Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Schettens

Door middel van een alarmsysteem in Schettens is jouw woning dag en nacht beveiligd. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Zo’n alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, beperkt de eventuele schade en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Tevens kan een huisalarm een signaal geven bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. In onze handige keuzehulp bieden we uitgebreide informatie over de soorten systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Afsluitend doorzoek je op deze site een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Schettens en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-schettens

Alarminstallatie Schettens installeren

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een beveiligingsinstallatie dat een alarm geeft bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij beweging wordt het alarm getriggerd en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Wanneer je dat wil wordt het woningalarm aangesloten op de meldkamer. De medewerker van de meldkamer analyseert de melding en neemt direct contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Bij een noodgeval kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Schettens? In ons speciale stappenplan vertellen we precies wat je moet doen.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Maak een goede analyse van de woning en check op welke plekken de inbraakkansen aannemelijk zijn. Zo bepaal je welke toegangsplekken voorzien moeten worden van detectors. Als het gaat om inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: glasbreuksensoren, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, rookmelders, magneetcontacten, gasdetectoren.

 2. Kies het soort alarm

  Je kunt kiezen uit een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij de bekabelde optie zijn alle componenten met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Het draadloze alternatief heeft deze kabels niet nodig en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride systeem werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  We differentiëren meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: populair is de melding op je telefoon, maar ook telefonische oproep, SMS, geluidsalarm, E-mail. Een interessante keuze is een accurate melding voor de alarmcentrale (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Als laatste heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Offertes opvragen

  Geef het installatie adres in en selecteer de installatie die je wilt. Binnen enkele dagen ontvang je verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Schettens en de directe omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een geschikt moment op korte termijn. De woningbeveiliger geeft altijd een goed instructie. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen ingeven die ingelicht moeten worden bij onraad.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Schettens?

Vergelijk kosten en voorwaarden van experts uit de buurt

Advies: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Flink wat huizen in de gemeente Súdwest-Fryslân gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel detectoren en sirene. Er bestaan ook complete pakketten met camerabewaking, buitensirene, bewegingsmelders, rookmelders, meldkamer koppeling. Ook heb je de keuze uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In het volgende stuk noemen we alle pluspunten en minpunten.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarmsysteem is doorgaans verbonden met een internetverbinding, de detectoren hebben een batterij. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Daarnaast is het systeem zeer flexibel en voordelig. Let erop dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het wat meer storingen kent.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Tarief inclusief montage: €700,00 – €1450,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. De kans op een storing is minimaal, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen is dit type zelfs een verplichting. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, het is storingsongevoelig en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Prijs inclusief installatie: €950,00 tot ongeveer €2000,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Op plekken waar al bedrading ligt gebruik je bedrade onderdelen, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn doe je het met de draadloze sensoren.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1500,00 – €2300,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het blok hierna lees je meer informatie over extra veilig wonen in Schettens.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een tag, pincode, ID, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Schettens (mei 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Echter, op het moment je kiest voor een professioneel installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In het overzicht hieronder check je namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Schettens. Zij kunnen je helpen met merken zoals Visonic en Hikvsision. Je bekijkt hier ook installatiebedrijven en leveranciers in Longerhouw, Schraard, Hichtum en Burgwerd.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We bieden relevante tips de opties voor inbraak in Schettens te limiteren. We bieden ook aanvullende informatie over Koolmonoxidemelder.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Bij de vooringang kan jij een slimme deurbel plaatsen.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Bedenk goed dat sociale media profielen deels openbaar zijn.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Schettens vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het aanleggen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze dienstverleners staan garant voor een intelligente alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Meestal werken zij met een eigen meldkamer.

 • Verisure: Eigen meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Beveiligd tegen sabotage en hacken met eigen App.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijk, gemakkelijk uitbreidbaar en zelf te plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Zeer gemakkelijk in gebruik en ontzettend betrouwbaar.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Maatwerk mogelijk voor elke individuele situatie.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en TP-Link, EZVIZ, Bosch, D-Link, Foscam + Hombli, Arlo, Eve, Yale, Netamo.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Schettens?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Schettens voor thuis liggen ongeveer tussen de €500,00 en €900,00. De echte prijs hangt af van het gekozen systeem, de extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of koolmonoxidemelder, het woonoppervlak, en garantietermijn.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Op het moment dat er een melding binnenkomt checkt de centralist wat er gaande is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Een agent probeert bewoners meteen te bellen bij een overval, inbraak of brand Met Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De prijs van een inbraakalarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €12,50 & €40,00 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij detectie wordt er een melding afgegeven. De meest populaire alarmmeldingen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, telefonische oproep, SMS. Als je kiest voor een stil alarm zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het schrikt inbrekers af en het vergroot de pakkans omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Voor de kleine portemonnee is er een set met analoge camera’s, vanaf €200,00 per unit. Wil je haarscherp beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Kies dan voor een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €550,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Schettens.


Postcodegebied: 8744

Plaats een reactie