Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Muiden

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Muiden beveilig je jouw woning tegen inbrekers. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Dit alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Ook waarschuwt een huisalarm ook bij brand, gas of lekkage. Met onze speciale keuzehulp verstrekken we handige info over de mogelijke systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Daarnaast verstrekken we hier bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Muiden en vind je slimme tips tegen inbraak.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-muiden

Alarminstallatie Muiden installeren

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch waarschuwingssysteem dat een alarm geeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij verdachte omstandigheden slaat het alarm aan en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Steeds vaker wordt jouw woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. Een professional analyseert de melding en waarschuwt het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Als er sprake is van inbraak of brand kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Muiden? In het stukje hieronder lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en kijk waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Zo bepaal je welke toegangsplekken uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Betreffende inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: glasbreuksensoren, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, waterdetectoren, gasdetectoren, rookmelders.

 2. Soort alarm kiezen

  De top 3 mogelijkheden zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld systeem moeten er overal draden worden getrokken wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft deze kabels niet nodig en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride installatie werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Type alarmering

  Er zijn diverse type alarmeringen: een melding via een smartphone App, lichtalarm, geluidsalarm, SMS, telefonische oproep. Vaak kan je optioneel kiezen voor een automatische melding naar een speciale meldkamer (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Desgewenst is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Geef het installatie adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Binnen enkele dagen ontvang je 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Muiden en de gemeente.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf plaatst het alarm binnen een korte periode. De beveiligingsspecialist demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen instellen die een notificatie ontvangt bij calamiteiten.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Muiden?

Vraag offertes op bij installateurs in jouw regio

Keuzehulp: Type beveiligingssystemen

Steeds meer mensen in de gemeente Gooise Meren hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel detectoren en sirene. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief buitensirene, rookmelders, bewegingsmelders, afstandsbediening, camerabewaking. In aanvulling daarop start je zoektocht bij het bepalen van een bekabeld, draadloos of hybride installatie. Hieronder delen we daar meer info over.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarm voor woningen is een installatie zonder bekabeling, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. De installatie gaat eenvoudig en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Tevens is het systeem zeer flexibel en voordelig. Minpunten zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Prijs inclusief montage: €725,00 tot +/- €1950,00.

Een alarmsysteem met kabels
In het geval van een bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het is een betrouwbaar systeem, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 kan men dit verplicht stellen. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, minder storingsgevoelig en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Tarieven inclusief installatie: €925,00 – €2300,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Op de locaties waar al kabels liggen neem je de bekabelde detectoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn maak je gebruik van draadloze componenten.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1400,00 tot circa €2100,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor extra componenten en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het blok hierna lees je meer over veilig wonen in Muiden.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een ID, tag, pincode, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Muiden (april 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Alleen, als je het uitbesteed aan een professioneel installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In het overzicht hieronder check je namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Muiden. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Ajax en Wertheim. Of zoek door naar bedrijven en leveranciers in Muiderberg, Bussum, Baambrugge en Nederhorst den Berg.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. Hierna delen we populaire tips om de mogelijkheden voor inbraak in Muiden te limiteren. Lees ook meer info over Camerabewaking.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Bij de voordeur kun je een slimme deurbel laten installeren.
 7. Begin samen met je straat een Whatsapp buurtpreventie.
 8. Deel niet op social media dat je op vakantie gaat.
 9. Leg je sleutels niet onder een deurmat of bloempot.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Muiden vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die veel expertise hebben rondom het plaatsen van een alarm en bewakingscamera’s. Deze firma’s staan garant voor een ingenieuze alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. In veel gevallen bieden zij de optie tot een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: Altijd uptime garantie, ook als de stroom uitvalt.
 • Woonveilig: Eenvoudig zelf monteren, inclusief noodstroomvoorziening voor circa 8 uur.
 • V&S Beveiliging: Professionele installatie en onderhoud.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: 24/7 doormelding met virtuele of bemande meldkamer.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Bosch, TP-Link, Somfy, Foscam, EZVIZ + Netamo, Eve, Arlo, Hombli, Yale.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Wat kost een alarmsysteem installeren in Muiden?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Muiden voor thuis liggen je tussen de €500,00 en €1050,00. De exacte prijs wordt gecalculeerd door de soms van het type alarm, het aantal extra opties zoals meldkamer en camera’s of rookmelder, het aantal ramen en deuren, en garantietermijn.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Zodra het alarm beweging detecteert checkt de centralist of er een dreigende situatie is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. De centralist probeert bewoners meteen te bellen bij overval, inbraak of brand. Door gebruik te maken van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De onkosten van een inbraakalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €10,00 en €35,00 per maand.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij een foute beweging krijg je direct een melding. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een melding op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: lichtalarm, telefonische oproep, SMS, doorschakeling naar meldkamer. Indien je het stille alarm aanzet zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en de pakkans is een stuk groter omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. De meest betaalbare keuze is een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €200,00 p/stuk. Heb je liever haarscherp beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Maak dan de keuze voor een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €550,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Muiden.


Postcodegebied: 1398

Plaats een reactie