Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Tynaarlo

Met een alarmsysteem in Tynaarlo beveilig je jouw huis tegen inbraak. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Een alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, beperkt de eventuele schade en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Daarbij geeft het huisalarm ook een signaal af bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. In onze keuzehulp tonen wij handige info over de mogelijke systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Daarnaast check je op dit platform erkende beveiligingsbedrijven in Tynaarlo en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-tynaarlo

Alarminstallatie Tynaarlo installeren

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch detectiesysteem dat een alarm geeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij detectie wordt het alarm getriggerd en krijg je een melding op je smartphone. Steeds vaker is het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. Een professional volgt de situatie meteen op en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een geverifieerde alarmmelding schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Tynaarlo? In het onderstaande stappenplan geven we tips en leggen we alles uit.

Beveiligingssysteem in mijn huis laten installeren

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Inventariseer jouw woning en controleer waar inbrekers binnen kunnen komen. Op basis daarvan bepaal je welke ramen en deuren voorzien moeten worden van detectors. Als we het hebben over inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: rookmelders, magneetcontacten, waterdetectoren, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders.

 2. Selecteer een type alarm

  De meest bekende types zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bedraad systeem worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Het draadloze alternatief heeft deze kabels niet nodig en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride inrichting kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  We onderscheiden meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: populair is de melding op je telefoon, maar ook SMS, E-mail, telefonische oproep, geluidsalarm. Een interessante keuze is een automatische melding naar een 24/7 meldkamer (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Om de pakkans te vergroten kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Offertes opvragen

  Geef het installatie adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je krijgt dan kosteloos 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Tynaarlo en de directe omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Een beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op het afgesproken moment. De woningbeveiliger legt precies uit hoe het systeem werkt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) doorgeven die een notificatie ontvangt bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Tynaarlo?

Vraag offertes op bij specialisten in jouw regio

Advies: Soorten beveiligingssystemen

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Tynaarlo houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel noodzakelijke functies. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals bewegingsmelders, afstandsbediening, meldkamer koppeling, camerabewaking, rookmelders. Daarnaast zul je moeten kiezen voor een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In het volgende stuk zullen we daar een toelichting op geven.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarm voor woningen is doorgaans verbonden met een internetverbinding, en sensors die werken op batterij-power. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is met name geschikt voor oudere woningen. Ook ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dat batterijen op kunnen raken en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Tarieven inclusief montage: €825,00 tot wel €1500,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. De werking is erg nauwkeurig, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse kan men dit verplicht stellen. Je hebt weinig onderhoud nodig, kent weinig storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Tarieven inclusief installatie: €1250,00 tot ongeveer €2100,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar al bedrading ligt neem je de bedrade sensoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn maak je gebruik van draadloze componenten.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1350,00 tot wel €2200,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief verschillende extra opties en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het volgende schema sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Tynaarlo.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een pas, ID, druppel, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Tynaarlo (april 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Toch, wanneer je het laat aanleggen door lokaal installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In de tabel hieronder check je de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Tynaarlo. Zij werken met gangbare merken als Jablotron en IIyama. Of klik door voor bedrijven en leveranciers in Stadskanaal, Westerwolde, Aa en Hunze en Midden-Drenthe.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We delen goed werkende tips om de opties voor inbraak in Tynaarlo te verkleinen. Bekijk ook meer informatie over Alarmlicht.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Neem een slimme deurbel of camera.
 7. Begin samen met je straat een Whatsapp buurtpreventie.
 8. Plaats vakantiefoto’s pas na terugkomst van vakantie op social media.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Tynaarlo vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Drenthe zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief met veel kennis over het installeren van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Zij faciliteren een intelligente alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Meestal heb je de keuze voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Altijd inzicht in wie er binnen de woning is.
 • Woonveilig: Altijd goed beveiligd met Smart Assist functie.
 • V&S Beveiliging: Persoonlijk en altijd advies op maat.
 • SmartAlarm: Eenvoudig en betaalbaar systeem, te koppelen aan Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Professioneel systeem voor bedrijven en woningen.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en TP-Link, Bosch, D-Link, Somfy, Foscam of Arlo, Eve, Eufy, Hombli, Netamo.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Tynaarlo?

De kosten van een slim alarmsysteem in Tynaarlo voor thuis liggen ongeveer tussen de €575,00 en €925,00. De uiteindelijke prijs wordt beïnvloed door het gekozen systeem, het aantal extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of gasdetector, het aantal kamers, en het onderhoudscontract.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Wanneer er een melding binnenkomt bekijkt de medewerker wat de situatie is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. Een professional zoekt meteen contact met de bewoners Bij een geverifieerde alarmmelding Middels Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De prijzen van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement komen uit tussen de €22,50 & €32,50 per 4 weken.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij onraad wordt er een melding afgegeven. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een hard geluidsalarm (sirene) of een pushmelding op je smartphone. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: e-mail, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, lichtalarm. Als je kiest voor een stil alarm is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het schrikt inbrekers af en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Een goedkope optie is een bedrade camera vanaf €200,00 per stuk. Zoek je optimaal gedetailleerd beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Installeer dan een HD IP camera vanaf €375,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Tynaarlo.


Postcodegebied: 9482

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie