Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Overasselt

Door het installeren van een alarmsysteem in Overasselt beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Een eigen alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, jaagt inbrekers de deur uit en geeft je een gerust en veilig gevoel. Eveneens kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij brand, rook of een gaslek. Middels onze uitgebreide keuzehulp verstrekken we betrouwbare info over de systemen waar je uit kunt kiezen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Ook tonen wij op deze site een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Overasselt en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-overasselt

Alarminstallatie Overasselt plaatsen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektrisch systeem dat via sensoren een alarm geeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij een verdachte poging zal het alarm afgaan en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Steeds vaker wordt jouw woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. Een expert volgt de situatie meteen op en waarschuwt de contactpersonen (sleutelhouders). Als er sprake is van inbraak of brand kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Overasselt? In dit handige stappenplan vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Zorg voor een goed beeld van het huis en kijk waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Op deze manier markeer je welke ramen en deuren voorzien moeten worden van detectors. Als we het hebben over inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: beveiligingscamera’s, rookmelders, magneetcontacten, glasbreuksensoren, waterdetectoren, bewegingsmelders.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De top 3 mogelijkheden zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld systeem wordt alle verbonden met draden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een draadloos systeem is effectief zonder bekabeling en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride systeem een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  We differentiëren verschillende alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: E-mail, lichtalarm, geluidsalarm, telefonische oproep. Vaak kan je optioneel kiezen voor een automatische melding naar de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Desgewenst is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Voer jouw postcode en huisnummer in en selecteer de installatie die je wilt. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Overasselt en de gemeente.

 5. De installateur komt langs

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren binnen een korte periode. De beveiliger hoe je het systeem in werking stelt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen inprogrammeren die gealarmeerd worden bij calamiteiten.

Een handig alarmsysteem kopen in Overasselt?

Vergelijk tarieven van experts in direct regio

Advies: Type beveiligingssystemen

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Heumen laten professionele alarmbeveiliging installeren. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met eenvoudige functionaliteiten. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief buitensirene, camerabewaking, afstandsbediening, rookmelders, bewegingsmelders. Daarnaast moet je in de basis kiezen voor een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In de volgende paragraaf noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarm voor woningen sluit je doorgaans aan op de WIFI, dat werkt op batterijen. De installatie gaat eenvoudig en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Daarnaast ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dan batterijen leeg kunnen raken en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Prijzen inclusief montage: €825,00 tot ongeveer €1500,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Je hebt weinig onderhoud nodig, je hebt feitelijk nooit last van storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarieven inclusief installatie: €1200,00 oplopend tot €1600,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De basis is een bekabelde alarminstallatie, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar de kabels al voorhanden zijn kies je voor bekabelde detectoren, waar nog geen kabels getrokken zijn kan je kiezen voor draadloze sensors.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1650,00 tot circa €2900,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Optioneel kan je kiezen voor verschillende extra opties en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In de lijst hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Overasselt.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een druppel, pas, tag, ID.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Overasselt (februari 2024)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Echter, op het moment je kiest voor een vakkundig installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In dit overzicht delen wij de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Overasselt. Zij werken met gangbare merken als De Raat en BHV. Of klik door voor bedrijven en installateurs in Nederasselt, Balgoij, Niftrik en Ven-Zelderheide.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om woninginbraak te verkleinen

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Maar je kunt de kans wel verkleinen. Hierna delen we relevante tips de opties voor inbraak in Overasselt te beperken. Je kunt ook meer info bekijken over Informatie over alarmsystemen.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Laat de buren je woning checken indien je weg bent.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Overweeg om persoonlijke gegevens van social media te verwijderen.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Overasselt vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Gelderland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die kunnen helpen bij het installeren van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze aanbieders bieden een effectieve alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Dikwijls bieden zij de optie tot een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Snelle meldkamer, gemakkelijk bedienen met App.
 • Feenstra.com: Altijd inzicht in wie er binnen de woning is.
 • Woonveilig: Altijd Monitoring & Security updates, gemakkelijk plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Jouw lokale partner voor slimme beveiliging in huis.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Professioneel systeem voor bedrijven en woningen.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Bosch, TP-Link, Somfy, D-Link, EZVIZ & Netamo, Yale, Eufy, Arlo, Eve.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Overasselt?

De kosten van een goed alarmsysteem in Overasselt voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €550,00 en €1250,00. De exacte prijs komt tot stand door het gekozen systeem, extra services zoals camera’s of CO2 melder, de grootte van de woning en het onderhoud.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Op het moment dat er een melding binnenkomt bekijkt de centralist direct wat er rondom het huis gebeurt en of hulpdiensten moeten worden benaderd. De medewerker van de meldkamer zoekt meteen contact met de bewoners Bij brand, inbraak of een overval Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De prijzen van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €10,00 & €50,00 per 4 weken.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij detectie wordt er een melding afgegeven. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een app melding op je telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: doorschakeling naar meldkamer, e-mail, telefonische oproep, lichtalarm. In het geval van een stil alarm hoort de indringer niets, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en het vergroot de pakkans omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Voor de kleine portemonnee is er een dome/bullet camera vanaf €300,00 per camera. Zoek je de meest scherpe en heldere HD-beelden om ook gezichten en kentekens te herkennen? Probeer dan een HD IP camera vanaf €500,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Overasselt.


Postcodegebied: 6610, 6611

Plaats een reactie