Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Asten

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Asten schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Een alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Ook zal het huisalarm afgaan bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In onze handige keuzehulp verstrekken we betrouwbare info over de diverse systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Afsluitend tonen wij op alarmsysteemcheck.nl mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Asten en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-asten

Alarminstallatie Asten installeren

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch detectiesysteem dat een (stil) alarm afgeeft bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij een ongewone beweging slaat het alarm aan en krijg je meteen melding op je smartphone. Indien gewenst wordt jouw woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. Een expert bekijkt de melding en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de betrokken klant. Bij een geverifieerd alarm worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Asten? In ons speciale stappenplan vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en check op welke plekken inbrekers de woning kunnen binnendringen. Op deze manier kom je erachter welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Als het gaat om inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, rookmelders, gasdetectoren, magneetcontacten.

 2. Kies het soort alarm

  Populaire keuze zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld systeem zal er gebruik worden gemaakt van kabels zodat het bijna niet te saboteren is. Een draadloos systeem heeft geen bedrading nodig en is een stuk flexibeler. Een hybride systeem een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Kies alarmmeldingen

  We differentiëren diverse type alarmeringen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor lichtalarm, telefonische oproep, geluidsalarm, E-mail. Een interessante keuze is doorschakeling van de Particuliere alarmcentrale PAC. Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Om inbrekers op heterdaad te betrappen is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Offertes opvragen

  Geef het installatie adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt binnen korte tijd allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Asten en de gemeente.

 5. Installatie van het alarm

  Een beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een geschikt moment op korte termijn. De expert hoe je het systeem in werking stelt. Je kan eventueel ook een contactpersoon ingeven die gealarmeerd worden wanneer het alarm gaat.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Asten?

Bekijk actuele prijzen bij bedrijven uit jouw regio

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Steeds meer mensen in de gemeente Asten beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief rookmelders, buitensirene, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, camerabewaking. Eveneens heb je de keuze uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In het onderstaande blok zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarmsysteem is een installatie zonder bekabeling, en sensors die werken op batterij-power. Het is heel snel te installeren en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Daarbij kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Vergeet niet dat batterijen leeg kunnen raken en dat het wat meer storingen kent.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Tarief inclusief montage: €825,00 – €1950,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. De kans op een storing is minimaal, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het is gemakkelijker in onderhoud, het is storingsongevoelig en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Prijzen inclusief installatie: €1300,00 tot wel €2200,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De basis is een bekabelde alarminstallatie, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Op plekken waar al bedrading ligt neem je de bedrade sensors, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen doe je het met de draadloze sensoren.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1150,00 tot circa €2750,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor extra comfort. In het blok hierna sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Asten.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pas, ID, pincode, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Asten (juni 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Toch, wanneer je het laat aanleggen door vakkundig installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In de tabel hieronder bekijk je de namen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Asten. Zij werken met gangbare merken als Trias en Ewent. Of klik door voor leveranciers en aanbieders in Laarbeek, Deurne, Someren en Helmond.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We bieden praktische tips om de opties voor inbraak in Asten te limiteren. Je kunt ook meer info bekijken over Bedraad alarmsysteem.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Bij de vooringang kan jij een slimme deurbel plaatsen.
 7. Start- of sluit je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Asten vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het installeren van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze leveranciers bieden een slimme alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Regelmatig werken zij met een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: Oók veilig bij sabotage, internet- en elektriciteitsstoringen.
 • Woonveilig: Direct geïnformeerd op je mobiele telefoon bij een alarm.
 • V&S Beveiliging: 24 maanden garantie, topkwaliteit en geplaatst door pro’s.
 • SmartAlarm: Je alarm bedienen en instellen via de Applicatie (met Trigion).
 • Directveilig: Handige app altijd en overal toegankelijk.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Foscam, Bosch, D-Link, TP-Link, Somfy of Hombli, Eve, Arlo, Eufy, Yale.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Asten?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Asten voor thuis liggen tussen de €500,00 en €1350,00. De daadwerkelijke prijs is afhakelijk van het type alarm, de aanvullende diensten zoals meldkamer koppeling en camera’s of gasmelder, het soort woning, en het onderhoudscontract.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij beweging, glasbreuk of rook bekijkt de medewerker wat er aan de hand is en of ze direct in actie moeten komen. De operator neemt contact op met de bewoners bij een overval, inbraak of brand Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De kosten van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €10,00 en €50,00 per maand.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij onraad krijg je direct een melding. De meest populaire alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een signaal per telefoon (App). Alternatieven zijn o.a.: lichtalarm, e-mail, SMS, telefonische oproep. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Een voordelige mogelijkheid is een bekabelde analoge camera vanaf €225,00 per stuk. Wil je haarscherp beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Probeer dan een HD IP camera vanaf €500,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Asten.


Postcodegebied: 5720, 5721

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie