Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Katwoude

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Katwoude verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Je alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Ook waarschuwt een huisalarm ook bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. Met onze speciale keuzehulp doorzoek je uitgebreide info over de verschillende type systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Bovendien vergelijk je hier erkende beveiligingsbedrijven in Katwoude en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-katwoude

Alarminstallatie Katwoude laten plaatsen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch waarschuwingssysteem dat notificaties verstuurt bij beweging, glasbreuk of rook. Bij onraad gaat vaak een luid alarm af en volgt er meestal een push melding op je telefoon. In veel gevallen is het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). Een expert analyseert de situatie en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij brand, inbraak of een overval kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Katwoude? In het bijgaande stappenplan geven we tips en leggen we alles uit.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Loop eens een rondje door de woning en ontdek zo waar de risico’s het grootst zijn. Op deze manier markeer je welke deuren en ramen gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Wat betreft inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: rookmelders, bewegingsmelders, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, waterdetectoren, gasdetectoren.

 2. Kies het soort alarm

  Je kunt kiezen uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld huisalarm moeten er overal draden worden getrokken zodat het bijna niet te saboteren is. Een wireless (draadloos) systeem is effectief zonder bekabeling en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride product is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Alarmmeldingen

  Er kan worden gekozen voor diverse alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, E-mail, SMS, geluidsalarm, lichtalarm. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een professionele integratie met een speciale meldkamer (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Desgewenst kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Vul jouw postcode in en kies wat je wilt laten installeren. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Katwoude en de directe omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een vooraf afgesproken moment. De beveiligingsspecialist legt precies uit hoe het systeem werkt. Je kan eventueel ook een contactpersoon doorgeven die ingelicht moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Katwoude?

Vraag offertes op bij bedrijven in jouw buurt

Advies: Type beveiligingssystemen

Steeds meer woningen in de gemeente Waterland kiezen voor alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn betaalbare budget producten met enkel de noodzakelijke onderdelen. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals bewegingsmelders, camerabewaking, buitensirene, rookmelders, afstandsbediening. Tevens zul je moeten kiezen voor een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In het onderstaande blok bespreken we de voordelen en nadelen.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarmsysteem werkt op basis van radiogolven, de detectoren hebben een batterij. Het is heel snel te installeren en het is ook perfect voor bestaande bouw. Ook ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Grote nadelen zijn dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Prijzen inclusief montage: €825,00 tot +/- €1300,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het is een betrouwbaar systeem, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse kan men dit verplicht stellen. Het onderhoud is minder complex, het is storingsongevoelig en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Prijzen inclusief installatie: €1175,00 tot +/- €2400,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Op plekken waar al bedrading ligt gebruik je bedrade sensoren, op plekken waar geen bedrading ligt doe je het met de draadloze componenten.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1800,00 tot en met €2100,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor nog meer gemak. Onderstaand sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Katwoude.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een druppel, ID, tag, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Katwoude (april 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Alleen, op het moment je kiest voor een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In de bijgaande tabel ontdek je de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Katwoude. Zij kunnen je helpen met merken zoals Aver en Aver. Je kunt ook doorklikken naar verkooppunten en leveranciers Broek in Waterland, Zuiderwoude, Monnickendam en Edam.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Maar je kunt de kans wel verkleinen. Hierna delen we handig tips om de mogelijkheden voor inbraak in Katwoude te beperken. We bieden ook aanvullende informatie over Sirenes.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Zorg dat er geen beklimbare spullen bij de woning staan.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Maak slimme afspraken met de buren.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Katwoude vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het plaatsen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze firma’s staan bekend om een effectieve alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Optioneel kan jij hier ook terecht voor een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Professionele installatie inclusief installatiecertificaat en onderhoud.
 • Woonveilig: Gemakkelijk zelf bedienen met sleutelhanger, App en bedieningspaneel.
 • V&S Beveiliging: Voldoet aan elke mogelijke verzekeringseisen.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Gemakkelijk zelf te bedienen, uitgerust met VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en EZVIZ, D-Link, Bosch, TP-Link, Foscam of Netamo, Eve, Hombli, Eufy, Arlo.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Katwoude?

De kosten van een slim alarmsysteem in Katwoude voor thuis liggen je tussen de €500,00 en €1225,00. De offerteprijs wordt gecalculeerd door de soms van het type alarm, de extra opties zoals camera’s of koolmonoxidemelder, de grootte van het huis, en de jaarlijkse inspectie.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Wanneer er een melding binnenkomt controleert een centralist of er een dreigende situatie is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De operator belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) bij een overval, inbraak of brand Door gebruik te maken van Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De tarieven van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €10,00 en +/- €45,00 per maand.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij onraad ontvang je op diverse manieren een signaal. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: doorschakeling naar meldkamer, SMS, lichtalarm, telefonische oproep. Als je kiest voor een stil alarm zal de indringer niets horen, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Voor de kleine portemonnee is er een combinatie van basis camera’s, vanaf €225,00 per aansluiting. Zoek je maximale veiligheid met HD camera’s om ook gezichten en kentekens te herkennen? Plaats dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €550,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Katwoude.


Postcodegebied: 1145

Plaats een reactie