Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Den Dungen

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Den Dungen beveilig je jouw woning tegen inbrekers. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Een actieve alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, jaagt inbrekers de deur uit en geeft je meer gemoedsrust. Daarnaast signaleert een huisalarm ook bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. In onze keuzehulp tonen wij goede info over de beschikbare systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Afsluitend doorzoek je op dit platform mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Den Dungen en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-den-dungen

Alarminstallatie Den Dungen laten aanleggen

Een alarmsysteem houdt in: een elektrisch systeem dat een signaal geeft bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij een foute beweging zal het alarm afgaan en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. In veel gevallen is het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. Een expert volgt de situatie meteen op en belt direct de bewoners. Bij een noodsituatie worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Den Dungen? In het stukje hieronder vertellen we je precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem in mijn huis laten installeren

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Bekijk kritisch het huis en de tuin om erachter te komen waar de risico’s het grootst zijn. Daardoor ontdek je welke ramen en deuren beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Wat betreft inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: bewegingsmelders, waterdetectoren, glasbreuksensoren, magneetcontacten, gasdetectoren, rookmelders.

 2. Kies het soort alarm

  De meest bekende types zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij bekabelde installaties moeten er overal draden worden getrokken waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een wifi-systeem (draadloos) heeft geen kabels nodig en kan snel worden aangesloten. Een hybride oplossing werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  We onderscheiden meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: E-mail, geluidsalarm, telefonische oproep, SMS. Steeds meer mensen vullen dit aan met doorschakeling met de de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Indien gewenst kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Offertes opvragen

  Vul jouw postcode in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Binnen enkele dagen ontvang je meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Den Dungen en de directe omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Een beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op de gekozen dag. De woningbeveiliger geeft een uitleg over de werking van het systeem. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen doorgeven die ingelicht moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Den Dungen?

Ontvang gratis offertes van beveiligingsbedrijven uit de buurt

Advies: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Steeds meer woningen in de gemeente Sint-Michielsgestel houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel de noodzakelijke onderdelen. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met bewegingsmelders, buitensirene, camerabewaking, meldkamer koppeling, afstandsbediening. Tevens moet je in de basis kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hierna zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarm voor woningen werkt op basis van radiogolven, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het is heel snel te installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Ook is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Nadelen zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Onkosten inclusief montage: €750,00 oplopend tot €2000,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het is de meest betrouwbare keuze, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 is dit vaak een randvoorwaarde. Het is gemakkelijker in onderhoud, je hebt weinig last van storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Investering inclusief installatie: €1300,00 tot wel €2350,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar de kabels al voorhanden zijn kies je voor bedrade detectoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen maak je gebruik van draadloze sensoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Investering inclusief aanleggen: €2000,00 tot en met €1950,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het blok hierna vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Den Dungen.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een pincode, druppel, tag, ID.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Den Dungen (april 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Alleen, als je het laat plaatsen door een ervaren installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In deze tabel bieden wij de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Den Dungen. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Venitem en Cooper. Of zoek door naar installateurs en bedrijven in Gemonde, Esch, Helvoirt en Cromvoirt.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We geven 10 handige tips om de opties voor inbraak in Den Dungen te limiteren. We bieden ook aanvullende informatie over Draadloos alarmsysteem.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Overleg met de buren om regelmatig even langs te lopen.
 7. Start- of sluit je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Deel niet op social media dat je op vakantie gaat.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Den Dungen vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het installeren van een alarm en bewakingscamera’s. Deze bedrijven staan garant voor een zeer veilige alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. In veel gevallen kunnen ze jou ook helpen met extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: Altijd inclusief tweejaarlijks service & onderhoud.
 • Woonveilig: Eenvoudig op afstand te bedienen, 24 uur per dag waar je ook bent.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem dat je eenvoudig kunt verhuizen of uitbreiden.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Maatwerk mogelijk voor elke individuele situatie.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Foscam, D-Link, TP-Link, Bosch, Somfy & Arlo, Hombli, Yale, Netamo, Eve.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Den Dungen?

De kosten van een slim alarmsysteem in Den Dungen voor thuis liggen gemiddeld tussen de €525,00 en €1125,00. De echte prijs wordt gecalculeerd door de soms van het type alarm, extra services zoals alarmcentrale en camera’s of gasdetector, het woonoppervlak, en garantietermijn.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij onraad en inbraak wordt er in de alarmcentrale gekeken of er een dreigende situatie is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Een expert neemt meteen contact op met de bewoners Bij een geverifieerde alarmmelding Middels Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De tarieven van een huisalarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €22,50 en +/- €50,00 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Wanneer het alarmsysteem afgaat wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een luide sirene (geluidsalarm) of een signaal per telefoon (App). De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, e-mail, telefonische oproep. Als je kiest voor een stil alarm is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het ontmoedigt inbrekers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een combinatie van basis camera’s, vanaf €175,00 per aansluiting. Zoek je optimaal gedetailleerd beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Maak dan de keuze voor een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €550,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Den Dungen.


Postcodegebied: 5271, 5275

Plaats een reactie