Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem 2e Exloërmond

Met een alarmsysteem in 2e Exloërmond beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Een alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, jaagt inbrekers de deur uit en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Ook waarschuwt een huisalarm ook bij brand, gas of lekkages. Middels onze uitgebreide keuzehulp check je handige informatie over de verschillende type systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Bovendien bieden we op dit platform een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in 2e Exloërmond en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-2e-exloermond

Alarminstallatie 2e Exloërmond aanleggen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch mechanisme dat een alarm geeft bij onraad en inbraak. Bij onraad gaat het alarm af en krijg je meteen melding op je smartphone. Steeds vaker wordt jouw woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De medewerker analyseert de melding en waarschuwt de bewoners of andere contactpersonen. Bij brand, inbraak of een overval kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in 2e Exloërmond? In het gedeelte hieronder vertellen we precies wat je moet doen.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Maak een goed profiel van jouw woning en check op welke plekken de zwakke plekken liggen. Op deze manier weet je welke deuren en ramen minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Als we het hebben over inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: bewegingsmelders, gasdetectoren, glasbreuksensoren, rookmelders, beveiligingscamera’s, magneetcontacten.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De meest gekozen soorten zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bedraad systeem is de installatie grotendeels verbonden met kabels zodat het heel storingsongevoelig is. Een wireless (draadloos) systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride inrichting een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er kan worden gekozen voor diverse type alarmeringen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook SMS, geluidsalarm, telefonische oproep, lichtalarm. Je kunt ook kiezen voor een professionele integratie met een 24/7 meldkamer (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Afsluitend kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vraag offertes aan

  Vul jouw adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in 2e Exloërmond en de directe omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Een beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan binnen een korte periode. De expert demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) instellen die ingelicht moeten worden bij onraad.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in 2e Exloërmond?

Krijg verschillende offertes van experts uit jouw regio

Advies: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Borger-Odoorn laten professionele alarmbeveiliging installeren. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn goedkope standaard modellen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief meldkamer koppeling, afstandsbediening, buitensirene, rookmelders, bewegingsmelders. Tevens moet je een keuze maken uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In de volgende opsomming noemen we alle pluspunten en minpunten.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarm voor woningen is draadloos verbonden met een internetverbinding, en sensors die werken op batterij-power. Je kunt het eenvoudig installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Bovendien is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Onkosten inclusief montage: €725,00 tot +/- €1700,00.

Een bedraad alarmsysteem
In het geval van een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Er zijn nauwelijks storingen, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt dit gezien als een verplichting. Het is gemakkelijker in onderhoud, het is storingsongevoelig en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarieven inclusief installatie: €1025,00 tot wel €1850,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Op de locaties waar al kabels liggen neem je de bekabelde sensors, en waar nog geen bedrading is maak je gebruik van draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1600,00 oplopend tot €2150,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor extra componenten en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het volgende schema sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in 2e Exloërmond.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een pas, pincode, druppel, tag.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in 2e Exloërmond (juli 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Echter, ga je voor een professioneel installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In de bijgaande tabel tonen wij de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in 2e Exloërmond. Zij werken met gangbare merken als Eyseo en Van Lien. Of bekijk installatiebedrijven en leveranciers in 1e Exloërmond, Exloërveen, Veelerveen en Zandberg.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Iedere woning is inbraakgevoelig. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We geven goed werkende tips om de mogelijkheden voor inbraak in 2e Exloërmond te verminderen. Je kunt ook meer info bekijken over Seniorenalarm.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Meer zicht op de voorzijde van de woning met een slimme deurbel.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf 2e Exloërmond vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Drenthe kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het aanleggen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze aanbieders staan garant voor een slimme alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Steeds vaker kan je kiezen voor een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: Altijd uptime garantie, ook als de stroom uitvalt.
 • Woonveilig: Direct een melding op je smartphone bij onraad.
 • V&S Beveiliging: Zeer gemakkelijk in gebruik en ontzettend betrouwbaar.
 • SmartAlarm: Koppel je SmartAlarm alarmsysteem met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Vrijblijvend advies op locatie mogelijk.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Somfy, D-Link, Foscam, TP-Link, EZVIZ + Eve, Hombli, Eufy, Yale, Arlo.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in 2e Exloërmond?

De kosten van een goed alarmsysteem in 2e Exloërmond voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €500,00 en €1075,00. De totaalprijs komt tot stand door het type systeem (draadloos of bedraad), het aantal extra opties zoals meldkamer en camera’s of gasmelder, het woonoppervlak, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij onraad en inbraak zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat er aan de hand is en wie er ingeschakeld moet worden. De medewerker van de meldkamer belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) Bij brand, inbraak of een overval D.m.v. Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De prijzen van een alarmsysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €12,50 en €42,50 per 4 weken.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij onraad kan je op verschillende manieren een melding krijgen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor e-mail, SMS, telefonische oproep, lichtalarm. Als je kiest voor een stil alarm hoort de indringer niets, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en de pakkans is een stuk groter omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Een voordelige mogelijkheid is een combinatie van basis camera’s, vanaf €250,00 per stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je haarscherp beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Zoek dan naar een HD IP camera vanaf €625,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur 2e Exloërmond.


Postcodegebied: 9571

Plaats een reactie