Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Aarle-Rixtel

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Aarle-Rixtel is jouw woning dag en nacht beveiligd. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Een alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Daarbij heeft het huisalarm ook een melding bij brand, rook of een gaslek. In de praktische keuzehulp lees je populaire info over de beschikbare systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Bovendien tonen wij op dit platform mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Aarle-Rixtel en delen wij de beste inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-aarle-rixtel

Alarminstallatie Aarle-Rixtel laten plaatsen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch waarschuwingssysteem dat notificaties verstuurt bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij een signalering gaat er een luid (of stil) alarm af en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Soms is het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De medewerker bekijkt de situatie en probeert contact te leggen met de bewoners. Bij een geverifieerd alarm kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Aarle-Rixtel? In het stukje hieronder vertellen we precies wat je moet doen.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Creëer een goed overzicht van je huis en check op welke plekken de risico’s het grootst zijn. Aan de hand hiervan bepaal je welke risicovolle plekken minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Betreffende inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: magneetcontacten, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, rookmelders, gasdetectoren.

 2. Soort alarm kiezen

  De meest gekozen soorten zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld huisalarm moeten er overal draden worden getrokken wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een draadloos systeem kan werken zonder kabels en is een stuk flexibeler. Een hybride installatie kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Alarmmeldingen

  We differentiëren meerdere type alarmen: denk aan een app op je telefoon maar ook geluidsalarm, E-mail, SMS, telefonische oproep. Steeds meer mensen vullen dit aan met doorschakeling met de de meldkamer (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Indien gewenst kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Voer jouw postcode en huisnummer in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Aarle-Rixtel en omgeving.

 5. Installatieservice

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op het afgesproken moment. De expert geeft een uitleg over de werking van het systeem. Je kan eventueel ook een contactpersoon instellen waarnaar een signaal wordt gestuurd bij onraad.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Aarle-Rixtel?

Vraag offertes op bij beveiligingsbedrijven uit jouw regio

Keuzehulp: Type beveiligingssystemen

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Laarbeek gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Er bestaan ook complete pakketten met buitensirene, bewegingsmelders, afstandsbediening, meldkamer koppeling, camerabewaking. Ook dien je een keuze te maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. Hierna delen we daar meer info over.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarmsysteem wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, de detectoren hebben een batterij. Het is makkelijk aan te leggen en het is ook perfect voor bestaande bouw. Tevens kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Aandachtspunten zijn dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Onkosten inclusief montage: €750,00 tot ongeveer €2250,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het is de meest betrouwbare keuze, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij panden met een hoge risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het onderhoud is minder complex, je hebt feitelijk nooit last van storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Investering inclusief installatie: €1275,00 – €1600,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het is zeer betrouwbaar, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar al kabels getrokken zijn gebruik je bedrade sensoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn kan je kiezen voor draadloze componenten.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1750,00 tot en met €2400,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Optioneel kan je kiezen voor aanvullende componenten en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. Hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Aarle-Rixtel.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een druppel, ID, pincode, pas.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Aarle-Rixtel (februari 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Echter, wanneer je dit laat doen door een erkend installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In dit overzicht bekijk je de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Aarle-Rixtel. Zij kunnen je helpen met merken zoals Fire King en Garvan. Of klik door voor installatiebedrijven en leveranciers in Lieshout, Mariahout, Mierlo en Heusden.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Iedere woning is inbraakgevoelig. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. In het stukje hieronder vind je handig tips om de opties voor inbraak in Aarle-Rixtel te beperken. Of klik door voor meer informatie over Bedrijfsbeveiliging.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Plaats camera’s die je op afstand kunt bekijken.
 7. Begin samen met je straat een Whatsapp buurtpreventie.
 8. Deel niet op social media dat je op vakantie gaat.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Aarle-Rixtel vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het plaatsen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze dienstverleners staan bekend om een vernuftige alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Regelmatig kan jij hier ook terecht voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Eigen alarmcentrale die 24/7 bereikbaar is.
 • Feenstra.com: Heel eenvoudig te bedienen met de eigen App.
 • Woonveilig: Gemakkelijk zelf bedienen met sleutelhanger, App en bedieningspaneel.
 • V&S Beveiliging: Gecertificeerd voor het leveren van kwalitatief hoogstaande beveiligingsoplossingen.
 • SmartAlarm: Je alarm bedienen en instellen via de Applicatie (met Trigion).
 • Directveilig: Altijd geplaatst door een BORG erkende monteur.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Foscam, EZVIZ, Bosch, D-Link, Somfy + Eufy, Netamo, Arlo, Yale, Eve.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Aarle-Rixtel?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Aarle-Rixtel voor thuis liggen je tussen de €575,00 en €1050,00. De echte prijs wordt gekenmerkt door welk alarm je kiest, de extra opties zoals camerabeveiliging of gasmelder, het woonoppervlak, en de jaarlijkse inspectie.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen wordt er in de alarmcentrale gekeken wat de actuele status is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. Een expert zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen in het geval van een inbraak of brand. Door middel van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De onkosten van een alarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €12,50 en €37,50 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij een ongewone beweging kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een notificatie op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: e-mail, SMS, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm. Bij een stil alarm is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het ontmoedigt inbrekers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. De meest betaalbare keuze is een aantal slimme camera’s, vanaf €150,00 per aansluiting. Zoek je een systeem met HD-beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? In dat geval adviseren we een HD IP camera, te bestellen vanaf €500,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Aarle-Rixtel.


Postcodegebied: 5735

Plaats een reactie