Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Ternaard

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Ternaard voel je je een stuk veiliger thuis. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Je alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, waarschuwt bij een inbraak en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Tevens zal het huisalarm afgaan bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. In de praktische keuzehulp vind je goede informatie over de soorten systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Ook verstrekken we op alarmsysteemcheck.nl verschillende beveiligingsbedrijven in Ternaard en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-ternaard

Alarminstallatie Ternaard plaatsen

Een alarmsysteem is een elektronisch apparaat dat dankzij detectoren een alarm genereert bij onraad en inbraak. Bij een ongewone beweging zal het alarm worden geactiveerd en krijg je een melding op je smartphone. Soms wordt jouw woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De operator analyseert de melding en probeert contact te leggen met de betrokken klant. Bij een geverifieerd alarm kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Ternaard? In het stukje hieronder lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Maak een goed profiel van jouw woning en achterhaal waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op basis daarvan bepaal je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Betreffende inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: waterdetectoren, bewegingsmelders, gasdetectoren, rookmelders, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s.

 2. Selecteer een type alarm

  De meest gekozen soorten zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld woningalarm moeten er overal draden worden getrokken waardoor het nauwelijks storingen kent. Een draadloos systeem heeft geen kabels nodig en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. De hybride mogelijkheid is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Kies alarmmeldingen

  Je hebt de keuze uit allerlei alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook SMS, geluidsalarm, lichtalarm, telefonische oproep. Steeds meer mensen vullen dit aan met doorschakeling van een speciale meldkamer (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Als laatste kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes vergelijken

  Voer je adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Binnen enkele dagen ontvang je allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Ternaard en de directe omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De expert legt precies uit hoe het systeem werkt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) doorgeven die een notificatie ontvangt bij calamiteiten.

Een erkend alarmsysteem kopen in Ternaard?

Vraag offertes op bij beveiligingsbedrijven in jouw regio

Advies: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Flink wat huizen in de gemeente Noardeast-Fryslân laten professionele alarmbeveiliging installeren. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel noodzakelijke functies. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief bewegingsmelders, meldkamer koppeling, camerabewaking, rookmelders, buitensirene. Verder start je zoektocht bij het bepalen van een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In het volgende stuk lees je er alles over.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarmsysteem wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Bovendien kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Vergeet niet dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Investering inclusief montage: €675,00 tot ongeveer €1450,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Bij een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Dit werkt heel erg effectief, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij panden met een hoge risicoklasse is het zelfs verplicht. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Prijzen inclusief installatie: €1175,00 – €2200,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het is zeer betrouwbaar, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar de kabels al voorhanden zijn kies je voor bedrade onderdelen, en waar nog geen bedrading is neem je draadloze onderdelen.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1900,00 tot +/- €2900,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met extra componenten en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het volgende schema lees je meer informatie over extra veilig wonen in Ternaard.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pincode, pas, ID, tag.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Ternaard (december 2023)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Echter, als je het uitbesteed aan een ervaren installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In het bijgaande overzicht tonen wij de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Ternaard. Zij hebben ervaring met merken als Consul en Solo. Op onze site bekijk je ook installatiebedrijven en leveranciers in Hantumeruitburen, Hantum, Hantumhuizen en Moddergat.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We delen praktische tips om de mogelijkheden voor inbraak in Ternaard te beperken. Lees ook meer info over Koolmonoxidemelder.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Bij vakantie: vraag buren het gras te maaien of hun auto op jouw oprit te zetten.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Ternaard vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Friesland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het installeren van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze dienstverleners staan garant voor een slimme alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Meestal werken zij met een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Naast inbraak ook rookmelder en paniekknop beschikbaar.
 • Woonveilig: Gemakkelijk uitbreiden met o.a. bewegingsmelders en brandbeveiliging.
 • V&S Beveiliging: Jouw lokale partner voor slimme beveiliging in huis.
 • SmartAlarm: Koppel je SmartAlarm alarmsysteem met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Beveiligingsadviseur op locatie met advies op maat.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en TP-Link, D-Link, EZVIZ, Bosch, Foscam + Arlo, Eufy, Yale, Eve, Hombli.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Ternaard?

De kosten van een goed alarmsysteem in Ternaard voor thuis liggen tussen de €575,00 en €925,00. De exacte prijs wordt berekend a.d.h.v. het gekozen systeem, de aanvullende diensten zoals meldkamer koppeling en camera’s of CO2 melder, het aantal ruimtes, en het onderhoudscontract.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit analyseert een operator of er iets aan de hand is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een expert probeert bewoners meteen te bellen in het geval van een inbraak of brand. D.m.v. Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De extra kosten van een alarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €15,00 en +/- €35,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij verdachte omstandigheden wordt er een melding afgegeven. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een geluidsalarm (sirene) of een bericht op smartphone en tablet. Je kunt eventueel ook kiezen voor doorschakeling naar meldkamer, SMS, e-mail, lichtalarm. Als je kiest voor een stil alarm is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Voor de kleine portemonnee is er een dome/bullet camera vanaf €200,00 per unit. Wil je volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? In dat geval adviseren we een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €575,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Ternaard.


Postcodegebied: 9145

Plaats een reactie