Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Scherpenzeel

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Scherpenzeel voel je je een stuk veiliger thuis. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Dit alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, waarschuwt bij onraad en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Daarbij kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij brand, gas of lekkage. In onze keuzehulp verstrekken we uitgebreide details over de meest populaire systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Tevens doorzoek je hier bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Scherpenzeel en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-scherpenzeel

Alarminstallatie Scherpenzeel installeren

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch detectiesysteem dat een melding zal versturen bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij onraad gaat vaak een sirene af en krijg je meteen melding op je smartphone. Als extra optie is het woningalarm aangesloten op de meldkamer. De centralist analyseert de melding en waarschuwt de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een noodgeval kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Scherpenzeel? In dit handige stappenplan vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Maak een goede analyse van de woning om erachter te komen waar inbrekers binnen kunnen komen. Met deze informatie ontdek je welke deuren en ramen beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Met het oog op inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: waterdetectoren, rookmelders, gasdetectoren, glasbreuksensoren, magneetcontacten, beveiligingscamera’s.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  De meest bekende types zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij de bekabelde optie worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden waardoor het nauwelijks storingen kent. Een draadloos systeem kan werken zonder kabels en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride oplossing is een combinatie van beide.

 3. Type alarmering

  Er kan worden gekozen voor verschillende alarmmeldingen: populair is de melding op je telefoon, maar ook geluidsalarm, lichtalarm, SMS, telefonische oproep. Een interessante keuze is een professionele integratie met de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Mogelijk kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes opvragen

  Geef het installatie adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt zo snel mogelijk 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Scherpenzeel en de directe omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een vooraf afgesproken moment. De woningbeveiliger demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen instellen die gebeld moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Scherpenzeel?

Vergelijk tarieven van vakmannen in de buurt

Keuzehulp: Type beveiligingssystemen

Heel veel mensen in de gemeente Weststellingwerf hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief afstandsbediening, rookmelders, bewegingsmelders, camerabewaking, buitensirene. Verder moet je een keuze maken uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. Hierna zullen we daar een toelichting op geven.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarm voor woningen wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, de sensoren werken op batterijen. Het is heel snel te installeren en het is ook perfect voor bestaande bouw. Ook kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Negatieve aspecten zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Investering inclusief montage: €825,00 tot ongeveer €1850,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het is een betrouwbaar systeem, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 is dit vaak een randvoorwaarde. Het is gemakkelijker in onderhoud, je hebt feitelijk nooit last van storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarieven inclusief installatie: €1225,00 – €2300,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De betrouwbaarheid is hoog, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar al bedrading ligt installeer je bedrade onderdelen, op plekken waar geen bedrading ligt maak je gebruik van draadloze detectoren.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1950,00 tot ongeveer €2700,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met extra sensoren en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In de lijst hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Scherpenzeel.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een pas, pincode, tag, ID.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Scherpenzeel (februari 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Alleen, wanneer je het laat aanleggen door speciaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In de bijgaande tabel ontdek je de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Scherpenzeel. Zij hebben ervaring met merken als Technomax en Grothe Velleman. Je kunt ook doorklikken naar bedrijven en installateurs in Langelille, Munnekeburen, Spanga en Nijetrijne.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We bieden 10 handige tips om de kans op inbraak in Scherpenzeel te beperken. We bieden ook aanvullende informatie over Meldkamer.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Neem een slimme deurbel of camera.
 7. Start een eigen groep voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Overweeg om persoonlijke gegevens van social media te verwijderen.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Scherpenzeel vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Friesland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het plaatsen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze dienstverleners bieden een complete alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Optioneel kan je kiezen voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Gecertificeerd alarmsysteem in huis met melding aan politie en surveillant.
 • Feenstra.com: Een eigen bemande meldkamer die 24/7 beschikbaar is.
 • Woonveilig: Zonder boren en volledig draadloos, gemakkelijk zelf plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Gecertificeerd voor het leveren van kwalitatief hoogstaande beveiligingsoplossingen.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Beveiligingsadviseur op locatie met advies op maat.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Somfy, Foscam, TP-Link, EZVIZ, D-Link of Eve, Yale, Eufy, Arlo, Hombli.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Scherpenzeel?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Scherpenzeel voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €425,00 en €1275,00. De normale prijs wordt gekenmerkt door het type alarm, het aantal extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of koolmonoxidemelder, het soort woning, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Als het alarm een signaal opvangt bekijkt een medewerker meteen wat de situatie is en of ze direct in actie moeten komen. Een professional neemt meteen contact op met de bewoners bij een noodgeval Door middel van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De onkosten van een alarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €22,50 en €32,50 per 4 weken.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij een verdachte poging wordt er een melding afgegeven. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook doorschakeling naar meldkamer, e-mail, SMS, lichtalarm. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan hoort de indringer niets, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het schrikt ongewenst bezoek af en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Bij een beperkt budget kun je denken aan een bedrade camera vanaf €250,00 per aansluiting. Liever een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Probeer dan een HD IP camera voor €475,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Scherpenzeel.


Postcodegebied: 3925, 8483

Plaats een reactie