Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Muiderberg

Door middel van een alarmsysteem in Muiderberg kan je met een gerust hart de deur uit. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Een alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, waarschuwt bij onraad en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Ook kan een huisalarm een signaal geven bij water (lekkage), brand en gas. Met onze speciale keuzehulp check je praktische details over de beschikbare systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Verder vergelijk je op alarmsysteemcheck.nl verschillende beveiligingsbedrijven in Muiderberg en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-muiderberg

Alarminstallatie Muiderberg laten aanleggen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch detectiesysteem dat via sensoren een alarm geeft bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij een signalering gaat er een luid (of stil) alarm af en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Wanneer je dat wil is het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. Een expert kijkt direct mee en belt direct de bewoners of andere contactpersonen. Bij een geverifieerd alarm worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Muiderberg? In het onderstaande stappenplan lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Maak een goed profiel van jouw woning en achterhaal waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Daardoor bepaal je welke ramen en deuren gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Met betrekking tot inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: rookmelders, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, gasdetectoren, glasbreuksensoren, bewegingsmelders.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Populaire keuze zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld huisalarm wordt alle verbonden met draden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem kan werken zonder kabels en sluit je heel gemakkelijk aan. De hybride mogelijkheid werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er bestaan diverse alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor lichtalarm, SMS, E-mail, geluidsalarm. Een interessante keuze is een accurate melding voor de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Om de pakkans te vergroten is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Voer jouw postcode en huisnummer in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je krijgt dan kosteloos allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Muiderberg.

 5. De installateur komt langs

  Een beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De beveiliger vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen opgeven die gealarmeerd worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een goed alarmsysteem kopen in Muiderberg?

Vraag offertes op bij installateurs in jouw regio

Keuzehulp: Kies het juiste beveiligingssysteem

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Gooise Meren laten professionele alarmbeveiliging installeren. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn goedkope standaard modellen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met camerabewaking, bewegingsmelders, rookmelders, meldkamer koppeling, buitensirene. Daarnaast zul je moeten kiezen voor een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In de volgende paragraaf bespreken we de voordelen en nadelen.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloze alarminstallatie is vaak verbonden met het WiFi netwerk, en sensors die werken op batterij-power. Het installatieproces is zo gedaan en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Daarnaast kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Vergeet niet dat batterijen niet eeuwig meegaan en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Tarieven inclusief montage: €675,00 oplopend tot €1250,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het is een waterdicht systeem, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is dit type zelfs een verplichting. Je hebt weinig onderhoud nodig, je hebt feitelijk nooit last van storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Onkosten inclusief installatie: €1300,00 tot wel €2050,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Op plekken waar al bedrading ligt maak je gebruik van de bedrade detectoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn neem je draadloze sensors.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1650,00 tot +/- €2900,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. Hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Muiderberg.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een pincode, tag, pas, ID.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Muiderberg (juli 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Echter, als je het uitbesteed aan een vakkundig installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In deze tabel bieden wij de adressen en namen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Muiderberg. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Vaiani en TP-Link. Of zoek door naar leveranciers en aanbieders in Bussum, Naarden, Muiden en Baambrugge.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We bieden praktische tips om de mogelijkheden voor inbraak in Muiderberg te beperken. Lees ook meer info over Bewegingsmelder.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Zorg dat er geen beklimbare spullen bij de woning staan.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Vraag buren of ze wat extra willen opletten wanneer jij weg bent.
 7. Start- of sluit je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Plaats vakantiefoto’s pas na terugkomst van vakantie op social media.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Muiderberg vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het plaatsen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners bieden een compleet en professionele alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Dikwijls kan jij hier ook terecht voor een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Gecertificeerd alarmsysteem in huis met melding aan politie en surveillant.
 • Feenstra.com: Naast inbraak ook rookmelder en paniekknop beschikbaar.
 • Woonveilig: Direct een melding op je smartphone bij onraad.
 • V&S Beveiliging: Professioneel systeem met liefst 24 maanden garantie.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Justitie erkend en BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Somfy, Bosch, TP-Link, EZVIZ, Foscam of Netamo, Eufy, Eve, Yale, Arlo.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Muiderberg?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Muiderberg voor thuis liggen je tussen de €425,00 en €825,00. De exacte prijs wordt gekenmerkt door het type systeem (draadloos of bedraad), extra services zoals camera’s of gasdetector, het aantal kamers, en het onderhoud.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Op het moment dat er een melding binnenkomt controleert een centralist of er een dreigende situatie is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. Een expert probeert bewoners meteen te bellen in het geval van een inbraak of brand. Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De kosten van een alarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €15,00 en €42,50 per maand.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij detectie kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een bericht op smartphone en tablet. Je kunt eventueel ook kiezen voor e-mail, SMS, lichtalarm, telefonische oproep. Indien je het stille alarm aanzet zal er geen sirene afgaan, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Een voordelige mogelijkheid is een aantal slimme camera’s, vanaf €225,00 per aansluiting. Liever maximale veiligheid met HD camera’s om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Plaats dan een HD IP camera voor €525,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Muiderberg.


Postcodegebied: 1399

Plaats een reactie