Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Moddergat

Door het installeren van een alarmsysteem in Moddergat schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een eigen alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, waarschuwt bij een inbraak en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Daarnaast stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. Via onze adviseurs delen wij handige informatie over de meest populaire systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Bovendien tonen wij op dit platform bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Moddergat en delen wij de beste inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-moddergat

Alarminstallatie Moddergat aanleggen

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektrisch systeem dat via sensoren een alarm geeft bij beweging, glasbreuk of rook. Bij verdachte omstandigheden wordt het alarm getriggerd en volgt er meestal een push melding op je telefoon. In sommige situaties is het woningalarm aangesloten op de meldkamer. Een specialist kijkt direct mee en neemt direct contact op met de klant (de bewoner). Bij een noodsituatie kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Moddergat? In het volgende stukje leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Inventariseer jouw woning en achterhaal waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Op basis daarvan kom je erachter welke ramen en deuren sensoren / detectoren moeten krijgen. Met betrekking tot inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, glasbreuksensoren, gasdetectoren, rookmelders.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Je hebt de keuze uit een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld huisalarm zijn alle componenten met kabels verbonden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een wireless (draadloos) systeem heeft deze kabels niet nodig en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride systeem werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er zijn meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: denk aan een app op je telefoon maar ook telefonische oproep, lichtalarm, E-mail, geluidsalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een professionele integratie met de Particuliere alarmcentrale PAC. Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Desgewenst kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Geef het installatie adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Binnen enkele dagen ontvang je 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Moddergat en de gemeente.

 5. Installatie en uitleg

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De beveiliger legt precies uit hoe je het moet bedienen. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen instellen die ingelicht moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Moddergat?

Vergelijk kosten en voorwaarden van installatiebedrijven uit jouw regio

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Steeds meer woningen in de gemeente Noardeast-Fryslân kiezen voor alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met alleen basisfuncties. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over camerabewaking, meldkamer koppeling, rookmelders, bewegingsmelders, afstandsbediening. Daarbij zul je moeten kiezen voor een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In de volgende opsomming noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie is doorgaans verbonden met een internetverbinding, de detectoren hebben een batterij. Het installatieproces is zo gedaan en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Daarnaast is het systeem zeer flexibel en voordelig. Grote nadelen zijn dan batterijen leeg kunnen raken en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Onkosten inclusief montage: €775,00 tot ongeveer €1650,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het is een betrouwbaar systeem, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij panden met een hoge risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Het onderhoud is minder complex, het is storingsongevoelig en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Investering inclusief installatie: €1225,00 tot wel €2250,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het is zeer betrouwbaar, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al kabels aangesloten zijn maak je gebruik van de bekabelde detectoren, en waar nog geen bedrading is kies je voor draadloze detectoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Tarief inclusief aanleggen: €2000,00 tot wel €2650,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met extra componenten en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het blok hierna vind je meer informatie over veilig wonen in Moddergat.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een pas, druppel, tag, ID.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Moddergat (juli 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Toch, als je het laat plaatsen door een speciaal installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In de bijgaande tabel bieden wij de adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Moddergat. Zij werken met gangbare merken als Masterlock en Sun. Of zoek door naar leveranciers en aanbieders in Hantumhuizen, Ternaard, Wierum en Niawier.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

Iedere woning is inbraakgevoelig. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. Hierna delen we relevante tips de opties voor inbraak in Moddergat te limiteren. Je kunt ook meer info bekijken over Brandblusser.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Neem een slimme deurbel of camera.
 7. Start een eigen groep voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Deel niet op social media dat je op vakantie gaat.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Moddergat vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Friesland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het aanleggen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze aanbieders bieden een zeer veilige alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Steeds vaker heb je de keuze voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Altijd uptime garantie, ook als de stroom uitvalt.
 • Woonveilig: Draadloos en zonder te boren zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Europees keurmerk en NCP gekeurd.
 • SmartAlarm: Eenvoudig te koppelen aan de Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Erkend betrouwbaar en gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Foscam, TP-Link, D-Link, Bosch, EZVIZ of Arlo, Netamo, Eufy, Yale, Eve.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Moddergat?

De kosten van een goed alarmsysteem in Moddergat voor thuis liggen je tussen de €425,00 en €1400,00. De totale prijs wordt gekenmerkt door het soort systeem, de eventuele uitbreidingen zoals een beveiligingscamera of koolmonoxidemelder, het aantal kamers, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit bekijkt de medewerker wat de actuele status is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De operator zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen bij een overval, inbraak of brand D.m.v. Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De extra kosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement bedragen tussen de €22,50 & €40,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij een signalering kan je op verschillende manieren een melding krijgen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een app melding op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: SMS, lichtalarm, telefonische oproep, e-mail. In het geval van een stil alarm zal er geen sirene afgaan, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Voor de kleine portemonnee is er een dome/bullet camera vanaf €200,00 per unit. Voorkeur voor volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Zoek dan naar een HD IP camera vanaf €425,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Moddergat.


Postcodegebied: 9142

Plaats een reactie