Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Onderdendam

Met een alarmsysteem in Onderdendam verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Een actieve alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, waarschuwt bij onraad en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Tevens signaleert een huisalarm ook bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. In onze keuzehulp lees je uitgebreide details over de mogelijke systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Daarnaast bieden we op deze pagina toonaangevende beveiligingsbedrijven in Onderdendam en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-onderdendam

Alarminstallatie Onderdendam aanleggen

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch detectiesysteem dat notificaties verstuurt bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij ongewone situaties slaat het alarm aan en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Als extra optie is het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. Een agent kijkt de melding na en neemt telefonisch contact op met de betrokken klant. Bij een overval, inbraak of brand kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Onderdendam? In het gedeelte hieronder vertellen we precies wat je moet doen.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Maak een goede analyse van de woning en controleer waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Aan de hand hiervan ontdek je welke ramen en deuren sensoren / detectoren moeten krijgen. Betreffende inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: waterdetectoren, gasdetectoren, rookmelders, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren.

 2. Kies het type alarm

  Populaire keuze zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld systeem wordt alle verbonden met draden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft deze kabels niet nodig en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride inrichting werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er zijn allerlei alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: lichtalarm, SMS, telefonische oproep, E-mail. Steeds meer mensen vullen dit aan met doorschakeling met de de meldkamer (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Als laatste kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes opvragen

  Vul eerst jouw postcode in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt binnen korte tijd verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Onderdendam en de gemeente.

 5. Installatie en uitleg

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren binnen een korte periode. De woningbeveiliger geeft een uitleg over de werking van het systeem. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen ingeven die op de hoogte gesteld moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Onderdendam?

Ontvang gratis offertes van vakmannen in jouw regio

Advies: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Steeds meer woningen in de gemeente Het Hogeland laten professionele alarmbeveiliging installeren. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel noodzakelijke functies. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over camerabewaking, bewegingsmelders, meldkamer koppeling, afstandsbediening, rookmelders. Eveneens dien je een keuze te maken uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In het onderstaande blok lichten we dat verder toe.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie is draadloos verbonden met een internetverbinding, dat werkt op batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en het is met name geschikt voor oudere woningen. Tevens ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Nadelen zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Prijzen inclusief montage: €825,00 tot ongeveer €1750,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Bij een volledig bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is de meest betrouwbare keuze, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij panden met een hoge risicoklasse wordt dit gezien als een verplichting. Je hebt weinig onderhoud nodig, je hebt weinig last van storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Tarief inclusief installatie: €1100,00 tot wel €2400,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het is zeer betrouwbaar, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar al bedrading ligt neem je de bedrade detectoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen doe je het met de draadloze componenten.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1450,00 tot +/- €2250,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het blok hierna sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Onderdendam.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een druppel, pincode, tag, pas.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Onderdendam (december 2023)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Maar, wanneer je het laat aanleggen door professioneel installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In het bijgaande overzicht bekijk je de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Onderdendam. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Carrier en Xmarker. Je kunt ook doorklikken naar leveranciers en aanbieders in Mensingeweer, Schouwerzijl, Saaxumhuizen en Den Andel.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We bieden praktische tips om de kans op inbraak in Onderdendam te limiteren. Je kunt ook meer info bekijken over Hybride alarmsysteem.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Neem een slimme deurbel of camera.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Onderdendam vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Drenthe zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het installeren van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze bedrijven bieden een effectieve alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. In potentie kan jij hier ook terecht voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: Altijd inclusief tweejaarlijks service & onderhoud.
 • Woonveilig: Altijd goed beveiligd met Smart Assist functie.
 • V&S Beveiliging: Gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en volledig draadloos.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Vrijblijvend advies op locatie mogelijk.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Bosch, Somfy, EZVIZ, Foscam, D-Link + Hombli, Yale, Eufy, Netamo, Arlo.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Onderdendam?

De kosten van een goed alarmsysteem in Onderdendam voor thuis liggen tussen de €475,00 en €1450,00. De uiteindelijke prijs wordt gekenmerkt door het type installatie, het aantal extra opties zoals een beveiligingscamera of brandmelder, het aantal ramen en deuren, en de jaarlijkse inspectie.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties controleert een centralist wat de actuele status is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De medewerker van de meldkamer zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen bij een noodgeval Door het inschakelen van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De kosten van een alarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €17,50 & €42,50 per maand.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij een foute beweging kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een signaal per telefoon (App). Daarnaast kan je ook kiezen voor: lichtalarm, SMS, e-mail, telefonische oproep. Indien je het stille alarm aanzet hoort de indringer niets, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het schrikt inbrekers af en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een aantal slimme camera’s, vanaf €175,00 p/stuk. Zoek je maximale veiligheid met HD camera’s zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Kies dan voor een HD IP camera, te bestellen vanaf €550,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Onderdendam.


Postcodegebied: 9959

Plaats een reactie