Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Húns

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Húns voel je je een stuk veiliger thuis. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, waarschuwt bij een inbraak en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Als extra voordeel signaleert een huisalarm ook bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. In onze keuzehulp delen wij betrouwbare info over de beschikbare systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Bovendien tonen wij op deze site bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Húns en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-huns

Alarminstallatie Húns laten aanleggen

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch waarschuwingssysteem dat een melding zal versturen bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij onraad zal het systeem het alarm inschakelen en ontvang jij op je telefoon een melding. Steeds vaker is het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De centralist volgt de situatie meteen op en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij brand, inbraak of een overval kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Húns? In dit handige stappenplan geven we tips en leggen we alles uit.

Beveiligingssysteem in mijn huis laten installeren

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Zorg voor een goed beeld van het huis en kijk waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Met deze informatie markeer je welke toegangsplekken minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Met betrekking tot inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: beveiligingscamera’s, waterdetectoren, bewegingsmelders, magneetcontacten, glasbreuksensoren, gasdetectoren.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  De top 3 mogelijkheden zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij de bedrade systemen is de installatie grotendeels verbonden met kabels zodat het bijna niet te saboteren is. Een wireless (draadloos) systeem kan werken zonder kabels en kan snel worden aangesloten. Een hybride oplossing is een combinatie van beide.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er kan worden gekozen voor diverse alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: lichtalarm, SMS, E-mail, telefonische oproep. Je kunt ook kiezen voor doorschakeling met de een 24/7 meldkamer (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Als laatste is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Geef het installatie adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Binnen enkele dagen ontvang je verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Húns en de directe omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op het afgesproken moment. De beveiliger hoe je het systeem in werking stelt. Je kunt nu ook de contactpersonen instellen die op de hoogte gesteld moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een handig alarmsysteem kopen in Húns?

Krijg verschillende offertes van beveiligingsbedrijven in jouw buurt

Advies: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Heel veel mensen in de gemeente Leeuwarden hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel detectoren en sirene. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief buitensirene, meldkamer koppeling, camerabewaking, afstandsbediening, rookmelders. In aanvulling daarop moet je een keuze maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. Hierna lees je er alles over.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarm voor woningen sluit je doorgaans aan op de WIFI, met units die werken met batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Als laatste ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Houd in acht dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Prijzen inclusief montage: €675,00 tot €2050,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het is een waterdicht systeem, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, het is storingsongevoelig en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Tarieven inclusief installatie: €900,00 tot wel €1700,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Op plekken waar al bedrading ligt kies je voor bedrade detectoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen kan je kiezen voor draadloze sensors.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Investering inclusief aanleggen: €1100,00 tot ongeveer €2800,00.

Extra opties huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het volgende schema vind je meer informatie over veilig wonen in Húns.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pas, pincode, ID, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Húns (november 2023)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Toch, als je het laat plaatsen door een professioneel installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In het overzicht hieronder bieden wij de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Húns. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Videotec en Nauta. Op onze site bekijk je ook bedrijven en installateurs in Leons, Baard, Winsum en Lollum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We delen populaire tips om de kans op inbraak in Húns te beperken. Bekijk ook meer informatie over Draadloos alarmsysteem.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Laat geen voorwerpen achter die de inbreker kunnen helpen.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Laat de buren je woning checken indien je weg bent.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Bedenk goed dat sociale media profielen deels openbaar zijn.
 9. Leg je sleutels niet onder een deurmat of bloempot.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Kies voor een beveiligingssysteem

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Húns vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Friesland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die volledig gespecialiseerd zijn in het plaatsen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Zij bieden een complete alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Steeds vaker bieden zij de optie tot een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: Beveiligd tegen sabotage en hacken met eigen App.
 • Woonveilig: Smart Assist functie: Niemand thuis, alarm aan!
 • V&S Beveiliging: Persoonlijk en altijd advies op maat.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Professioneel systeem voor bedrijven en woningen.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en D-Link, Somfy, Bosch, EZVIZ, Foscam of Hombli, Yale, Arlo, Netamo, Eve.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Húns?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Húns voor thuis liggen gemiddeld tussen de €575,00 en €950,00. De daadwerkelijke prijs is afhakelijk van het type alarm, de aanvullende diensten zoals alarmcentrale en camera’s of brandmelder, het aantal kamers, en de jaarlijkse inspectie.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit bekijkt een medewerker meteen wat de situatie is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. Een professional zoekt meteen contact met de bewoners bij een geverifieerd alarm. D.m.v. Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De prijzen van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €20,00 en €45,00 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij ongewone situaties kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een luide sirene (geluidsalarm) of een notificatie op iPad of telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, telefonische oproep, SMS. Bij een stil alarm weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het schrikt ongewenst bezoek af en het vergroot de pakkans omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Een goedkope optie is een set met analoge camera’s, vanaf €275,00 per stuk. Zoek je optimaal gedetailleerd beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Probeer dan een HD IP camera voor €500,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Húns.


Postcodegebied: 8832

Plaats een reactie