Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem De Falom

Door te kiezen voor een alarmsysteem in De Falom verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Dit alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, waarschuwt bij een inbraak en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Eveneens kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij rook, brand, een gaslek of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp check je uitgebreide details over de verschillende type systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Als laatste verstrekken we op dit platform mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in De Falom en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-de-falom

Alarminstallatie De Falom laten plaatsen

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch mechanisme dat een (stil) alarm afgeeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij verdachte omstandigheden gaat vaak een sirene af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Tegen extra betaling is het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). De medewerker van de meldkamer bekijkt de situatie en belt direct het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Als er sprake is van inbraak of brand kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in De Falom? In dit handige stappenplan lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en kijk waar de risico’s het grootst zijn. Op basis daarvan ontdek je welke ingangen beveiligd moeten worden met een detector / sensor. M.b.t. inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: gasdetectoren, magneetcontacten, glasbreuksensoren, rookmelders, waterdetectoren, beveiligingscamera’s.

 2. Kies het soort alarm

  De meest gekozen soorten zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bekabeld systeem is de installatie grotendeels verbonden met kabels wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een wifi-systeem (draadloos) communiceert vaak via radiogolven. en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride oplossing is een combinatie van beide.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er bestaan diverse type alarmeringen: denk aan een app op je telefoon maar ook geluidsalarm, E-mail, SMS, telefonische oproep. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van doorschakeling met de de Particuliere alarmcentrale PAC. Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Om de pakkans te vergroten is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag offertes aan

  Voer jouw postcode en huisnummer in en selecteer de installatie die je wilt. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in De Falom en omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De expert vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen inprogrammeren die gealarmeerd worden bij verdachte omstandigheden.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in De Falom?

Bekijk actuele prijzen bij installateurs uit jouw regio

Advies: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Heel veel mensen in de gemeente Dantumadiel laten professionele alarmbeveiliging installeren. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn betaalbare budget producten met alleen basisfuncties. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief rookmelders, bewegingsmelders, buitensirene, meldkamer koppeling, afstandsbediening. In aanvulling daarop heb je de keuze uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. Hieronder delen we daar meer info over.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie is draadloos verbonden met een internetverbinding, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is ook perfect voor bestaande bouw. Bovendien kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Tarieven inclusief montage: €775,00 tot €1900,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Tarief inclusief installatie: €1200,00 tot +/- €1650,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. De basis is een bekabelde alarminstallatie, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al kabels aangesloten zijn kies je voor bedrade sensors, op plekken waar geen bedrading ligt doe je het met de draadloze detectoren.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1450,00 oplopend tot €2100,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. Onderstaand lees je meer informatie over extra veilig wonen in De Falom.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pas, ID, tag, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in De Falom (juni 2024)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Toch, wanneer je het laat aanleggen door erkend installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In het overzicht hieronder vind je de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in De Falom. Zij hebben ervaring met merken als STD en VARTA. Je bekijkt hier ook verkooppunten en leveranciers Burdaard, Wâlterswâld, Broeksterwâld en Jannum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Iedere woning is inbraakgevoelig. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We bieden populaire tips om de kans op inbraak in De Falom te verkleinen. Je kunt ook meer info bekijken over Koolmonoxidemelder.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Word lid van de plaatselijke WhatsApp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Berg je sleutels goed op, zowel binnen als buitenhuis.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf De Falom vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het installeren van een alarm en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners helpen jou met een ingenieuze alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Optioneel kunnen ze jou ook helpen met abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Gecertificeerd alarmsysteem in huis met melding aan politie en surveillant.
 • Feenstra.com: Gemakkelijk te bedienen met de meegeleverde App.
 • Woonveilig: Inclusief ingebouwde sirene (104dB) en noodstroomvoorziening.
 • V&S Beveiliging: Gecertificeerd voor het leveren van kwalitatief hoogstaande beveiligingsoplossingen.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Live te bedienen op jouw eigen smartphone.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en TP-Link, Bosch, Somfy, Foscam, EZVIZ of Eufy, Netamo, Eve, Hombli, Arlo.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in De Falom?

De kosten van een volledig alarmsysteem in De Falom voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €375,00 en €850,00. De normale prijs wordt gekenmerkt door het type installatie, de eventuele uitbreidingen zoals meldkamer en camera’s of gasmelder, het soort woning, en het onderhoud.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij onraad en inbraak zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken of er iets aan de hand is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. Een professional neemt contact op met de bewoners Bij brand, inbraak of een overval D.m.v. Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De onkosten van een inbraakalarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €12,50 & €50,00 per 4 weken.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Zodra het alarm wordt getriggerd kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een pushmelding op je smartphone. Verder zijn er ook opties voor een melding via: telefonische oproep, lichtalarm, e-mail, doorschakeling naar meldkamer. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het ontmoedigt inbrekers en de pakkans is een stuk groter omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Een voordelige mogelijkheid is een systeem met digitale camera’s, vanaf €150,00 per aansluiting. Wil je de meest scherpe en heldere HD-beelden om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? In dat geval adviseren we een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €525,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur De Falom.


Postcodegebied: 9109

Plaats een reactie