Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Heusden

Door het installeren van een alarmsysteem in Heusden voel je je een stuk veiliger thuis. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Dit alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, waarschuwt bij een inbraak en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Daarnaast stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij brand, gas of lekkages. In onze keuzehulp delen wij praktische informatie over de diverse systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Verder check je op dit platform een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Heusden en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-heusden

Alarminstallatie Heusden laten plaatsen

Een alarmsysteem is een elektronisch mechanisme dat notificaties verstuurt bij onraad en inbraak. Bij een signalering slaat het alarm aan en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Soms wordt jouw woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De beveiliger onderzoekt de melding en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de bewoners. Bij een geverifieerd alarm worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Heusden? In het onderstaande stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Loop eens een rondje door de woning en kijk waar de risico’s het grootst zijn. Daardoor kom je erachter welke toegangsplekken voorzien moeten worden van detectors. Met het oog op inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: gasdetectoren, magneetcontacten, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, rookmelders.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Je hebt de keuze uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld huisalarm is de installatie grotendeels verbonden met kabels wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Het draadloze alternatief kan werken zonder kabels en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride systeem is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  We differentiëren verschillende alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: lichtalarm, E-mail, telefonische oproep, geluidsalarm. Een interessante keuze is een professionele integratie met de Particuliere alarmcentrale PAC. Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Om de pakkans te vergroten is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Voer jouw postcode en huisnummer in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Heusden en de gemeente.

 5. Installatie van het alarm

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een geschikt moment op korte termijn. De expert demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) ingeven die gebeld moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Heusden?

Bekijk actuele prijzen bij specialisten uit jouw regio

Advies: Type beveiligingssystemen

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Asten hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel detectoren en sirene. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals camerabewaking, afstandsbediening, bewegingsmelders, buitensirene, rookmelders. Tevens zul je moeten kiezen voor een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het onderstaande blok bespreken we de voordelen en nadelen.

100% draadloos alarm
Een draadloze alarminstallatie is vaak verbonden met het WiFi netwerk, de detectoren hebben een batterij. Het is eenvoudig aan te leggen en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Bovendien kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Houd in acht dan batterijen leeg kunnen raken en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Prijzen inclusief montage: €725,00 oplopend tot €1200,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het is een betrouwbaar systeem, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij de hogere risicoklasse wordt dit gezien als een verplichting. Het onderhoud is minder complex, het is storingsongevoelig en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Onkosten inclusief installatie: €1025,00 – €2100,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar al bedrading ligt neem je de bedrade sensors, op plekken waar geen bedrading ligt neem je draadloze onderdelen.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1850,00 tot wel €2800,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met extra sensoren en slimme beveiliging voor extra comfort. In het volgende schema lees je meer informatie over extra veilig wonen in Heusden.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een pas, druppel, tag, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Heusden (februari 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Echter, als je het laat plaatsen door een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In de bijgaande tabel tonen wij de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Heusden. Zij werken met gangbare merken als Amex en Duracell. Je kunt ook doorklikken naar aanbieders en bedrijven in Mierlo, Aarle-Rixtel, Ommel en Lierop.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We bieden 10 handige tips om de kans op inbraak in Heusden te verminderen. Bekijk ook meer informatie over Bedraad alarmsysteem.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Neem een slimme deurbel of camera.
 7. Begin samen met je straat een Whatsapp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Heusden vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die veel expertise hebben rondom het plaatsen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze firma’s faciliteren een compleet en professionele alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Doorgaans bieden zij de optie tot een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: Oók veilig bij sabotage, internet- en elektriciteitsstoringen.
 • Woonveilig: Gemakkelijk uitbreiden met o.a. bewegingsmelders en brandbeveiliging.
 • V&S Beveiliging: Altijd met lokale service en een persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Revolutionaire systeem met BORG certificaat t/m klasse 4.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Foscam, D-Link, TP-Link, EZVIZ, Bosch of Netamo, Arlo, Eve, Eufy, Hombli.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Heusden?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Heusden voor thuis liggen tussen de €475,00 en €1125,00. De exacte prijs wordt gekenmerkt door welk alarm je kiest, de aanvullende diensten zoals meldkamer en camera’s of koolmonoxidemelder, de grootte van de woning en het onderhoud.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Op het moment dat er een melding binnenkomt zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat er rondom het huis gebeurt en wie er ingeschakeld moet worden. De operator stelt woningeigenaren op de hoogte bij een geverifieerd alarm. Door gebruik te maken van Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De tarieven van een huisalarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €20,00 en +/- €52,50 per maand.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij een ongewone beweging wordt er een melding afgegeven. De meest populaire alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een melding op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: SMS, doorschakeling naar meldkamer, e-mail, telefonische oproep. Als je kiest voor een stil alarm is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een set met analoge camera’s, vanaf €200,00 per stuk. Heb je liever optimaal gedetailleerd beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Kies dan voor een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €400,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Heusden.


Postcodegebied: 5725

Plaats een reactie