Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Donderen

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Donderen beveilig je jouw woning tegen inbrekers. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Een alarminstallatie heeft een preventieve werking, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Daarbij signaleert een huisalarm ook bij brand, rook of een gaslek. Met onze speciale keuzehulp lees je praktische info over de mogelijke systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Ook verstrekken we hier bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Donderen en delen wij de beste inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-donderen

Alarminstallatie Donderen laten installeren

Een alarmsysteem is een beveiligingsinstallatie dat een alarm geeft bij beweging, glasbreuk of rook. Bij detectie zal het systeem het alarm inschakelen en krijg je in de app of per sms een melding. Soms wordt het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. Een expert ziet direct wat de situatie is en waarschuwt het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een noodsituatie worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Donderen? In het volgende stukje leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Creëer een goed overzicht van je huis om erachter te komen waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Op basis daarvan bepaal je welke deuren en ramen verzegeld moeten worden met een sensor. M.b.t. inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: beveiligingscamera’s, magneetcontacten, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, waterdetectoren, gasdetectoren.

 2. Selecteer een type alarm

  Populaire keuze zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bedraad systeem zal er gebruik worden gemaakt van kabels wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een wireless (draadloos) systeem heeft deze kabels niet nodig en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride inrichting kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  We onderscheiden allerlei alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook telefonische oproep, E-mail, SMS, geluidsalarm. Vaak kan je optioneel kiezen voor een automatische melding naar een speciale meldkamer (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Mogelijk is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag offertes aan

  Vul jouw postcode in en kies wat je wilt laten installeren. Je krijgt dan kosteloos verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Donderen en omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De installateur geeft altijd een goed instructie. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen inprogrammeren die een notificatie ontvangt zodra het alarm afgaat.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Donderen?

Vergelijk kosten en voorwaarden van installatiebedrijven uit de buurt

Keuzehulp: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Steeds meer woningen in de gemeente Tynaarlo beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met rookmelders, bewegingsmelders, afstandsbediening, meldkamer koppeling, camerabewaking. Eveneens start je zoektocht bij het bepalen van een bekabeld, draadloos of hybride installatie. Hierna zetten we het e.e.a. verder uiteen.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarm voor woningen werkt op basis van radiogolven, en sensors die werken op batterij-power. Het is makkelijk aan te leggen en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Tevens kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Houd in acht dan batterijen leeg kunnen raken en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Prijs inclusief montage: €775,00 tot €1800,00.

Een bekabeld alarmsysteem
In het geval van een bedraad alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het is een waterdicht systeem, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt dit zelfs verplicht gesteld. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, je hebt feitelijk nooit last van storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Prijs inclusief installatie: €1100,00 oplopend tot €2150,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Op plekken waar al bedrading ligt maak je gebruik van de bedrade detectoren, en waar nog geen bedrading is maak je gebruik van draadloze sensoren.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Een relatief duur systeem.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1600,00 tot ongeveer €2350,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met extra sensoren en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het stukje hieronder lees je meer over veilig wonen in Donderen.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een druppel, pincode, pas, tag.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Donderen (december 2023)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Echter, ga je voor een vakkundig installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In de bijgaande tabel tonen wij de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Donderen. Zij kunnen je helpen met merken zoals Mobiak S.A. en Lloyd. Je kunt ook doorklikken naar bedrijven en leveranciers in Gieterveen, Nieuwediep, Bunne en Winde.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

Iedere woning is inbraakgevoelig. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We geven praktische tips om de opties voor inbraak in Donderen te limiteren. Bekijk ook meer informatie over Camerabewaking.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Laat de buren je woning checken indien je weg bent.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Donderen vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Drenthe zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief met veel kennis over het aanleggen van een alarm en bewakingscamera’s. Zij staan bekend om een ingenieuze alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Doorgaans heb je de keuze voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: REQ gecertificeerde beveiligingssystemen.
 • Woonveilig: Eenvoudig te bedienen (met sleutelhanger, bedieningspaneel, app).
 • V&S Beveiliging: Overal ter wereld toegang tot uw alarmsysteem met de Gratis App.
 • SmartAlarm: Gemakkelijk te bedienen via tablet en smartphone (met Trigion alarmcentrale).
 • Directveilig: Maatwerk mogelijk voor elke individuele situatie.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Bosch, Somfy, D-Link, TP-Link, EZVIZ of Eve, Yale, Eufy, Hombli, Arlo.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Donderen?

De kosten van een goed alarmsysteem in Donderen voor thuis liggen gemiddeld tussen de €350,00 en €1250,00. De uiteindelijke prijs hangt af van het gekozen systeem, de extra opties zoals een beveiligingscamera of koolmonoxidemelder, de grootte van de woning en het bedrijf dat de installatie verricht.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie controleert een centralist wat de actuele status is en wie er ingeschakeld moet worden. Een specialist neemt meteen contact op met de bewoners Bij een geverifieerde alarmmelding Door gebruik te maken van Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De onkosten van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €17,50 en +/- €30,00 per 4 weken.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Wanneer het alarmsysteem afgaat kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een signaal per telefoon (App). Andere beschikbare meldingen zijn: SMS, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm. Indien je het stille alarm aanzet hoort de indringer niets, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en het vergroot de pakkans omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een dome/bullet camera vanaf €300,00 per camera. Heb je liever een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Probeer dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €550,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Donderen.


Postcodegebied: 9497

Plaats een reactie