 en +/- €55,00 per maand.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij verdachte omstandigheden kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook lichtalarm, SMS, doorschakeling naar meldkamer, e-mail. In het geval van een stil alarm is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Bij een beperkt budget kun je denken aan een dome/bullet camera vanaf €200,00 per stuk. Voorkeur voor een oplossing met HD-beelden om ook gezichten en kentekens te herkennen? Installeer dan een HD IP camera vanaf €475,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Nieuwediep.


Postcodegebied: 9512

Plaats een reactie