Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Mierlo

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Mierlo voel je je een stuk veiliger thuis. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Een alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Ook heeft het huisalarm ook een melding bij brand, gas of lekkages. Met onze speciale keuzehulp tonen wij betrouwbare details over de meest populaire systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Ook verstrekken we op dit platform verschillende beveiligingsbedrijven in Mierlo en vind je slimme tips tegen inbraak.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-mierlo

Alarminstallatie Mierlo plaatsen

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch apparaat dat een signaal geeft bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij een verdachte poging wordt het alarm getriggerd en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Soms is het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De operator volgt de situatie meteen op en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de betrokken klant. Bij een overval, inbraak of brand kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Mierlo? In het stukje hieronder vertellen we je precies wat je moet doen.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en achterhaal waar de risico’s het grootst zijn. Met deze informatie kom je erachter welke ramen en deuren uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Wat betreft inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: beveiligingscamera’s, waterdetectoren, magneetcontacten, gasdetectoren, bewegingsmelders, rookmelders.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Je hebt de keuze uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld systeem worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een draadloos systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kent een eenvoudige installatie. Een hybride installatie is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er kan worden gekozen voor verschillende alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook SMS, geluidsalarm, lichtalarm, E-mail. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een accurate melding voor de alarmcentrale (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Afsluitend heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Prijzen vergelijken

  Vul jouw adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je krijgt dan kosteloos 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Mierlo.

 5. Installatieservice

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De beveiliger laat goed zien hoe het allemaal werkt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen opgeven die op de hoogte gesteld moeten worden bij calamiteiten.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Mierlo?

Bekijk actuele prijzen bij beveiligingsbedrijven in direct regio

Tips: Soorten beveiligingssystemen

Steeds meer woningen in de gemeente Geldrop-Mierlo hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn goedkope standaard modellen met alleen basisfuncties. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief meldkamer koppeling, buitensirene, afstandsbediening, camerabewaking, rookmelders. Ook zul je moeten kiezen voor een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In de volgende paragraaf zullen we daar een toelichting op geven.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarmsysteem is draadloos verbonden met een internetverbinding, de detectoren hebben een batterij. Het is makkelijk aan te leggen en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Tevens is het systeem zeer flexibel en voordelig. Aandachtspunten zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Onkosten inclusief montage: €725,00 oplopend tot €2050,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Bij een volledig bedraad alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het is een betrouwbaar systeem, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij panden met een hoge risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, het is storingsongevoelig en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Prijzen inclusief installatie: €1225,00 tot wel €1600,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al kabels getrokken zijn installeer je bedrade detectoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen installeer je draadloze sensors.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Investering inclusief aanleggen: €1200,00 tot circa €2350,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor nog meer gemak. Onderstaand vind je meer informatie over veilig wonen in Mierlo.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een pincode, ID, pas, tag.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Mierlo (februari 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Alleen, als je het uitbesteed aan een lokaal installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In het overzicht hieronder ontdek je de adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Mierlo. Zij kunnen je helpen met merken zoals Pulsar en STD. Op onze site bekijk je ook aanbieders en bedrijven in Aarle-Rixtel, Lieshout, Heusden en Ommel.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We bieden populaire tips om de mogelijkheden voor inbraak in Mierlo te limiteren. Lees ook meer info over Hybride alarmsysteem.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Laat het je buren weten als je een paar dagen weg bent.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Mierlo vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het installeren van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Zij helpen jou met een ingenieuze alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Vaak werken zij met een eigen meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Via een beveiligde VPN-verbinding aangesloten op eigen meldkamer.
 • Woonveilig: Altijd goed beveiligd met Smart Assist functie.
 • V&S Beveiliging: Altijd met lokale service en een persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Koppel je SmartAlarm alarmsysteem met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Gemakkelijk zelf te bedienen, uitgerust met VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en TP-Link, Somfy, D-Link, EZVIZ, Bosch & Arlo, Hombli, Yale, Eufy, Eve.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Mierlo?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Mierlo voor thuis liggen je tussen de €375,00 en €825,00. De uiteindelijke prijs komt tot stand door het soort systeem, het aantal extra opties zoals camerabeveiliging of CO2 melder, de grootte van de woning en het onderhoud.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties checkt de centralist wat de situatie is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een agent zoekt meteen contact met de bewoners bij overval, inbraak of brand. Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De kosten van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €20,00 & €30,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Zodra het alarm wordt getriggerd wordt er een melding afgegeven. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een hard geluidsalarm (sirene) of een melding op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook lichtalarm, SMS, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep. Indien je het stille alarm aanzet weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en het vergroot de pakkans omdat je beelden terug kunt kijken. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een aantal slimme camera’s, vanaf €300,00 per camera. Vind je dit niet voldoende en zoek je optimaal gedetailleerd beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Kies dan voor een HD IP camera, te bestellen vanaf €625,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Mierlo.


Postcodegebied: 5730, 5731

Plaats een reactie