Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Heumen

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Heumen is jouw woning dag en nacht beveiligd. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Je alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, kan je laten koppelen aan de meldkamer en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Daarbij stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij brand, rook of een gaslek. In onze handige keuzehulp vind je populaire details over de systemen waar je uit kunt kiezen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Bovendien bekijk je hier bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Heumen en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-heumen

Alarminstallatie Heumen aanleggen

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektrisch systeem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij een bepaalde gebeurtenis. Bij ongewone situaties gaat vaak een luid alarm af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. In veel gevallen wordt jouw woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De centralist kijkt de melding na en probeert contact te leggen met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Zodra het alarm geverifieerd kan worden worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Heumen? In het onderstaande stappenplan nemen we alle stappen met je door.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en controleer waar de zwakke plekken liggen. Zo bepaal je welke risicovolle plekken uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Met het oog op inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: beveiligingscamera’s, gasdetectoren, magneetcontacten, rookmelders, waterdetectoren, bewegingsmelders.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  Je kunt kiezen uit een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld woningalarm moeten er overal draden worden getrokken waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een wifi-systeem (draadloos) heeft geen bedrading nodig en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride inrichting is een combinatie van beide.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er kan worden gekozen voor diverse type alarmeringen: denk aan een app op je telefoon maar ook lichtalarm, E-mail, telefonische oproep, geluidsalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een automatische melding naar een speciale meldkamer (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Om inbrekers te verrassen kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Vul jouw adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Heumen en de gemeente.

 5. Installatie van het alarm

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een geschikt moment op korte termijn. De expert laat goed zien hoe het allemaal werkt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen ingeven waarnaar een signaal wordt gestuurd bij calamiteiten.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Heumen?

Vraag offertes op bij vakmannen in direct regio

Tips: Soorten beveiligingssystemen

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Heumen houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn goedkope standaard modellen met eenvoudige functionaliteiten. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief rookmelders, camerabewaking, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, afstandsbediening. Eveneens heb je de keuze uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In het volgende stuk noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarmsysteem sluit je doorgaans aan op de WIFI, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Tevens kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Negatieve aspecten zijn dat batterijen leeg kunnen raken en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Tarief inclusief montage: €825,00 tot ongeveer €1900,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Bij een volledig bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Er zijn nauwelijks storingen, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij panden met een hoge risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het onderhoud is minder complex, je hebt weinig last van storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarief inclusief installatie: €1025,00 tot wel €1900,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. De basis is een bekabelde alarminstallatie, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar de kabels al voorhanden zijn neem je de bekabelde sensors, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen installeer je draadloze detectoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1750,00 tot +/- €2100,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt het alarm uitbreiden met extra componenten en slimme beveiliging voor extra comfort. In het stukje hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Heumen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een druppel, tag, pincode, pas.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Heumen (april 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Toch, ga je voor een professioneel installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In dit overzicht check je de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Heumen. Zij werken met gangbare merken als Salvus en Sandisk. Je bekijkt hier ook bedrijven en leveranciers in Mook en Middelaar, Gennep, Berg en Dal en Nijmegen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Maar je kunt de kans wel verkleinen. In het stukje hieronder vind je populaire tips om de mogelijkheden voor inbraak in Heumen te beperken. Of klik door voor meer informatie over Rookmelder.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Maak afspraken met je buren: de ideale beveiliging van je huis.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Heumen vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Gelderland leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die je van dienst kunnen zijn bij het installeren van alarmen en bewakingscamera’s. Zij helpen jou met een complete alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Meestal kan jij hier ook terecht voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Gemakkelijk te bedienen met de Verisure App.
 • Feenstra.com: Systeem blijft werken als de verbinding verbreekt.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijk, gemakkelijk uitbreidbaar en zelf te plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Professioneel systeem met liefst 24 maanden garantie.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Erkend betrouwbaar en gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Bosch, TP-Link, D-Link, Foscam, EZVIZ of Hombli, Eufy, Eve, Netamo, Yale.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Heumen?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Heumen voor thuis liggen gemiddeld tussen de €550,00 en €850,00. De echte prijs hangt af van het type systeem (draadloos of bedraad), de eventuele uitbreidingen zoals meldkamer en camera’s of koolmonoxidemelder, het aantal ruimtes, en de installateur.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Zodra het alarm beweging detecteert analyseert een operator wat de actuele status is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De centralist neemt meteen contact op met de bewoners bij overval, inbraak of brand. Door gebruik te maken van Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De kosten van een huisalarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €12,50 en +/- €40,00 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij een verdachte poging kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een signaal per telefoon (App). Daarbij bieden sommige aanbieders ook telefonische oproep, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, SMS. In het geval van een stil alarm zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het schrikt ongewenst bezoek af en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. De meest betaalbare keuze is een bedrade camera vanaf €275,00 p/stuk. Heb je liever de meest scherpe en heldere HD-beelden om ook gezichten en kentekens te herkennen? Probeer dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €600,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Heumen.


Postcodegebied: 6582

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie