Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Baambrugge

Door het installeren van een alarmsysteem in Baambrugge beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een actieve alarminstallatie heeft een preventieve werking, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Ook kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. In de praktische keuzehulp vind je handige informatie over de verschillende type systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Afsluitend vergelijk je op deze site erkende beveiligingsbedrijven in Baambrugge en vind je slimme tips tegen inbraak.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-baambrugge

Alarminstallatie Baambrugge installeren

Een alarmsysteem is een elektronisch detectiesysteem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij een ongewone beweging gaat vaak een luid alarm af en krijg je meteen melding op je smartphone. Soms wordt het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). Een specialist volgt de situatie meteen op en waarschuwt de contactpersonen (sleutelhouders). Bij brand, inbraak of een overval worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Baambrugge? In het stukje hieronder vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Zorg voor een goed beeld van het huis en kijk waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Op deze manier maak je een plan welke deuren en ramen gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. M.b.t. inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, rookmelders, bewegingsmelders, waterdetectoren.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Je hebt de keuze uit een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld woningalarm zal er gebruik worden gemaakt van kabels zodat het bijna niet te saboteren is. Een wireless (draadloos) systeem kan werken zonder kabels en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride installatie is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Alarmmeldingen

  We onderscheiden diverse alarmmeldingen: populair is de melding op je telefoon, maar ook geluidsalarm, E-mail, SMS, telefonische oproep. Vaak kan je optioneel kiezen voor doorschakeling van de meldkamer (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Indien gewenst is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Prijzen opvragen

  Vul eerst jouw postcode in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt binnen korte tijd allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Baambrugge en omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Een beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De woningbeveiliger geeft altijd een goed instructie. Je kunt nu ook de contactpersonen instellen die op de hoogte gesteld moeten worden bij calamiteiten.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Baambrugge?

Vergelijk kosten en voorwaarden van beveiligingsbedrijven in de buurt

Tips: Type beveiligingssystemen

Steeds meer mensen in de gemeente De Ronde Venen beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn goedkope standaard modellen met alleen basisfuncties. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief buitensirene, camerabewaking, rookmelders, bewegingsmelders, afstandsbediening. Daarnaast zul je moeten kiezen voor een bekabeld, draadloos of hybride installatie. Hierna delen we daar meer info over.

100% draadloos alarm
Een draadloze alarminstallatie is een installatie zonder bekabeling, dat werkt op batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Bovendien ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Tarieven inclusief montage: €775,00 – €1650,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Bij een volledig bedraad alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het is een betrouwbaar systeem, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse kan men dit verplicht stellen. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, minder storingsgevoelig en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Tarief inclusief installatie: €1100,00 tot ongeveer €1850,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Op de locaties waar al kabels liggen kies je voor bekabelde detectoren, waar nog geen kabels getrokken zijn kan je kiezen voor draadloze detectoren.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Investering inclusief aanleggen: €1500,00 tot circa €2050,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met extra sensoren en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het blok hierna lees je meer over veilig wonen in Baambrugge.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een druppel, ID, pincode, tag.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Baambrugge (juli 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Alleen, wanneer je het laat aanleggen door ervaren installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In het overzicht hieronder vind je de namen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Baambrugge. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Mobiak S.A. en Eurosafe. Of bekijk installatiebedrijven en leveranciers in Muiden, Muiderberg, Nederhorst den Berg en Nigtevecht.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We bieden handig tips om de opties voor inbraak in Baambrugge te verkleinen. Je kunt ook meer info bekijken over Inbraakbeveiliging.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Beveiligingssysteem voor thuis

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Baambrugge vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Utrecht onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het aanleggen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze bedrijven helpen jou met een intelligente alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Doorgaans heb je de keuze voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: Gemakkelijk te bedienen met de meegeleverde App.
 • Woonveilig: Modulair systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • V&S Beveiliging: Voldoet aan elke mogelijke verzekeringseisen.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en EZVIZ, TP-Link, Bosch, Somfy, D-Link & Eufy, Arlo, Hombli, Yale, Netamo.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Baambrugge?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Baambrugge voor thuis liggen je tussen de €600,00 en €1500,00. De daadwerkelijke prijs komt tot stand door het type systeem (draadloos of bedraad), extra opties zoals een beveiligingscamera of rookmelder, het woonoppervlak, en garantietermijn.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij een bepaalde gebeurtenis bekijkt de centralist direct wat er rondom het huis gebeurt en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. De medewerker neemt meteen contact op met de bewoners als er sprake is van inbraak of brand D.m.v. Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De extra kosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement variëren tussen de €20,00 en €47,50 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij beweging kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een sirene (een luid geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, SMS, e-mail. Bij een stil alarm zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Een goedkope optie is een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €250,00 p/stuk. Zoek je een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? In dat geval adviseren we een HD IP camera voor €575,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Baambrugge.


Postcodegebied: 1396

Plaats een reactie