Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Weerselo

Dankzij een alarmsysteem in Weerselo schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Dit alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, kan je laten koppelen aan de meldkamer en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Als extra voordeel stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij brand of lekkage. Met onze speciale keuzehulp tonen wij goede details over de meest bekende type systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Tevens tonen wij hier bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Weerselo en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-weerselo

Alarminstallatie Weerselo aanleggen

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch systeem dat notificaties verstuurt bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij beweging gaat vaak een sirene af en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Steeds vaker wordt jouw woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De medewerker van de meldkamer kijkt direct mee en probeert contact te leggen met de klant (de bewoner). Als er sprake is van inbraak of brand kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Weerselo? In het onderstaande stappenplan nemen we alle stappen met je door.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Zorg voor een goed beeld van het huis en ontdek zo waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Met deze informatie ontdek je welke risicovolle plekken minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: rookmelders, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, waterdetectoren, glasbreuksensoren, gasdetectoren.

 2. Kies het type alarm

  De meest gekozen soorten zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij de bedrade systemen is alles met kabels verbonden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een wifi-systeem (draadloos) is effectief zonder bekabeling en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride inrichting is een combinatie van beide.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er zijn allerlei alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook lichtalarm, SMS, telefonische oproep, E-mail. Tegen betaling kan je ook kiezen voor extra service van een 24/7 meldkamer (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Desgewenst kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Vul eerst jouw postcode in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je krijgt dan kosteloos verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Weerselo.

 5. Installatie en uitleg

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op het afgesproken moment. De expert legt precies uit hoe je het moet bedienen. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen instellen die een notificatie ontvangt bij verdachte omstandigheden.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Weerselo?

Bekijk actuele prijzen bij installateurs in jouw buurt

Advies: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Flink wat huizen in de gemeente Dinkelland houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn betaalbare budget producten met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over bewegingsmelders, camerabewaking, meldkamer koppeling, buitensirene, rookmelders. Tevens moet je een keuze maken uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In de volgende paragraaf delen we daar meer info over.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarmsysteem is een installatie zonder bekabeling, en sensors die werken op batterij-power. Het is heel snel te installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarnaast kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Houd in acht dat batterijen op kunnen raken en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Prijs inclusief montage: €800,00 tot +/- €1600,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een volledig bedraad alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Er zijn nauwelijks storingen, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Je hebt weinig onderhoud nodig, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Prijzen inclusief installatie: €1075,00 oplopend tot €2150,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar al kabels aangesloten zijn neem je de bekabelde onderdelen, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn doe je het met de draadloze componenten.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Investering inclusief aanleggen: €1400,00 tot ongeveer €2900,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief aanvullende componenten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het stukje hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Weerselo.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pincode, ID, tag, pas.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Weerselo (mei 2024)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Alleen, wanneer je dit laat doen door een erkend installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In het overzicht hieronder check je de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Weerselo. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Alphavision en Recommand. Je kunt ook doorklikken naar leveranciers en aanbieders in Rossum, Saasveld, Denekamp en Beuningen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We geven praktische tips om de opties voor inbraak in Weerselo te beperken. Bekijk ook meer informatie over Soorten alarminstallaties.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Maak afspraken met je buren: de ideale beveiliging van je huis.
 7. Start- of sluit je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Leg je sleutels niet onder een deurmat of bloempot.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Weerselo vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Overijssel zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het plaatsen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen helpen jou met een intelligente alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Regelmatig kan jij hier ook terecht voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: Live beeld van de camera’s in je woning in de App.
 • Woonveilig: Brandbeveiliging, bewegingsmelders en camera’s gemakkelijk toevoegen.
 • V&S Beveiliging: Erkende systemen die aan alle verzekeringseisen voldoen.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Volledig geïnstalleerd door een vakkundig vakman.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Foscam, Somfy, Bosch, EZVIZ, D-Link + Netamo, Yale, Eve, Arlo, Eufy.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Weerselo?

De kosten van een goed alarmsysteem in Weerselo voor thuis liggen ongeveer tussen de €325,00 en €875,00. De precieze prijs wordt berekend a.d.h.v. het type alarm, extra opties zoals camera’s of brandmelder, het woonoppervlak, en garantietermijn.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen bekijkt de medewerker wat er precies gebeurt en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. De beveiliger probeert bewoners meteen te bellen bij een geverifieerd alarm D.m.v. Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De kosten van een alarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €15,00 en +/- €40,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij ongewone situaties wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een melding op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: SMS, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, e-mail. Bij een stil alarm hoort de indringer niets, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een combinatie van basis camera’s, vanaf €150,00 per stuk. Wil je haarscherp beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? In dat geval adviseren we een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €400,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Weerselo.


Postcodegebied: 7595

Plaats een reactie