Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Stichtse Vecht

Dankzij een alarmsysteem in Stichtse Vecht schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Een eigen alarminstallatie heeft een preventieve werking, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Daarnaast kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij rook, brand, een gaslek of lekkage. Met onze speciale keuzehulp check je handige info over de beschikbare systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Verder vergelijk je op deze pagina mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Stichtse Vecht en vind je slimme tips tegen inbraak.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-stichtse-vecht

Alarminstallatie Stichtse Vecht installeren

Een alarmsysteem is een elektronisch waarschuwingssysteem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij een signalering zal het alarm worden geactiveerd en krijg je meteen melding op je smartphone. Soms is het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De beveiliger bekijkt wat er aan de hand is en belt direct het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een geverifieerd alarm kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Stichtse Vecht? In dit handige stappenplan vertellen we precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem in mijn woning laten installeren

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Loop eens een rondje door de woning en check op welke plekken de inbraakkansen aannemelijk zijn. Aan de hand hiervan kom je erachter welke toegangsplekken voorzien moeten worden van detectors. Wat betreft inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: magneetcontacten, beveiligingscamera’s, waterdetectoren, glasbreuksensoren, gasdetectoren, rookmelders.

 2. Kies het type alarm

  Populaire keuze zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld huisalarm is alles met kabels verbonden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride oplossing werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er zijn meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: geluidsalarm, SMS, E-mail, lichtalarm. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een accurate melding voor de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Indien gewenst kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen opvragen

  Geef het installatie adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Stichtse Vecht en omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een vooraf afgesproken moment. De beveiliger legt precies uit hoe je het moet bedienen. Je kan eventueel ook een contactpersoon doorgeven die op de hoogte gesteld moeten worden bij calamiteiten.

Een goed alarmsysteem kopen in Stichtse Vecht?

Vergelijk tarieven van vakmannen uit de buurt

Keuzehulp: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Stichtse Vecht gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over buitensirene, rookmelders, bewegingsmelders, meldkamer koppeling, afstandsbediening. Verder moet je in de basis kiezen voor een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het volgende stuk noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloze alarminstallatie is draadloos verbonden met een internetverbinding, en sensors die werken op batterij-power. Het is eenvoudig aan te leggen en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Daarbij is het systeem zeer flexibel en voordelig. Nadelen zijn dan batterijen leeg kunnen raken en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Prijzen inclusief montage: €725,00 tot €1650,00.

Een bedraad alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. De kans op een storing is minimaal, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is het zelfs verplicht. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Tarief inclusief installatie: €950,00 tot wel €2400,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar de kabels al voorhanden zijn maak je gebruik van de bedrade onderdelen, en waar nog geen bedrading is installeer je draadloze onderdelen.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1750,00 tot circa €2800,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het blok hierna vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Stichtse Vecht.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een ID, pincode, tag, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Stichtse Vecht (april 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Alleen, ga je voor een speciaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In het overzicht hieronder ontdek je de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Stichtse Vecht. Zij hebben ervaring met merken als Axis en Hikvision. Of bekijk leveranciers en aanbieders in De Ronde Venen, Zeist, Utrecht en Woerden.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. Hierna delen we praktische tips om de opties voor inbraak in Stichtse Vecht te verkleinen. Bekijk ook meer informatie over Hybride alarmsysteem.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Overleg met de buren om regelmatig even langs te lopen.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Kies voor een beveiligingssysteem

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Stichtse Vecht vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Utrecht zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die je van dienst kunnen zijn bij het installeren van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze leveranciers staan garant voor een zeer veilige alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Doorgaans kan jij hier ook terecht voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: Gemakkelijk te bedienen met de meegeleverde App.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijke melders dus geen valse meldingen.
 • V&S Beveiliging: Professionele installatie en onderhoud.
 • SmartAlarm: Eenvoudig en betaalbaar systeem, te koppelen aan Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Live te bedienen op jouw eigen smartphone.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Bosch, Somfy, TP-Link, D-Link, EZVIZ & Netamo, Eufy, Eve, Hombli, Arlo.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Stichtse Vecht?

De kosten van een goed alarmsysteem in Stichtse Vecht voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €550,00 en €1275,00. De echte prijs wordt berekend a.d.h.v. welk alarm je kiest, de extra opties zoals een beveiligingscamera of rookmelder, het woonoppervlak, en het onderhoudscontract.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Wanneer er een melding binnenkomt bekijkt een medewerker meteen wat de situatie is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. De medewerker van de meldkamer zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen bij een noodgeval Middels Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De investering in een inbraakalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €22,50 en +/- €42,50 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Zodra het alarm wordt getriggerd wordt er een melding afgegeven. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een melding op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: SMS, lichtalarm, e-mail, telefonische oproep. Als je kiest voor een stil alarm is de indringer zich niet bewust van zijn acties, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je beelden terug kunt kijken. Een goedkope optie is een dome/bullet camera vanaf €150,00 per camera. Wil je optimaal gedetailleerd beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Probeer dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €600,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Stichtse Vecht.


Postcodegebied: 3633

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie