Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Rotstergaast

Door middel van een alarmsysteem in Rotstergaast beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Een eigen alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, kan je laten koppelen aan de meldkamer en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Daarbij waarschuwt een huisalarm ook bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. In onze handige keuzehulp vind je betrouwbare details over de meest populaire systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Daarnaast doorzoek je op dit platform toonaangevende beveiligingsbedrijven in Rotstergaast en check je praktische inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-rotstergaast

Alarminstallatie Rotstergaast plaatsen

De betekenis van een alarmsysteem is: een beveiligingsinstallatie dat een alarm geeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij beweging zal het alarm afgaan en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Indien gewenst is jouw woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). Een professional onderzoekt de melding en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een noodgeval kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Rotstergaast? In het gedeelte hieronder nemen we alle stappen met je door.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Zorg voor een goed beeld van het huis en kijk waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Met deze informatie ontdek je welke ingangen verzegeld moeten worden met een sensor. Als het gaat om inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: magneetcontacten, gasdetectoren, rookmelders, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, glasbreuksensoren.

 2. Selecteer een type alarm

  Je kunt kiezen uit een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld huisalarm is alles met kabels verbonden zodat het heel storingsongevoelig is. Een kabelvrij systeem (draadloos) heeft deze kabels niet nodig en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. De hybride mogelijkheid is een combinatie van beide.

 3. Alarmmeldingen

  Je hebt de keuze uit meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor E-mail, geluidsalarm, telefonische oproep, SMS. Een interessante keuze is een standaard melding richting de meldkamer (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Om inbrekers te verrassen heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vraag offertes aan

  Geef het installatie adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Rotstergaast en omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op de gekozen dag. De specialist hoe je het systeem in werking stelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) instellen die een notificatie ontvangt zodra het alarm afgaat.

Een handig alarmsysteem kopen in Rotstergaast?

Vergelijk tarieven van vakmannen uit de regio

Tips: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Heel veel mensen in de gemeente De Fryske Marren beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief rookmelders, bewegingsmelders, buitensirene, meldkamer koppeling, afstandsbediening. Verder start je zoektocht bij het bepalen van een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In het volgende stuk lees je er alles over.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarmsysteem is draadloos verbonden met een internetverbinding, met units die werken met batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Tevens kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Let erop dan batterijen leeg kunnen raken en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Tarieven inclusief montage: €700,00 oplopend tot €1200,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Bij een volledig bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. De kans op een storing is minimaal, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is het zelfs verplicht. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, je hebt weinig last van storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Investering inclusief installatie: €1050,00 tot +/- €1700,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De basis is een bekabelde alarminstallatie, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels aangesloten zijn gebruik je bekabelde detectoren, op plekken waar geen bedrading ligt doe je het met de draadloze componenten.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1400,00 tot circa €2600,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor extra comfort. In het stukje hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Rotstergaast.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pincode, druppel, tag, pas.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Rotstergaast (april 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Toch, op het moment je kiest voor een professioneel installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In dit overzicht bieden wij de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Rotstergaast. Zij werken met gangbare merken als Galaxy en Bosch. Je kunt ook doorklikken naar bedrijven en installateurs in Rotsterhaule, Sintjohannesga, Rottum en Luinjeberd.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We delen relevante tips de kans op inbraak in Rotstergaast te verminderen. Of klik door voor meer informatie over Brandbeveiliging.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Meer zicht op de voorzijde van de woning met een slimme deurbel.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Kies voor een beveiligingssysteem

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Rotstergaast vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Friesland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het plaatsen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze dienstverleners helpen jou met een vernuftige alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Doorgaans bieden zij de optie tot een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Gecertificeerd alarmsysteem in huis met melding aan politie en surveillant.
 • Feenstra.com: Altijd inclusief tweejaarlijks service & onderhoud.
 • Woonveilig: Altijd goed beveiligd met Smart Assist functie.
 • V&S Beveiliging: Professioneel systeem met liefst 24 maanden garantie.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Altijd geplaatst door een BORG erkende monteur.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en EZVIZ, D-Link, Somfy, Foscam, Bosch & Eufy, Arlo, Hombli, Yale, Netamo.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Rotstergaast?

De kosten van een goed alarmsysteem in Rotstergaast voor thuis liggen ongeveer tussen de €400,00 en €1175,00. De totaalprijs hangt af van het type alarm, extra services zoals alarmcentrale en camera’s of CO2 melder, het aantal ramen en deuren, en de jaarlijkse inspectie.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Op het moment dat er een melding binnenkomt analyseert een operator wat de situatie is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De beveiliger zoekt meteen contact met de bewoners bij overval, inbraak of brand. Door middel van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De prijzen van een alarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €15,00 en €45,00 per 4 weken.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Wanneer het alarmsysteem afgaat krijg je direct een melding. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een geluidsalarm (sirene) of een bericht op smartphone en tablet. Verder zijn er ook opties voor een melding via: lichtalarm, telefonische oproep, SMS, e-mail. Indien je het stille alarm aanzet hoort de indringer niets, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het schrikt inbrekers af en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een bekabelde analoge camera vanaf €150,00 per unit. Vind je dit niet voldoende en zoek je een oplossing met HD-beelden zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Zoek dan naar een HD IP camera, te bestellen vanaf €475,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Rotstergaast.


Postcodegebied: 8462

Plaats een reactie