Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Farmsum

Door middel van een alarmsysteem in Farmsum beveilig je jouw huis tegen inbraak. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Een eigen alarminstallatie schrikt inbrekers af, beperkt de eventuele schade en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Eveneens kan een huisalarm een signaal geven bij brand, rook of een gaslek. In onze keuzehulp bieden we goede details over de mogelijke systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Daarnaast bekijk je op dit portaal bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Farmsum en check je praktische inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-farmsum

Alarminstallatie Farmsum laten plaatsen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch mechanisme dat notificaties verstuurt bij beweging, glasbreuk of rook. Bij detectie zal het alarm afgaan en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. In veel gevallen is jouw woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De operator kijkt de melding na en probeert contact te leggen met de bewoners. Bij brand, inbraak of een overval kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Farmsum? In ons speciale stappenplan vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Zorg voor een goed beeld van het huis en check op welke plekken de zwakke plekken liggen. Met deze informatie ontdek je welke ingangen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: waterdetectoren, bewegingsmelders, gasdetectoren, rookmelders, beveiligingscamera’s, magneetcontacten.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  De meest bekende types zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij bekabelde installaties is de installatie grotendeels verbonden met kabels wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een draadloos systeem heeft geen kabels nodig en is een stuk flexibeler. Een hybride oplossing is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er kan worden gekozen voor diverse alarmmeldingen: populair is de melding op je telefoon, maar ook E-mail, telefonische oproep, geluidsalarm, lichtalarm. Een interessante keuze is extra service van de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Als laatste kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Prijzen vergelijken

  Voer je adres in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt zo snel mogelijk 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Farmsum en de gemeente.

 5. Installatieservice

  Het gekozen beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op de gekozen dag. De vakman geeft altijd een goed instructie. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) opgeven die ingelicht moeten worden bij calamiteiten.

Een handig alarmsysteem kopen in Farmsum?

Vergelijk tarieven van installateurs uit de buurt

Advies: Kies het juiste beveiligingssysteem

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Eemsdelta kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel de noodzakelijke onderdelen. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief buitensirene, meldkamer koppeling, rookmelders, camerabewaking, afstandsbediening. Evenzeer dien je een keuze te maken uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In de volgende paragraaf delen we daar meer info over.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloze alarminstallatie is draadloos verbonden met een internetverbinding, dat werkt op batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Tevens ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Grote nadelen zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Prijs inclusief montage: €675,00 tot ongeveer €1500,00.

Een alarmsysteem met kabels
In het geval van een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Er zijn nauwelijks storingen, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Je hebt weinig onderhoud nodig, kent weinig storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Onkosten inclusief installatie: €1300,00 – €1750,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al kabels aangesloten zijn gebruik je bekabelde componenten, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen neem je draadloze sensors.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Investering inclusief aanleggen: €1750,00 tot €1950,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met extra sensoren en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het volgende schema vind je meer informatie over veilig wonen in Farmsum.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pas, druppel, tag, ID.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Farmsum (juli 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Maar, als je het uitbesteed aan een lokaal installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In de onderstaande tabel delen wij de bedrijfsnamen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Farmsum. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als FireAngel en TruPortal. Je bekijkt hier ook bedrijven en leveranciers in Meedhuizen, Tjuchem, Delfzijl en Startenhuizen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We bieden praktische tips om de mogelijkheden voor inbraak in Farmsum te limiteren. Lees ook meer info over Bewegingsmelder.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Meer zicht op de voorzijde van de woning met een slimme deurbel.
 7. Informeer naar de mogelijkheden voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Farmsum vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Groningen leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die veel expertise hebben rondom het plaatsen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze aanbieders helpen jou met een innovatieve alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Optioneel bieden zij de optie tot een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: Een eigen bemande meldkamer die 24/7 beschikbaar is.
 • Woonveilig: Gemakkelijk uitbreiden met o.a. bewegingsmelders en brandbeveiliging.
 • V&S Beveiliging: Snelle en vakkundige montage door gecertificeerde installateurs.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: 24/7 doormelding met virtuele of bemande meldkamer.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en D-Link, Foscam, TP-Link, Bosch, EZVIZ of Hombli, Netamo, Eufy, Yale, Arlo.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Farmsum?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Farmsum voor thuis liggen tussen de €500,00 en €1075,00. De echte prijs komt tot stand door het type systeem (draadloos of bedraad), de extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of koolmonoxidemelder, het aantal ruimtes, en de jaarlijkse inspectie.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij calamiteiten zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken of er iets aan de hand is en of ze direct in actie moeten komen. De medewerker probeert bewoners meteen te bellen Bij een geverifieerde alarmmelding Met Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De extra kosten van een alarmsysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €10,00 & €52,50 per 4 weken.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij een verdachte poging kan je op diverse manieren een melding krijgen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een app melding op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: telefonische oproep, e-mail, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer. Als je kiest voor een stil alarm weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het schrikt inbrekers af en stimuleren vervolging bij de rechter omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Voor de kleine portemonnee is er een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €200,00 per unit. Wil je de meest scherpe en heldere HD-beelden om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Maak dan de keuze voor een HD IP camera vanaf €575,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Farmsum.


Postcodegebied: 9936

Plaats een reactie