Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Herten

Door het installeren van een alarmsysteem in Herten verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Een alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, beperkt de eventuele schade en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Tevens signaleert een huisalarm ook bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. In onze handige keuzehulp vind je handige info over de soorten systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Daarnaast verstrekken we op deze pagina een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Herten en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-herten

Alarminstallatie Herten laten plaatsen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektrisch systeem dat een signaal geeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij een ongewone beweging zal het alarm worden geactiveerd en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Steeds vaker wordt het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. Een professional ziet direct wat de situatie is en neemt telefonisch contact op met de klant (de bewoner). Bij een noodgeval kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Herten? In het onderstaande stappenplan vertellen we je precies wat je moet doen.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en check op welke plekken de zwakke plekken liggen. Zo markeer je welke ramen en deuren verzegeld moeten worden met een sensor. Betreffende inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: magneetcontacten, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, waterdetectoren, rookmelders.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Je hebt de keuze uit een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij de bedrade systemen worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem kan werken zonder kabels en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride oplossing kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Type alarmering

  We onderscheiden diverse alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook lichtalarm, geluidsalarm, SMS, E-mail. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van doorschakeling met de een 24/7 meldkamer (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Om de pakkans te vergroten is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Prijzen opvragen

  Vul jouw adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Herten en de gemeente.

 5. De installateur komt langs

  Een beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De beveiligingsspecialist demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen inprogrammeren die ingelicht moeten worden bij onraad.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Herten?

Vraag offertes op bij specialisten uit de buurt

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Steeds meer mensen in de gemeente Roermond houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Zo zijn er hele voordelige modellen met eenvoudige functionaliteiten. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief camerabewaking, buitensirene, bewegingsmelders, rookmelders, meldkamer koppeling. In aanvulling daarop heb je de keuze uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In de volgende opsomming lees je er alles over.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarmsysteem wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, de sensoren werken op batterijen. Het is heel snel te installeren en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Als laatste kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Let erop dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Prijs inclusief montage: €825,00 tot +/- €1250,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen is dit type zelfs een verplichting. Het is gemakkelijker in onderhoud, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Tarief inclusief installatie: €1275,00 oplopend tot €1600,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar de kabels al voorhanden zijn gebruik je bedrade onderdelen, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn installeer je draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1150,00 tot wel €2100,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. Hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Herten.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een pas, druppel, tag, ID.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Herten (februari 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Toch, wanneer je dit laat doen door een erkend installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In dit overzicht tonen wij de adressen en namen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Herten. Zij werken met gangbare merken als ABUS en Garvan. Je kunt ook doorklikken naar leveranciers en aanbieders in Maasbracht, Posterholt, Stramproy en Kelpen-Oler.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We bieden handig tips om de kans op inbraak in Herten te limiteren. Bekijk ook meer informatie over Koolmonoxidemelder.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Bij vakantie: vraag buren het gras te maaien of hun auto op jouw oprit te zetten.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Herten vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Limburg zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die volledig gespecialiseerd zijn in het aanleggen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze firma’s staan garant voor een zeer veilige alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Steeds vaker bieden zij de optie tot een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: Altijd uptime garantie, ook als de stroom uitvalt.
 • Woonveilig: Eenvoudig op afstand te bedienen, 24 uur per dag waar je ook bent.
 • V&S Beveiliging: Alleen a-merk apparatuur tegen de scherpste prijzen.
 • SmartAlarm: Eenvoudig en betaalbaar systeem, te koppelen aan Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Justitie erkend en BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en D-Link, Bosch, EZVIZ, Somfy, TP-Link + Yale, Netamo, Eufy, Eve, Arlo.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Herten?

De kosten van een slim alarmsysteem in Herten voor thuis liggen ongeveer tussen de €525,00 en €1325,00. De uiteindelijke prijs wordt beïnvloed door het soort systeem, extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of gasmelder, de grootte van het huis, en het onderhoud.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie bekijkt de medewerker wat de actuele status is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De medewerker belt direct de bewoners of andere contactpersonen als er sprake is van inbraak of brand Door gebruik te maken van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De prijzen van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €22,50 en +/- €55,00 per 4 weken.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij een verdachte poging is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een notificatie op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor telefonische oproep, e-mail, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm. Als je een stil alarm laat installeren hoort de indringer niets, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een dome/bullet camera vanaf €300,00 per stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je maximale veiligheid met HD camera’s zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Zoek dan naar een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €575,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Herten.


Postcodegebied: 6041, 6049

Plaats een reactie