Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Gieterveen

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Gieterveen kan je met een gerust hart de deur uit. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Zo’n alarminstallatie heeft een preventieve werking, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft je meer gemoedsrust. Daarnaast geeft het huisalarm ook een signaal af bij brand, rook of een gaslek. In de praktische keuzehulp lees je handige details over de meest bekende type systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Tevens tonen wij op deze pagina toonaangevende beveiligingsbedrijven in Gieterveen en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-gieterveen

Alarminstallatie Gieterveen aanleggen

Omschrijving van een alarmsysteem: een beveiligingsinstallatie dat notificaties verstuurt bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij verdachte omstandigheden wordt het alarm getriggerd en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Wanneer je dat wil wordt het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De beveiliger analyseert de situatie en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de bewoners. Bij een noodsituatie kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Gieterveen? Hieronder geven we tips en leggen we alles uit.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Loop eens een rondje door de woning en achterhaal waar de zwakke plekken liggen. Daardoor kom je erachter welke toegangsplekken minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Als het gaat om inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: magneetcontacten, beveiligingscamera’s, gasdetectoren, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, waterdetectoren.

 2. Selecteer een type alarm

  De meest gekozen soorten zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld huisalarm worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden waardoor het nauwelijks storingen kent. Het draadloze alternatief heeft deze kabels niet nodig en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride inrichting is een combinatie van beide.

 3. Alarmmeldingen

  We onderscheiden meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: denk aan een app op je telefoon maar ook geluidsalarm, E-mail, SMS, lichtalarm. Je kunt ook kiezen voor extra service van de Particuliere alarmcentrale PAC. Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Als laatste is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Vul jouw postcode in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Gieterveen en de gemeente.

 5. Installatieservice

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een geschikt moment op korte termijn. De installateur vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen inprogrammeren die op de hoogte gesteld moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Gieterveen?

Vergelijk kosten en voorwaarden van vakmannen in jouw buurt

Keuzehulp: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Steeds meer woningen in de gemeente Aa en Hunze hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel noodzakelijke functies. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over bewegingsmelders, camerabewaking, afstandsbediening, rookmelders, buitensirene. Verder zul je moeten kiezen voor een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In het volgende stuk zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarm voor woningen sluit je doorgaans aan op de WIFI, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het is heel snel te installeren en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Bovendien is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Minpunten zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Tarieven inclusief montage: €675,00 tot +/- €1500,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Bij een bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Er zijn nauwelijks storingen, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse wordt dit gezien als een verplichting. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, kent weinig storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Tarieven inclusief installatie: €925,00 tot wel €2350,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al kabels getrokken zijn neem je de bekabelde onderdelen, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen doe je het met de draadloze sensoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €2000,00 tot €1900,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In de lijst hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Gieterveen.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pas, tag, druppel, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Gieterveen (november 2023)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Echter, wanneer je dit laat doen door een professioneel installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In de tabel hieronder bekijk je de bedrijfsnamen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Gieterveen. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Menvier en Sun. Je bekijkt hier ook leveranciers en aanbieders in Nieuwediep, Gasselternijveen, Donderen en Bunne.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Maar je kunt de kans wel verkleinen. Hierna delen we praktische tips om de mogelijkheden voor inbraak in Gieterveen te verminderen. Lees ook meer info over Bewegingsmelder.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Laat de buren je woning checken indien je weg bent.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Bedenk goed dat sociale media profielen deels openbaar zijn.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Gieterveen vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Drenthe kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het plaatsen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Zij helpen jou met een zeer veilige alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Optioneel kunnen ze jou ook helpen met extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Eigen alarmcentrale die 24/7 bereikbaar is.
 • Feenstra.com: Altijd uptime garantie, ook als de stroom uitvalt.
 • Woonveilig: Brandbeveiliging, bewegingsmelders en camera’s gemakkelijk toevoegen.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem dat je eenvoudig kunt verhuizen of uitbreiden.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Maatwerk mogelijk voor elke individuele situatie.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en D-Link, TP-Link, Bosch, Somfy, EZVIZ + Arlo, Eufy, Netamo, Yale, Eve.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Gieterveen?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Gieterveen voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €325,00 en €1300,00. De echte prijs wordt berekend a.d.h.v. welk alarm je kiest, het aantal extra opties zoals camera’s of brandmelder, de grootte van de woning en het jaarlijkse onderhoud.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie bekijkt de medewerker of er een dreigende situatie is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een expert belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) Bij brand, inbraak of een overval Door middel van Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De tarieven van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €22,50 en +/- €45,00 per 4 weken.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij verdachte omstandigheden kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een hard geluidsalarm (sirene) of een pushmelding op je smartphone. Daarnaast kan je ook kiezen voor: SMS, e-mail, lichtalarm, telefonische oproep. Bij een stil alarm zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en de pakkans is een stuk groter omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Een goedkope optie is een mix van enkele losse camera’s, vanaf €275,00 p/stuk. Voorkeur voor een oplossing met HD-beelden om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Plaats dan een HD IP camera vanaf €575,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Gieterveen.


Postcodegebied: 9511

Plaats een reactie