Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Tjuchem

Met een alarmsysteem in Tjuchem beveilig je jouw huis tegen inbraak. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Zo’n alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Daarnaast kan een huisalarm een signaal geven bij brand of lekkage. Via onze adviseurs bieden we betrouwbare informatie over de diverse systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Tevens verstrekken we op deze pagina bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Tjuchem en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-tjuchem

Alarminstallatie Tjuchem aanleggen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektrisch systeem dat een alarm geeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij een ongewone beweging zal het alarm afgaan en ontvang jij op je telefoon een melding. In sommige situaties is jouw woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. Een expert analyseert de melding en neemt telefonisch contact op met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een noodgeval kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Tjuchem? In het onderstaande stappenplan vertellen we je precies wat je moet doen.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin om erachter te komen waar de zwakke plekken liggen. Op basis daarvan kom je erachter welke toegangsplekken gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. M.b.t. inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: glasbreuksensoren, bewegingsmelders, waterdetectoren, gasdetectoren, magneetcontacten, beveiligingscamera’s.

 2. Kies het soort alarm

  De meest bekende types zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld huisalarm zal er gebruik worden gemaakt van kabels wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een kabelvrij systeem (draadloos) heeft deze kabels niet nodig en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride installatie is een combinatie van beide.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  We onderscheiden meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: populair is de melding op je telefoon, maar ook E-mail, SMS, geluidsalarm, telefonische oproep. Je kunt ook kiezen voor doorschakeling van de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Om inbrekers te verrassen kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen opvragen

  Vul jouw postcode in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt binnen korte tijd diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Tjuchem en de gemeente.

 5. De installateur komt langs

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De specialist hoe je het systeem in werking stelt. Je kunt nu ook de contactpersonen doorgeven die gealarmeerd worden bij onraad.

Een handig alarmsysteem kopen in Tjuchem?

Vergelijk tarieven van installatiebedrijven in direct regio

Tips: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Midden-Groningen beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn betaalbare budget producten met enkel noodzakelijke functies. Er bestaan ook complete pakketten met buitensirene, afstandsbediening, bewegingsmelders, meldkamer koppeling, rookmelders. Ook dien je een keuze te maken uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. Hierna lichten we dat verder toe.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarm voor woningen is een installatie zonder bekabeling, de detectoren hebben een batterij. Het installatieproces is zo gedaan en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Ook kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Aandachtspunten zijn dan batterijen leeg kunnen raken en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Investering inclusief montage: €775,00 tot €1250,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Bij een volledig bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Dit werkt heel erg effectief, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij de hogere risicoklasse wordt dit gezien als een verplichting. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, minder storingsgevoelig en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Investering inclusief installatie: €1275,00 oplopend tot €2150,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels getrokken zijn installeer je bedrade detectoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen maak je gebruik van draadloze sensoren.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Investering inclusief aanleggen: €1900,00 tot +/- €2100,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het volgende schema lees je meer informatie over extra veilig wonen in Tjuchem.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een ID, druppel, pincode, tag.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Tjuchem (november 2023)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Toch, als je het laat plaatsen door een professioneel installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In de tabel hieronder check je de adressen en namen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Tjuchem. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als System Sensor en Bticino. Je bekijkt hier ook installatiebedrijven en leveranciers in t Waar, Nieuw Scheemda, Meedhuizen en Farmsum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We geven praktische tips om de opties voor inbraak in Tjuchem te verkleinen. Bekijk ook meer informatie over Stil alarm.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Bij vakantie: vraag buren het gras te maaien of hun auto op jouw oprit te zetten.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Informeer inbrekers niet via social media dat je op vakantie bent.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem voor thuis

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Tjuchem vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Groningen kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het aanleggen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze ondernemingen staan bekend om een ingenieuze alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Meestal kan je kiezen voor een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Systeem blijft werken als de verbinding verbreekt.
 • Woonveilig: Eenvoudig uit te breiden met extra bewegingsmelders, deur-/raamcontacten.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem dat je eenvoudig kunt verhuizen of uitbreiden.
 • SmartAlarm: Koppel je SmartAlarm alarmsysteem met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Jaarlijks onderhoud en doorlopende garantie.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Foscam, EZVIZ, D-Link, Somfy, Bosch & Eve, Netamo, Yale, Eufy, Arlo.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Tjuchem?

De kosten van een slim alarmsysteem in Tjuchem voor thuis liggen tussen de €450,00 en €1350,00. De daadwerkelijke prijs hangt af van het soort alarm, extra services zoals meldkamer en camera’s of koolmonoxidemelder, het woonoppervlak, en het onderhoud.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij calamiteiten controleert een centralist of er iets aan de hand is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een expert probeert bewoners meteen te bellen Bij een geverifieerde alarmmelding Middels Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De kosten van een alarmsysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €10,00 & €47,50 per maand.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij verdachte omstandigheden kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een geluidsalarm (sirene) of een signaal per telefoon (App). De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: e-mail, lichtalarm, telefonische oproep, SMS. Bij een stil alarm is de indringer zich niet bewust van zijn acties, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het schrikt inbrekers af en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Een goedkope optie is een combinatie van basis camera’s, vanaf €300,00 per aansluiting. Vind je dit niet voldoende en zoek je de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Zoek dan naar een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €450,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Tjuchem.


Postcodegebied: 9939

Plaats een reactie