Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Nigtevecht

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Nigtevecht schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een eigen alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, beperkt de eventuele schade en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Evenzeer geeft het huisalarm ook een signaal af bij rook, brand, een gaslek of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp bieden we praktische informatie over de beschikbare systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Verder vergelijk je op dit portaal een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Nigtevecht en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-nigtevecht

Alarminstallatie Nigtevecht installeren

Omschrijving van een alarmsysteem: een beveiligingsinstallatie dat een (stil) alarm afgeeft bij onraad en inbraak. Bij detectie gaat vaak een sirene af en ontvang jij op je telefoon een melding. In veel gevallen wordt het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. Een expert volgt de situatie meteen op en probeert contact te leggen met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een geverifieerde alarmmelding worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Nigtevecht? In het volgende stukje leggen we precies uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem voor thuis laten installeren

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Maak een goed profiel van jouw woning en ontdek zo waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Met deze informatie kom je erachter welke deuren en ramen sensoren / detectoren moeten krijgen. Met het oog op inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: waterdetectoren, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, rookmelders, gasdetectoren, beveiligingscamera’s.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  De top 3 mogelijkheden zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij bekabelde installaties worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een wireless (draadloos) systeem communiceert vaak via radiogolven. en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride installatie is een combinatie van beide.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Je hebt de keuze uit allerlei alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: geluidsalarm, lichtalarm, SMS, E-mail. Een interessante keuze is extra service van de Particuliere alarmcentrale PAC. Zij kijken standaard mee met meldingen. Afsluitend is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Offertes opvragen

  Geef het installatie adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt binnen korte tijd verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Nigtevecht.

 5. Installatie en uitleg

  Een beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een geschikt moment op korte termijn. De specialist legt precies uit hoe het systeem werkt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen ingeven die op de hoogte gesteld moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Nigtevecht?

Vraag offertes op bij specialisten in direct regio

Tips: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Steeds meer woningen in de gemeente Stichtse Vecht kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel de noodzakelijke onderdelen. Er bestaan ook complete pakketten met afstandsbediening, buitensirene, rookmelders, camerabewaking, bewegingsmelders. Ook zul je moeten kiezen voor een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Hieronder lichten we dat verder toe.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarm voor woningen sluit je doorgaans aan op de WIFI, de detectoren hebben een batterij. De installatie gaat eenvoudig en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Als laatste is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Nadelen zijn dan batterijen leeg kunnen raken en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Investering inclusief montage: €675,00 tot ongeveer €1350,00.

Een bedraad alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Dit werkt heel erg effectief, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, het is storingsongevoelig en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijzen inclusief installatie: €1125,00 tot ongeveer €1900,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Op de locaties waar al kabels liggen maak je gebruik van de bedrade detectoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen doe je het met de draadloze detectoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1750,00 tot ongeveer €2850,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met extra componenten en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het volgende schema vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Nigtevecht.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een ID, tag, pincode, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Nigtevecht (juni 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Alleen, ga je voor een professioneel installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In de tabel hieronder vind je de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Nigtevecht. Zij hebben ervaring met merken als CQR en TruVision. Je bekijkt hier ook installatiebedrijven en leveranciers in Nederhorst den Berg, Baambrugge, Abcoude en Ankeveen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We geven relevante tips de mogelijkheden voor inbraak in Nigtevecht te verkleinen. Lees ook meer info over Hybride alarmsysteem.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Vraag buren om een oogje in het zeil houden.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg voor afgeschermde social-media profielen.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Beveiligingssysteem laten installeren?

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Nigtevecht vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Utrecht kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het installeren van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze firma’s bieden een zeer veilige alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Steeds vaker werken zij met een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: Snelle verbinding met bemande meldkamer.
 • Woonveilig: Volledig draadloos en dus eenvoudig zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Alleen a-merk apparatuur tegen de scherpste prijzen.
 • SmartAlarm: Je alarm bedienen en instellen via de Applicatie (met Trigion).
 • Directveilig: Altijd geplaatst door een BORG erkende monteur.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en D-Link, EZVIZ, TP-Link, Bosch, Foscam & Yale, Eufy, Netamo, Hombli, Eve.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Nigtevecht?

De kosten van een slim alarmsysteem in Nigtevecht voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €550,00 en €1150,00. De uiteindelijke prijs is afhakelijk van welk alarm je kiest, extra services zoals meldkamer koppeling en camera’s of CO2 melder, het aantal kamers, en het jaarlijkse onderhoud.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Op het moment dat er een melding binnenkomt bekijkt een medewerker meteen of er een noodzaak is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. De operator neemt contact op met de bewoners Bij brand, inbraak of een overval Door gebruik te maken van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De investering in een alarmsysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €22,50 & €37,50 per maand.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij een verdachte poging kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een melding op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: SMS, e-mail, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer. Als je een stil alarm laat installeren is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. De meest betaalbare keuze is een bekabelde analoge camera vanaf €300,00 per unit. Wil je haarscherp beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Plaats dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €500,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Nigtevecht.


Postcodegebied: 1393

Plaats een reactie