Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Niawier

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Niawier heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Zo’n alarminstallatie heeft een preventieve werking, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft je een gerust en veilig gevoel. Eveneens stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij brand, rook of een gaslek. Met onze speciale keuzehulp doorzoek je uitgebreide info over de soorten systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Bovendien doorzoek je hier erkende beveiligingsbedrijven in Niawier en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-niawier

Alarminstallatie Niawier installeren

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch detectiesysteem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij ongewone situaties gaat het alarm af en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Tegen extra betaling wordt jouw woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). Een agent controleert het signaal en probeert contact te leggen met de klant (de bewoner). Als er sprake is van inbraak of brand kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Niawier? In dit handige stappenplan nemen we alle stappen met je door.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Loop eens een rondje door de woning om erachter te komen waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Op die manier markeer je welke ingangen minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Betreffende inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: bewegingsmelders, magneetcontacten, glasbreuksensoren, waterdetectoren, rookmelders, gasdetectoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De meest bekende types zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld woningalarm worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een wireless (draadloos) systeem heeft geen kabels nodig en kan snel worden aangesloten. Een hybride inrichting kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Kies alarmmeldingen

  Je hebt de keuze uit meerdere type alarmen: denk aan een app op je telefoon maar ook E-mail, SMS, geluidsalarm, lichtalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met een professionele integratie met een speciale meldkamer (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Mogelijk kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Prijzen opvragen

  Geef het installatie adres in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Niawier en de directe omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De woningbeveiliger legt precies uit hoe het systeem werkt. Je kunt nu ook de contactpersonen ingeven die gebeld moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Niawier?

Vergelijk tarieven van beveiligingsbedrijven in direct regio

Advies: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Steeds meer woningen in de gemeente Noardeast-Fryslân houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel noodzakelijke functies. Er bestaan ook complete pakketten met meldkamer koppeling, buitensirene, camerabewaking, bewegingsmelders, afstandsbediening. Evenzeer heb je de keuze uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hierna delen we daar meer info over.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarmsysteem is een installatie zonder bekabeling, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en het is ook perfect voor bestaande bouw. Ook is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Vergeet niet dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Prijzen inclusief montage: €825,00 – €1900,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Er zijn nauwelijks storingen, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen is het zelfs verplicht. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, kent weinig storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Prijs inclusief installatie: €1125,00 tot wel €2000,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Op plekken waar al bedrading ligt installeer je bekabelde sensoren, waar nog geen kabels getrokken zijn installeer je draadloze detectoren.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1700,00 tot wel €2800,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Optioneel kan je kiezen voor extra componenten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het stukje hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Niawier.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pincode, pas, druppel, ID.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Niawier (juni 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Alleen, wanneer je het laat aanleggen door vakkundig installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In dit overzicht tonen wij de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Niawier. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Technomax en Vaiani. Of klik door voor aanbieders en bedrijven in Wierum, Moddergat, Oosternijkerk en Paesens.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. Hierna delen we goed werkende tips om de opties voor inbraak in Niawier te limiteren. Of klik door voor meer informatie over Alarmlicht.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Word lid van de plaatselijke WhatsApp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Niawier vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het aanleggen van een alarm en bewakingscamera’s. Deze firma’s staan bekend om een vernuftige alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Regelmatig kunnen ze jou ook helpen met abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Gemakkelijk te bedienen met de Verisure App.
 • Feenstra.com: 24/7 bewaking door bemande meldkamer in Nederland.
 • Woonveilig: Modulair systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • V&S Beveiliging: Betaalbaar, A-merken en 3 jaar garantie.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Revolutionaire systeem met BORG certificaat t/m klasse 4.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en TP-Link, EZVIZ, Somfy, Foscam, Bosch + Netamo, Eve, Hombli, Yale, Eufy.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Niawier?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Niawier voor thuis liggen je tussen de €350,00 en €1175,00. De totaalprijs hangt af van het type systeem (draadloos of bedraad), extra services zoals meldkamer koppeling en camera’s of gasdetector, de grootte van de woning en de jaarlijkse inspectie.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij calamiteiten bekijkt de centralist direct of er een dreigende situatie is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De beveiliger zoekt meteen contact met de bewoners in het geval van een inbraak of brand. Middels Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De tarieven van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement bedragen tussen de €12,50 & €52,50 per maand.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij ongewone situaties kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een pushmelding op je smartphone. Andere beschikbare meldingen zijn: telefonische oproep, lichtalarm, e-mail, SMS. Indien je het stille alarm aanzet zal de indringer niets horen, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. De meest betaalbare keuze is een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €175,00 p/stuk. Voorkeur voor optimaal gedetailleerd beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Kies dan voor een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €400,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Niawier.


Postcodegebied: 9138

Plaats een reactie