Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Adorp

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Adorp heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Je alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Daarbij signaleert een huisalarm ook bij rook, brand, een gaslek of lekkage. Via onze adviseurs delen wij betrouwbare details over de meest populaire systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Daarnaast vergelijk je op dit platform bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Adorp en vind je slimme tips tegen inbraak.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-adorp

Alarminstallatie Adorp installeren

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch systeem dat een signaal geeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij een ongewone beweging wordt het alarm getriggerd en krijg je in de app of per sms een melding. In sommige situaties is het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). De medewerker van de meldkamer bekijkt wat er aan de hand is en waarschuwt de betrokken klant. Bij een noodgeval kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Adorp? In het volgende stukje leggen we precies uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en achterhaal waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Daardoor kom je erachter welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen verzegeld moeten worden met een sensor. Met betrekking tot inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: gasdetectoren, rookmelders, magneetcontacten, bewegingsmelders, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s.

 2. Soort alarm kiezen

  Je kunt kiezen uit een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij bekabelde installaties worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft geen bedrading nodig en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. De hybride mogelijkheid kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Alarmmeldingen

  Er kan worden gekozen voor diverse type alarmeringen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: E-mail, geluidsalarm, telefonische oproep, lichtalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor extra service van de meldkamer (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Afsluitend kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Offertes vergelijken

  Vul jouw postcode in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Adorp en omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op het afgesproken moment. De vakman demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Je kunt nu ook de contactpersonen inprogrammeren die gebeld moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Adorp?

Vergelijk tarieven van specialisten in jouw regio

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Het Hogeland laten professionele alarmbeveiliging installeren. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn betaalbare budget producten met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Er bestaan ook complete pakketten met afstandsbediening, rookmelders, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, camerabewaking. Tevens moet je in de basis kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In het volgende stuk zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarmsysteem is draadloos verbonden met een internetverbinding, dat werkt op batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Als laatste kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Grote nadelen zijn dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het wat meer storingen kent.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Prijs inclusief montage: €650,00 tot +/- €1750,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Bij een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. De kans op een storing is minimaal, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij de hogere risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Het onderhoud is minder complex, minder storingsgevoelig en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Tarief inclusief installatie: €1175,00 tot €1900,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels getrokken zijn installeer je bekabelde onderdelen, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn doe je het met de draadloze detectoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1400,00 tot +/- €2900,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In de lijst hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Adorp.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een ID, tag, druppel, pas.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Adorp (juli 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Alleen, op het moment je kiest voor een vakkundig installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In de bijgaande tabel bieden wij namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Adorp. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Cooper en Suprema. Op onze site bekijk je ook leveranciers en aanbieders in Zuidwolde, Ten Boer, Wetsinge en Winsum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We bieden goed werkende tips om de kans op inbraak in Adorp te verkleinen. We bieden ook aanvullende informatie over Bedrijfsbeveiliging.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Laat een slimme deurbel installeren.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Bedenk goed dat sociale media profielen deels openbaar zijn.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Kies voor een beveiligingssysteem

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Adorp vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Groningen onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het installeren van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze firma’s staan garant voor een complete alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Regelmatig heb je de keuze voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Eigen alarmcentrale die 24/7 bereikbaar is.
 • Feenstra.com: Toegang tot de woning middels een code of druppel.
 • Woonveilig: Zonder boren en volledig draadloos, gemakkelijk zelf plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Alleen a-merk apparatuur tegen de scherpste prijzen.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Gemakkelijk zelf te bedienen, uitgerust met VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Somfy, Bosch, EZVIZ, Foscam, D-Link & Eufy, Yale, Eve, Netamo, Hombli.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Adorp?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Adorp voor thuis liggen ongeveer tussen de €475,00 en €800,00. De totaalprijs wordt beïnvloed door het type systeem (draadloos of bedraad), de additionele services zoals een beveiligingscamera of brandmelder, het aantal ruimtes, en garantietermijn.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij beweging, glasbreuk of rook bekijkt de medewerker wat de situatie is en wie er ingeschakeld moet worden. De medewerker van de meldkamer belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) bij een noodgeval Met Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De kosten van een inbraakalarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €15,00 & €50,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij een verdachte poging kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: lichtalarm, SMS, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan is de indringer zich niet bewust van zijn acties, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en de pakkans is een stuk groter omdat je beelden terug kunt kijken. Bij een beperkt budget kun je denken aan een combinatie van basis camera’s, vanaf €225,00 per unit. Liever de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Probeer dan een HD IP camera voor €625,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Adorp.


Postcodegebied: 9774

Plaats een reactie