Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Wâlterswâld

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Wâlterswâld beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Een actieve alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, jaagt inbrekers de deur uit en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Ook waarschuwt een huisalarm ook bij water (lekkage), brand en gas. In de praktische keuzehulp lees je populaire details over de systemen waar je uit kunt kiezen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop bieden we op dit portaal erkende beveiligingsbedrijven in Wâlterswâld en vind je slimme tips tegen inbraak.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-walterswald

Alarminstallatie Wâlterswâld laten plaatsen

De betekenis van een alarmsysteem is: een beveiligingsinstallatie dat een (stil) alarm afgeeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij beweging wordt het alarm getriggerd en krijg je een melding op je smartphone. Wanneer je dat wil wordt het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. Een agent bekijkt de melding en belt direct de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een geverifieerde alarmmelding schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Wâlterswâld? In dit handige stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Maak een goede analyse van de woning en achterhaal waar de risico’s het grootst zijn. Op deze manier ontdek je welke ingangen sensoren / detectoren moeten krijgen. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: magneetcontacten, rookmelders, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, waterdetectoren, gasdetectoren.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  Populaire keuze zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij de bedrade systemen worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden zodat het heel storingsongevoelig is. Een draadloos systeem communiceert vaak via radiogolven. en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride systeem is een combinatie van beide.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er bestaan diverse type alarmeringen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor geluidsalarm, telefonische oproep, lichtalarm, E-mail. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een automatische melding naar de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Als laatste kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Offertes vergelijken

  Vul jouw adres in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt binnen korte tijd allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Wâlterswâld en omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een vooraf afgesproken moment. De woningbeveiliger geeft een uitleg over de werking van het systeem. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen ingeven die gebeld moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Wâlterswâld?

Vraag offertes op bij vakmannen uit de buurt

Advies: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Flink wat huizen in de gemeente Dantumadiel beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel detectoren en sirene. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met buitensirene, bewegingsmelders, afstandsbediening, rookmelders, camerabewaking. Tevens dien je een keuze te maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het volgende stuk zetten we het e.e.a. verder uiteen.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarmsysteem werkt op basis van radiogolven, met units die werken met batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarnaast is het systeem zeer flexibel en voordelig. Vergeet niet dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat het wat meer storingen kent.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Tarief inclusief montage: €750,00 tot €1850,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
In het geval van een bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het is een waterdicht systeem, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse kan men dit verplicht stellen. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, kent weinig storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Tarieven inclusief installatie: €900,00 oplopend tot €2400,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al bedrading ligt gebruik je bedrade componenten, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn installeer je draadloze sensors.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Een relatief duur systeem.
 • Investering inclusief aanleggen: €1100,00 tot en met €2300,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor extra comfort. Onderstaand vind je meer informatie over veilig wonen in Wâlterswâld.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pas, tag, druppel, ID.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Wâlterswâld (juni 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Alleen, op het moment je kiest voor een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In de bijgaande tabel ontdek je namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Wâlterswâld. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als TruPortal en Aver. Op onze site bekijk je ook bedrijven en leveranciers in Driezum, Aalsum, Burdaard en De Falom.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

Iedere woning is inbraakgevoelig. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. In het stukje hieronder vind je handig tips om de opties voor inbraak in Wâlterswâld te beperken. Je kunt ook meer info bekijken over Soorten alarminstallaties.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Bij de voordeur kun je een slimme deurbel laten installeren.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Leg je sleutels niet onder een deurmat of bloempot.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Wâlterswâld vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die jou ondersteunen bij het installeren van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze ondernemingen bieden een complete alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Mogelijk heb je de keuze voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: Met eigen gecertificeerde bemande meldkamer (Alarm Control Nederland).
 • Woonveilig: Modulair systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • V&S Beveiliging: Overal ter wereld toegang tot uw alarmsysteem met de Gratis App.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: 24/7 doormelding met virtuele of bemande meldkamer.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Bosch, TP-Link, D-Link, EZVIZ, Somfy & Netamo, Hombli, Eufy, Arlo, Yale.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Wâlterswâld?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Wâlterswâld voor thuis liggen gemiddeld tussen de €450,00 en €1150,00. De daadwerkelijke prijs komt tot stand door het type installatie, extra services zoals meldkamer koppeling en camera’s of rookmelder, het soort woning, en de jaarlijkse inspectie.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit bekijkt de centralist direct wat er gaande is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De centralist stelt woningeigenaren op de hoogte bij een overval, inbraak of brand Middels Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De prijzen van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement komen uit tussen de €15,00 en +/- €47,50 per 4 weken.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Wanneer het alarmsysteem afgaat is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een melding op je telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: e-mail, SMS, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal de indringer niets horen, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het ontmoedigt inbrekers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Een goedkope optie is een bedrade camera vanaf €300,00 per camera. Voorkeur voor optimaal gedetailleerd beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? In dat geval adviseren we een HD IP camera vanaf €525,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Wâlterswâld.


Postcodegebied: 9113

Plaats een reactie