Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Holwerd

Dankzij een alarmsysteem in Holwerd beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een eigen alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft je een gerust en veilig gevoel. Eveneens heeft het huisalarm ook een melding bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp doorzoek je uitgebreide informatie over de soorten systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop vergelijk je op deze pagina een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Holwerd en delen wij de beste inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-holwerd

Alarminstallatie Holwerd laten aanleggen

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch apparaat dat een alarm geeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij ongewone situaties gaat het alarm af en ontvang jij op je telefoon een melding. In veel gevallen is jouw woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. De medewerker van de meldkamer onderzoekt de melding en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Als er sprake is van inbraak of brand kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Holwerd? In het volgende stukje lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Beveiligingssysteem in mijn woning laten installeren

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Maak een goed profiel van jouw woning om erachter te komen waar inbrekers binnen kunnen komen. Daardoor maak je een plan welke ingangen gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Met betrekking tot inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: bewegingsmelders, glasbreuksensoren, gasdetectoren, rookmelders, magneetcontacten, waterdetectoren.

 2. Kies het soort alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld woningalarm moeten er overal draden worden getrokken zodat het heel storingsongevoelig is. Een draadloos systeem heeft geen bedrading nodig en is een stuk flexibeler. Een hybride inrichting een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Alarmmeldingen

  We differentiëren verschillende alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: geluidsalarm, telefonische oproep, E-mail, SMS. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van doorschakeling van een speciale meldkamer (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Indien gewenst kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vraag gratis offertes op

  Vul jouw postcode in en kies wat je wilt laten installeren. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Holwerd.

 5. De installateur komt langs

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een vooraf afgesproken moment. De vakman demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen instellen die ingelicht moeten worden bij calamiteiten.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Holwerd?

Vraag offertes op bij vakmannen uit jouw regio

Advies: Type beveiligingssystemen

Flink wat huizen in de gemeente Noardeast-Fryslân houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn goedkope instap-systemen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief buitensirene, rookmelders, afstandsbediening, camerabewaking, meldkamer koppeling. In aanvulling daarop moet je een keuze maken uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In het volgende stuk lees je er alles over.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarm voor woningen sluit je doorgaans aan op de WIFI, met units die werken met batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en het is met name geschikt voor oudere woningen. Bovendien is het systeem zeer flexibel en voordelig. Let erop dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Investering inclusief montage: €825,00 – €2250,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Bij een volledig bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Er zijn nauwelijks storingen, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is dit type zelfs een verplichting. Het onderhoud is minder complex, minder storingsgevoelig en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Prijs inclusief installatie: €1175,00 tot +/- €2150,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar al kabels getrokken zijn kies je voor bedrade detectoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn kies je voor draadloze detectoren.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1100,00 oplopend tot €3000,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met extra componenten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. Onderstaand sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Holwerd.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een druppel, pincode, pas, tag.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Holwerd (december 2023)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Echter, als je het laat plaatsen door een erkend installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In het bijgaande overzicht delen wij de adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Holwerd. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als SMP en Nedis. Je bekijkt hier ook verkooppunten en leveranciers Waaxens, Brantgum, Hiaure en Hantum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

Iedere woning is inbraakgevoelig. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. Hierna delen we goed werkende tips om de kans op inbraak in Holwerd te beperken. Bekijk ook meer informatie over Bedraad alarmsysteem.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Laat geen voorwerpen achter die de inbreker kunnen helpen.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Maak afspraken met je buren: de ideale beveiliging van je huis.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Plaats vakantiefoto’s pas na terugkomst van vakantie op social media.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Holwerd vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Friesland leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten met veel kennis over het installeren van een alarm en bewakingscamera’s. Deze bedrijven faciliteren een effectieve alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Mogelijk werken zij met een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Professionele installatie inclusief installatiecertificaat en onderhoud.
 • Woonveilig: Altijd goed beveiligd met Smart Assist functie.
 • V&S Beveiliging: Altijd met lokale service en een persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Gemakkelijk zelf te bedienen, uitgerust met VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Bosch, Foscam, Somfy, TP-Link, EZVIZ of Yale, Netamo, Eufy, Arlo, Eve.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Wat kost een alarmsysteem installeren in Holwerd?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Holwerd voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €450,00 en €1475,00. De precieze prijs wordt berekend a.d.h.v. het type systeem (draadloos of bedraad), extra services zoals alarmcentrale en camera’s of gasdetector, het aantal kamers, en het onderhoudscontract.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Als het alarm een signaal opvangt analyseert een operator wat er rondom het huis gebeurt en of ze direct in actie moeten komen. Een professional stelt woningeigenaren op de hoogte bij een overval, inbraak of brand Door gebruik te maken van Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De kosten van een huisalarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €22,50 & €50,00 per 4 weken.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij ongewone situaties is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een notificatie op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: lichtalarm, telefonische oproep, e-mail, SMS. Als je kiest voor een stil alarm zal er geen sirene afgaan, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Een voordelige mogelijkheid is een bedrade camera vanaf €175,00 p/stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je maximale veiligheid met HD camera’s zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? In dat geval adviseren we een HD IP camera vanaf €600,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Holwerd.


Postcodegebied: 9150, 9151

Plaats een reactie