Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Spanga

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Spanga beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Een actieve alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, jaagt inbrekers de deur uit en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Tevens zal het huisalarm afgaan bij brand, gas of lekkages. Middels onze uitgebreide keuzehulp doorzoek je betrouwbare details over de meest populaire systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Afsluitend doorzoek je hier verschillende beveiligingsbedrijven in Spanga en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-spanga

Alarminstallatie Spanga installeren

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch mechanisme dat een signaal geeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij ongewone situaties zal het alarm worden geactiveerd en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Steeds vaker is jouw woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. Een expert bekijkt de situatie en probeert contact te leggen met de klant (de bewoner). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Spanga? In dit handige stappenplan vertellen we je precies wat je moet doen.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Maak een goede analyse van de woning en kijk waar inbrekers binnen kunnen komen. Met deze informatie weet je welke ingangen minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Als het gaat om inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: magneetcontacten, beveiligingscamera’s, gasdetectoren, glasbreuksensoren, rookmelders, bewegingsmelders.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  De meest gekozen soorten zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bekabeld huisalarm is alles met kabels verbonden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een wifi-systeem (draadloos) is effectief zonder bekabeling en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride oplossing werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er zijn allerlei alarmmeldingen: populair is de melding op je telefoon, maar ook lichtalarm, geluidsalarm, E-mail, telefonische oproep. Steeds meer mensen vullen dit aan met een professionele integratie met de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Desgewenst kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag offertes aan

  Vul jouw postcode in en selecteer de installatie die je wilt. Binnen enkele dagen ontvang je 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Spanga en de gemeente.

 5. Installatie van het alarm

  Het gekozen beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op de gekozen dag. De medewerker legt precies uit hoe je het moet bedienen. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen doorgeven die een notificatie ontvangt bij verdachte omstandigheden.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Spanga?

Vergelijk tarieven van installatiebedrijven uit de regio

Tips: Kies het juiste beveiligingssysteem

Flink wat huizen in de gemeente Weststellingwerf houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met eenvoudige functionaliteiten. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals afstandsbediening, buitensirene, bewegingsmelders, meldkamer koppeling, camerabewaking. In aanvulling daarop zul je moeten kiezen voor een bedraad, draadloos of hybride installatie. In de volgende opsomming noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarmsysteem is een installatie zonder bekabeling, de detectoren hebben een batterij. De installatie gaat eenvoudig en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarbij kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Nadelen zijn dat batterijen op kunnen raken en dat het wat meer storingen kent.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Onkosten inclusief montage: €750,00 tot +/- €1200,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Bij een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Dit werkt heel erg effectief, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse wordt dit gezien als een verplichting. Je hebt weinig onderhoud nodig, minder storingsgevoelig en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Tarieven inclusief installatie: €1150,00 tot +/- €1900,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar de kabels al voorhanden zijn neem je de bekabelde detectoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn installeer je draadloze detectoren.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1500,00 tot en met €2950,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In de lijst hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Spanga.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een pincode, tag, pas, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Spanga (februari 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Maar, als je het uitbesteed aan een vakkundig installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In de onderstaande tabel ontdek je namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Spanga. Zij kunnen je helpen met merken zoals Effeff en IIyama. Of klik door voor installateurs en bedrijven in Scherpenzeel, Langelille, Nijetrijne en Oldetrijne.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We geven goed werkende tips om de opties voor inbraak in Spanga te beperken. Check ook extra informatie over Seniorenalarm.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Maak slimme afspraken met de buren.
 7. Begin samen met je straat een Whatsapp buurtpreventie.
 8. Deel niet op social media dat je op vakantie gaat.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Kies voor een beveiligingssysteem

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Spanga vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven met veel kennis over het aanleggen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Zij faciliteren een innovatieve alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. In de regel heb je de keuze voor een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Beveiligd tegen sabotage en hacken met eigen App.
 • Woonveilig: Volledig draadloos en dus eenvoudig zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Overal ter wereld toegang tot uw alarmsysteem met de Gratis App.
 • SmartAlarm: Je alarm bedienen en instellen via de Applicatie (met Trigion).
 • Directveilig: Maatwerk mogelijk voor elke individuele situatie.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Somfy, D-Link, Foscam, EZVIZ, Bosch + Arlo, Netamo, Hombli, Eve, Eufy.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Spanga?

De kosten van een slim alarmsysteem in Spanga voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €575,00 en €1125,00. De normale prijs wordt beïnvloed door het gekozen systeem, de extra opties zoals meldkamer en camera’s of CO2 melder, het woonoppervlak, en het onderhoudscontract.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij calamiteiten checkt de centralist wat er aan de hand is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De beveiliger stelt woningeigenaren op de hoogte bij een overval, inbraak of brand Middels Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De extra kosten van een alarmsysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €17,50 & €30,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij een signalering kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een hard geluidsalarm (sirene) of een notificatie op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: SMS, telefonische oproep, e-mail, lichtalarm. In het geval van een stil alarm zal de indringer niets horen, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Voor de kleine portemonnee is er een bedrade camera vanaf €250,00 p/stuk. Heb je liever haarscherp beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Zoek dan naar een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €550,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Spanga.


Postcodegebied: 8482

Plaats een reactie