Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Broeksterwâld

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Broeksterwâld kan je met een gerust hart de deur uit. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Je alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, waarschuwt bij onraad en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Ook signaleert een huisalarm ook bij water (lekkage), brand en gas. In onze keuzehulp lees je praktische informatie over de meest bekende type systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Afsluitend verstrekken we op dit portaal mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Broeksterwâld en vind je slimme tips tegen inbraak.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-broeksterwald

Alarminstallatie Broeksterwâld laten aanleggen

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch apparaat dat via sensoren een alarm geeft bij onraad en inbraak. Bij een signalering gaat het alarm af en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Wanneer je dat wil wordt jouw woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). Een expert controleert het signaal en waarschuwt de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een geverifieerd alarm worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Broeksterwâld? In het gedeelte hieronder nemen we alle stappen met je door.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en check op welke plekken inbrekers de woning kunnen binnendringen. Met deze informatie markeer je welke ramen en deuren sensoren / detectoren moeten krijgen. Met betrekking tot inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, waterdetectoren, magneetcontacten, rookmelders, gasdetectoren.

 2. Selecteer een type alarm

  De meest bekende types zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bedraad systeem moeten er overal draden worden getrokken wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem communiceert vaak via radiogolven. en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride oplossing is een combinatie van beide.

 3. Type alarmering

  Er bestaan diverse type alarmeringen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: telefonische oproep, geluidsalarm, SMS, lichtalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met doorschakeling van een 24/7 meldkamer (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Om de pakkans te vergroten kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes vergelijken

  Voer jouw postcode en huisnummer in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Broeksterwâld en de directe omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een geschikt moment op korte termijn. De vakman geeft altijd een goed instructie. Je kan eventueel ook een contactpersoon ingeven die gealarmeerd worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Broeksterwâld?

Vergelijk kosten en voorwaarden van vakmannen in jouw buurt

Tips: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Dantumadiel beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met eenvoudige functionaliteiten. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief camerabewaking, meldkamer koppeling, rookmelders, buitensirene, afstandsbediening. Ook start je zoektocht bij het bepalen van een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In de volgende opsomming bespreken we de voordelen en nadelen.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarm voor woningen werkt op basis van radiogolven, de detectoren hebben een batterij. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is met name geschikt voor oudere woningen. Tevens ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Minpunten zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Tarieven inclusief montage: €825,00 tot +/- €1700,00.

Een alarmsysteem met kabels
In het geval van een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het is de meest betrouwbare keuze, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse kan men dit verplicht stellen. Je hebt weinig onderhoud nodig, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Tarieven inclusief installatie: €900,00 – €2250,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar al kabels getrokken zijn gebruik je bedrade detectoren, en waar nog geen bedrading is installeer je draadloze onderdelen.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1200,00 oplopend tot €2050,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met extra componenten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het volgende schema vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Broeksterwâld.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een pincode, ID, tag, pas.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Broeksterwâld (juli 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Toch, als je het uitbesteed aan een ervaren installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In de tabel hieronder tonen wij de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Broeksterwâld. Zij hebben ervaring met merken als Uni-T en ABI. Op onze site bekijk je ook bedrijven en installateurs in De Falom, Burdaard, Jannum en Sibrandahûs.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

Iedere woning is inbraakgevoelig. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We geven praktische tips om de mogelijkheden voor inbraak in Broeksterwâld te verkleinen. Je kunt ook meer info bekijken over Rookmelder.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Overleg met de buren om regelmatig even langs te lopen.
 7. Begin samen met je straat een Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Professionele huisbeveiliging met meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Broeksterwâld vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Friesland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het installeren van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze aanbieders staan bekend om een slimme alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Mogelijk kunnen ze jou ook helpen met extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Professionele installatie inclusief installatiecertificaat en onderhoud.
 • Woonveilig: Modulair systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • V&S Beveiliging: 24 maanden garantie, topkwaliteit en geplaatst door pro’s.
 • SmartAlarm: Eenvoudig te koppelen aan de Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Justitie erkend en BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en D-Link, EZVIZ, Foscam, TP-Link, Bosch & Yale, Eve, Netamo, Arlo, Hombli.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Broeksterwâld?

De kosten van een slim alarmsysteem in Broeksterwâld voor thuis liggen tussen de €600,00 en €1400,00. De offerteprijs is afhakelijk van welk alarm je kiest, extra opties zoals camera’s of gasdetector, de grootte van het huis, en het onderhoudscontract.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Op het moment dat er een melding binnenkomt wordt er in de alarmcentrale gekeken wat er rondom het huis gebeurt en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een expert belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) Bij brand, inbraak of een overval Door het inschakelen van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De prijs van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement variëren tussen de €12,50 & €42,50 per maand.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij onraad krijg je direct een melding. De meest populaire alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een app melding op je telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: SMS, e-mail, lichtalarm, telefonische oproep. Bij een stil alarm zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een systeem met digitale camera’s, vanaf €225,00 per unit. Voorkeur voor volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Zoek dan naar een HD IP camera, te bestellen vanaf €600,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Broeksterwâld.


Postcodegebied: 9108

Plaats een reactie