Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Schouwerzijl

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Schouwerzijl voel je je een stuk veiliger thuis. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Een actieve alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, waarschuwt bij een inbraak en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Ook zal het huisalarm afgaan bij brand of lekkage. In onze keuzehulp doorzoek je goede info over de systemen waar je uit kunt kiezen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. In aanvulling hierop bieden we op dit platform landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Schouwerzijl en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-schouwerzijl

Alarminstallatie Schouwerzijl laten aanleggen

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch waarschuwingssysteem dat een signaal geeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij verdachte omstandigheden gaat vaak een sirene af en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Tegen extra betaling wordt het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. De centralist kijkt de melding na en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de afgesproken waarschuwingsadressen. Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Schouwerzijl? In ons speciale stappenplan vertellen we precies wat je moet doen.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Loop eens een rondje door de woning en ontdek zo waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Met deze informatie ontdek je welke toegangsplekken gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Als we het hebben over inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: bewegingsmelders, rookmelders, gasdetectoren, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren.

 2. Soort alarm kiezen

  Populaire keuze zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bedraad systeem is de installatie grotendeels verbonden met kabels zodat het heel storingsongevoelig is. Een wifi-systeem (draadloos) heeft deze kabels niet nodig en kent een eenvoudige installatie. Een hybride systeem een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er bestaan meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook SMS, E-mail, telefonische oproep, geluidsalarm. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van extra service van de alarmcentrale (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Indien gewenst kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vraag offertes aan

  Geef het installatie adres in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Schouwerzijl.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een geschikt moment op korte termijn. De vakman vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen inprogrammeren die op de hoogte gesteld moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Schouwerzijl?

Krijg verschillende offertes van installateurs uit de regio

Tips: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Heel veel mensen in de gemeente Het Hogeland kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn betaalbare budget producten met enkel detectoren en sirene. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief camerabewaking, buitensirene, rookmelders, meldkamer koppeling, bewegingsmelders. Ook dien je een keuze te maken uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In het volgende stuk lees je er alles over.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloze alarminstallatie zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, dat werkt op batterijen. Het is heel snel te installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Bovendien kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Grote nadelen zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Prijzen inclusief montage: €825,00 tot ongeveer €1300,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een volledig bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het is een betrouwbaar systeem, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt dit gezien als een verplichting. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Tarief inclusief installatie: €1125,00 – €1700,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Op de locaties waar al kabels liggen maak je gebruik van de bedrade componenten, en waar nog geen bedrading is doe je het met de draadloze sensors.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €2000,00 tot circa €1900,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor allerlei andere producten en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het stukje hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Schouwerzijl.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een ID, pincode, druppel, tag.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Schouwerzijl (juli 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Toch, als je het uitbesteed aan een erkend installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In het bijgaande overzicht check je de bedrijfsnamen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Schouwerzijl. Zij hebben ervaring met merken als Royal Safe en Flame. Je bekijkt hier ook bedrijven en leveranciers in Wehe-den Hoorn, Zuurdijk, Mensingeweer en Onderdendam.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We geven handig tips om de opties voor inbraak in Schouwerzijl te limiteren. Lees ook meer info over Inbraakbeveiliging.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Overleg met de buren om regelmatig even langs te lopen.
 7. Kijk naar de mogelijkheden van Whatsapp buurtpreventie.
 8. Voorkom posts over je vakantie op social media.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Schouwerzijl vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Groningen zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die gespecialiseerd zijn in het installeren van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Zij staan garant voor een ingenieuze alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Regelmatig bieden zij de optie tot een eigen meldkamer.

 • Verisure: Snelle meldkamer, gemakkelijk bedienen met App.
 • Feenstra.com: Flexibel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Woonveilig: Gemakkelijk uitbreiden met o.a. bewegingsmelders en brandbeveiliging.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem dat je eenvoudig kunt verhuizen of uitbreiden.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en D-Link, Foscam, Somfy, TP-Link, EZVIZ of Arlo, Eufy, Hombli, Yale, Eve.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Schouwerzijl?

De kosten van een goed alarmsysteem in Schouwerzijl voor thuis liggen tussen de €600,00 en €1175,00. De exacte prijs wordt beïnvloed door het type systeem (draadloos of bedraad), extra services zoals meldkamer koppeling en camera’s of koolmonoxidemelder, het aantal ramen en deuren, en de jaarlijkse inspectie.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Op het moment dat er een melding binnenkomt checkt de centralist of er iets aan de hand is en wie er ingeschakeld moet worden. Een agent belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) bij een geverifieerd alarm Door middel van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De onkosten van een inbraakalarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €10,00 & €35,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij een ongewone beweging wordt er een melding afgegeven. De meest populaire alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een melding op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, e-mail, SMS. Indien je het stille alarm aanzet is de indringer zich niet bewust van zijn acties, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een mix van enkele losse camera’s, vanaf €275,00 per stuk. Wil je een systeem met HD-beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Zoek dan naar een HD IP camera, te bestellen vanaf €375,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Schouwerzijl.


Postcodegebied: 9962

Plaats een reactie