Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Zuurdijk

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Zuurdijk verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Een actieve alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, jaagt inbrekers de deur uit en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Evenzeer kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. Met onze speciale keuzehulp doorzoek je praktische info over de diverse systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Verder check je hier een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Zuurdijk en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-zuurdijk

Alarminstallatie Zuurdijk laten aanleggen

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch detectiesysteem dat een (stil) alarm afgeeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij een foute beweging gaat vaak een sirene af en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Indien gewenst wordt jouw woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. De beveiliger bekijkt de melding en neemt direct contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Bij een geverifieerd alarm schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Zuurdijk? Hieronder nemen we alle stappen met je door.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Creëer een goed overzicht van je huis en ontdek zo waar inbrekers binnen kunnen komen. Op deze manier maak je een plan welke ramen en deuren uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Als we het hebben over inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, waterdetectoren, bewegingsmelders, gasdetectoren, rookmelders.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Je kunt kiezen uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij bekabelde installaties is alles met kabels verbonden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een wireless (draadloos) systeem heeft deze kabels niet nodig en kent een eenvoudige installatie. De hybride mogelijkheid is een combinatie van beide.

 3. Type alarmering

  We onderscheiden diverse type alarmeringen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor SMS, E-mail, lichtalarm, geluidsalarm. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een accurate melding voor een speciale meldkamer (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Desgewenst heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Offertes opvragen

  Voer jouw postcode en huisnummer in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je krijgt dan kosteloos diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Zuurdijk en omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan binnen een korte periode. De woningbeveiliger legt precies uit hoe je het moet bedienen. Je kunt nu ook de contactpersonen instellen die op de hoogte gesteld moeten worden bij onraad.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Zuurdijk?

Vergelijk kosten en voorwaarden van beveiligingsbedrijven in direct regio

Tips: Type beveiligingssystemen

Heel veel mensen in de gemeente Het Hogeland laten professionele alarmbeveiliging installeren. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn betaalbare budget producten met enkel de noodzakelijke onderdelen. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief meldkamer koppeling, buitensirene, camerabewaking, rookmelders, bewegingsmelders. Ook heb je de keuze uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hierna lees je er alles over.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarmsysteem is vaak verbonden met het WiFi netwerk, de sensoren werken op batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Bovendien kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Let erop dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Tarief inclusief montage: €800,00 oplopend tot €1200,00.

Een alarmsysteem met kabels
In het geval van een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. De werking is erg nauwkeurig, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen is het zelfs verplicht. Het onderhoud is minder complex, je hebt weinig last van storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Tarief inclusief installatie: €1300,00 tot wel €2100,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al kabels getrokken zijn kies je voor bekabelde detectoren, waar nog geen kabels getrokken zijn kan je kiezen voor draadloze detectoren.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1950,00 tot en met €2100,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met extra sensoren en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het stukje hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Zuurdijk.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een tag, pincode, pas, ID.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Zuurdijk (december 2023)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Maar, wanneer je dit laat doen door een lokaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In de bijgaande tabel delen wij namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Zuurdijk. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Tzunali en Panasonic. Of klik door voor bedrijven en installateurs in Leens, Warfhuizen, Wehe-den Hoorn en Schouwerzijl.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. Hierna delen we handig tips om de opties voor inbraak in Zuurdijk te verminderen. Bekijk ook meer informatie over Bewegingsmelder.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Bij vakantie: vraag buren het gras te maaien of hun auto op jouw oprit te zetten.
 7. Start een eigen groep voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Overweeg om persoonlijke gegevens van social media te verwijderen.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Beveiligingssysteem voor thuis

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Zuurdijk vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Groningen zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven met veel kennis over het plaatsen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze ondernemingen staan bekend om een slimme alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Mogelijk heb je de keuze voor een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Snelle meldkamer, gemakkelijk bedienen met App.
 • Feenstra.com: Zelf controle over opnames, opslag en delen van de beelden.
 • Woonveilig: Inclusief ingebouwde sirene (104dB) en noodstroomvoorziening.
 • V&S Beveiliging: 24 maanden garantie, topkwaliteit en geplaatst door pro’s.
 • SmartAlarm: Koppel je SmartAlarm alarmsysteem met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Handige app altijd en overal toegankelijk.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Somfy, D-Link, Foscam, Bosch, EZVIZ & Arlo, Netamo, Eve, Yale, Hombli.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Zuurdijk?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Zuurdijk voor thuis liggen tussen de €375,00 en €1000,00. De totale prijs wordt berekend a.d.h.v. het type systeem (draadloos of bedraad), de aanvullende diensten zoals camera’s of gasmelder, de grootte van de woning en het bedrijf dat de installatie verricht.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties bekijkt de medewerker wat er gaande is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. Een agent stelt woningeigenaren op de hoogte bij overval, inbraak of brand. D.m.v. Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De extra kosten van een inbraakalarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €15,00 & €45,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij verdachte omstandigheden kan je op verschillende manieren een melding krijgen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een melding op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: doorschakeling naar meldkamer, e-mail, SMS, lichtalarm. Bij een stil alarm is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het ontmoedigt inbrekers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Een voordelige mogelijkheid is een mix van enkele losse camera’s, vanaf €275,00 per aansluiting. Zoek je optimaal gedetailleerd beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Plaats dan een HD IP camera vanaf €525,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Zuurdijk.


Postcodegebied: 9883, 9965, 9966

Plaats een reactie