Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Luinjeberd

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Luinjeberd voel je je een stuk veiliger thuis. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Een eigen alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, waarschuwt bij een inbraak en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Daarbij geeft het huisalarm ook een signaal af bij brand, gas of lekkages. In onze handige keuzehulp lees je betrouwbare details over de meest bekende type systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Bovendien verstrekken we hier mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Luinjeberd en check je praktische inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-luinjeberd

Alarminstallatie Luinjeberd laten aanleggen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektrisch systeem dat een (stil) alarm afgeeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij een verdachte poging gaat vaak een luid alarm af en ontvang jij op je telefoon een melding. In sommige situaties wordt het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. De beveiliger controleert het signaal en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Zodra het alarm geverifieerd kan worden worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Luinjeberd? In het bijgaande stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Zorg voor een goed beeld van het huis en controleer waar inbrekers binnen kunnen komen. Daardoor maak je een plan welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Als het gaat om inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: bewegingsmelders, waterdetectoren, glasbreuksensoren, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, rookmelders.

 2. Kies het soort alarm

  De meest bekende types zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij de bedrade systemen moeten er overal draden worden getrokken wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een kabelvrij systeem (draadloos) heeft geen kabels nodig en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. De hybride mogelijkheid is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  We onderscheiden meerdere type alarmen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: SMS, geluidsalarm, E-mail, lichtalarm. Een interessante keuze is een standaard melding richting de Particuliere alarmcentrale PAC. Zij volgen de meldingen direct op. Desgewenst is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Voer jouw postcode en huisnummer in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Luinjeberd en de directe omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een geschikt moment op korte termijn. De woningbeveiliger geeft een uitleg over de werking van het systeem. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen instellen die gealarmeerd worden wanneer het alarm gaat.

Een handig alarmsysteem kopen in Luinjeberd?

Vraag offertes op bij installateurs uit de buurt

Tips: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Steeds meer mensen in de gemeente Heerenveen hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met eenvoudige functionaliteiten. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over buitensirene, rookmelders, meldkamer koppeling, camerabewaking, afstandsbediening. Tevens moet je in de basis kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hieronder lichten we dat verder toe.

100% draadloos alarm
Een draadloze alarminstallatie is doorgaans verbonden met een internetverbinding, dat werkt op batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Bovendien is het systeem zeer flexibel en voordelig. Negatieve aspecten zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het wat meer storingen kent.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Prijs inclusief montage: €800,00 tot wel €1700,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Bij een volledig bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is de meest betrouwbare keuze, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij panden met een hoge risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, kent weinig storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Investering inclusief installatie: €1200,00 tot ongeveer €2250,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels aangesloten zijn kies je voor bekabelde onderdelen, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen maak je gebruik van draadloze onderdelen.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1800,00 tot circa €1950,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het volgende schema lees je meer informatie over extra veilig wonen in Luinjeberd.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een druppel, pincode, ID, tag.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Luinjeberd (april 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Alleen, wanneer je dit laat doen door een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In het overzicht hieronder check je de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Luinjeberd. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Videotec en Vaiani. Je bekijkt hier ook installateurs en bedrijven in Rottum, Rotstergaast, Tjalleberd en Gersloot.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We geven handig tips om de kans op inbraak in Luinjeberd te verkleinen. We bieden ook aanvullende informatie over Telefoonmelding.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Neem een slimme deurbel of camera.
 7. Word lid van de plaatselijke WhatsApp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Luinjeberd vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die kunnen helpen bij het plaatsen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze ondernemingen bieden een intelligente alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Meestal heb je de keuze voor een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: Professionele installatie inclusief installatiecertificaat en onderhoud.
 • Woonveilig: Direct een melding op je smartphone bij onraad.
 • V&S Beveiliging: Professioneel systeem met liefst 24 maanden garantie.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Handige app altijd en overal toegankelijk.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Foscam, Somfy, D-Link, EZVIZ, TP-Link of Yale, Arlo, Netamo, Eve, Eufy.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Luinjeberd?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Luinjeberd voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €350,00 en €975,00. De normale prijs wordt gecalculeerd door de soms van het type systeem (draadloos of bedraad), de eventuele uitbreidingen zoals een beveiligingscamera of gasmelder, het aantal ruimtes, en het onderhoud.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij brand, inbraak of glasbreuk controleert een centralist wat er aan de hand is en of ze direct in actie moeten komen. De medewerker van de meldkamer neemt meteen contact op met de bewoners bij een geverifieerd alarm. D.m.v. Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De investering in een alarmsysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €10,00 en +/- €37,50 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Wanneer het alarmsysteem afgaat ontvang je op diverse manieren een signaal. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. Je kunt eventueel ook kiezen voor doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, e-mail, SMS. In het geval van een stil alarm hoort de indringer niets, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Voor de kleine portemonnee is er een dome/bullet camera vanaf €250,00 per aansluiting. Zoek je een systeem met HD-beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Maak dan de keuze voor een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €375,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Luinjeberd.


Postcodegebied: 8459

Plaats een reactie