Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Baard

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Baard beveilig je jouw huis tegen inbraak. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Je alarminstallatie heeft een preventieve werking, waarschuwt bij een inbraak en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Als extra voordeel waarschuwt een huisalarm ook bij brand, gas of lekkage. In onze handige keuzehulp vind je goede informatie over de meest populaire systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Tevens bieden we op alarmsysteemcheck.nl toonaangevende beveiligingsbedrijven in Baard en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-baard

Alarminstallatie Baard plaatsen

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch mechanisme dat een signaal geeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij een foute beweging zal het systeem het alarm inschakelen en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Wanneer je dat wil wordt jouw woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. Een professional volgt de situatie meteen op en neemt direct contact op met de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij brand, inbraak of een overval kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Baard? Hieronder vertellen we precies wat je moet doen.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Loop eens een rondje door de woning en ontdek zo waar de risico’s het grootst zijn. Zo maak je een plan welke toegangsplekken minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: gasdetectoren, magneetcontacten, bewegingsmelders, glasbreuksensoren, waterdetectoren, beveiligingscamera’s.

 2. Kies het soort alarm

  Je kunt kiezen uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld systeem zijn alle componenten met kabels verbonden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft geen bedrading nodig en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride oplossing werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er kan worden gekozen voor meerdere type alarmen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor telefonische oproep, E-mail, SMS, lichtalarm. Je kunt ook kiezen voor een standaard melding richting de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Desgewenst is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Geef het installatie adres in en selecteer de installatie die je wilt. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Baard en de directe omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het gekozen beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een vooraf afgesproken moment. De medewerker laat goed zien hoe het allemaal werkt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen inprogrammeren die een notificatie ontvangt zodra het alarm afgaat.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Baard?

Vergelijk tarieven van vakmannen uit de buurt

Advies: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Leeuwarden hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel noodzakelijke functies. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met bewegingsmelders, rookmelders, buitensirene, afstandsbediening, meldkamer koppeling. Daarbij heb je de keuze uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. Hieronder lees je er alles over.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarmsysteem is vaak verbonden met het WiFi netwerk, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Tevens ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Minpunten zijn dat batterijen leeg kunnen raken en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Prijs inclusief montage: €825,00 – €1350,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het is een waterdicht systeem, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Je hebt weinig onderhoud nodig, je hebt feitelijk nooit last van storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijs inclusief installatie: €1050,00 tot wel €1850,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al bedrading ligt maak je gebruik van de bekabelde detectoren, en waar nog geen bedrading is kies je voor draadloze onderdelen.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Een relatief duur systeem.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1950,00 tot circa €2300,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het volgende schema sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Baard.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een druppel, pas, pincode, ID.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Baard (juli 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Toch, als je het uitbesteed aan een lokaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In het bijgaande overzicht delen wij de bedrijfsnamen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Baard. Zij werken met gangbare merken als Konig en Shopsecure. Of bekijk bedrijven en installateurs in Easterlittens, Baaium, Leons en Húns.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

Iedere woning is inbraakgevoelig. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We geven goed werkende tips om de mogelijkheden voor inbraak in Baard te verkleinen. Of klik door voor meer informatie over Hybride alarmsysteem.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Bij de voordeur kun je een slimme deurbel laten installeren.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Baard vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze firma’s bieden een slimme alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Regelmatig werken zij met een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Met unieke SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: REQ gecertificeerde beveiligingssystemen.
 • Woonveilig: Direct geïnformeerd op je mobiele telefoon bij een alarm.
 • V&S Beveiliging: Jouw lokale partner voor slimme beveiliging in huis.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Gemakkelijk zelf te bedienen, uitgerust met VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Foscam, D-Link, Somfy, Bosch, TP-Link of Netamo, Yale, Arlo, Eufy, Hombli.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Baard?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Baard voor thuis liggen je tussen de €600,00 en €1225,00. De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. het gekozen systeem, het aantal extra opties zoals een beveiligingscamera of gasdetector, de grootte van het huis, en de installateur.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Wanneer er een melding binnenkomt bekijkt een medewerker meteen wat de actuele status is en wie er ingeschakeld moet worden. De centralist stelt woningeigenaren op de hoogte bij overval, inbraak of brand. Door gebruik te maken van Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De onkosten van een alarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €10,00 en +/- €37,50 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij een signalering kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een luid geluidsalarm (sirene) of een signaal per telefoon (App). Alternatieven zijn o.a.: lichtalarm, e-mail, doorschakeling naar meldkamer, SMS. Indien je het stille alarm aanzet zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Voor de kleine portemonnee is er een mix van enkele losse camera’s, vanaf €300,00 p/stuk. Heb je liever een compleet beveiligd huis met HD beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Maak dan de keuze voor een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €375,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Baard.


Postcodegebied: 8834

Plaats een reactie