Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Oud Zuilen

Dankzij een alarmsysteem in Oud Zuilen voel je je een stuk veiliger thuis. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Dit alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Als extra voordeel geeft het huisalarm ook een signaal af bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. In de praktische keuzehulp lees je uitgebreide informatie over de beschikbare systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Afsluitend verstrekken we op deze pagina toonaangevende beveiligingsbedrijven in Oud Zuilen en delen wij de beste inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-oud-zuilen

Alarminstallatie Oud Zuilen plaatsen

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektrisch systeem dat een signaal geeft bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij een ongewone beweging zal het alarm worden geactiveerd en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Tegen extra betaling is het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De centralist analyseert de melding en neemt direct contact op met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij brand, inbraak of een overval worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Oud Zuilen? In het stukje hieronder vertellen we precies wat je moet doen.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin om erachter te komen waar de risico’s het grootst zijn. Met deze informatie weet je welke ingangen sensoren / detectoren moeten krijgen. Als het gaat om inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: gasdetectoren, waterdetectoren, magneetcontacten, bewegingsmelders, glasbreuksensoren, rookmelders.

 2. Selecteer een type alarm

  Je kunt kiezen uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld huisalarm is alles met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een draadloos systeem kan werken zonder kabels en kan overal worden geïnstalleerd. De hybride mogelijkheid een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er zijn diverse alarmmeldingen: populair is de melding op je telefoon, maar ook geluidsalarm, lichtalarm, telefonische oproep, SMS. Je kunt ook kiezen voor een automatische melding naar de meldkamer (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Als laatste kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes vergelijken

  Voer jouw postcode en huisnummer in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Binnen enkele dagen ontvang je verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Oud Zuilen en de gemeente.

 5. Installatie van het alarm

  Het beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een vooraf afgesproken moment. De specialist geeft een uitleg over de werking van het systeem. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen instellen die gealarmeerd worden zodra het alarm afgaat.

Een goed alarmsysteem kopen in Oud Zuilen?

Vergelijk tarieven van installateurs uit de buurt

Tips: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Flink wat huizen in de gemeente Stichtse Vecht beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel noodzakelijke functies. Er bestaan ook complete pakketten met camerabewaking, bewegingsmelders, afstandsbediening, buitensirene, rookmelders. Eveneens zul je moeten kiezen voor een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In de volgende opsomming delen we daar meer info over.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarmsysteem is vaak verbonden met het WiFi netwerk, met units die werken met batterijen. De installatie gaat eenvoudig en het is met name geschikt voor oudere woningen. Ook is het systeem zeer flexibel en voordelig. Vergeet niet dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Tarieven inclusief montage: €775,00 oplopend tot €1300,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het is een betrouwbaar systeem, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij de hogere risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Tarief inclusief installatie: €900,00 tot ongeveer €1900,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het is zeer betrouwbaar, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar de kabels al voorhanden zijn kies je voor bekabelde sensoren, en waar nog geen bedrading is maak je gebruik van draadloze sensoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Investering inclusief aanleggen: €1250,00 tot circa €2450,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor extra comfort. In het blok hierna sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Oud Zuilen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een pas, druppel, tag, ID.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Oud Zuilen (juni 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Toch, als je het laat plaatsen door een vakkundig installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In het bijgaande overzicht bekijk je namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Oud Zuilen. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Heek en Fixapart. Of bekijk installatiebedrijven en leveranciers in Tienhoven, Westbroek, Maarssen en Harmelen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

Iedere woning is inbraakgevoelig. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. Hierna delen we relevante tips de opties voor inbraak in Oud Zuilen te verminderen. Of klik door voor meer informatie over Bedraad alarmsysteem.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Bij de voordeur kun je een slimme deurbel laten installeren.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Oud Zuilen vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Utrecht zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het plaatsen van een alarm en bewakingscamera’s. Deze leveranciers bieden een vernuftige alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. In de regel kan je kiezen voor een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Naast inbraak ook rookmelder en paniekknop beschikbaar.
 • Woonveilig: Draadloos en zonder te boren zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Erkende systemen die aan alle verzekeringseisen voldoen.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Justitie erkend en BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Somfy, Bosch, EZVIZ, Foscam, D-Link + Eve, Arlo, Netamo, Eufy, Hombli.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Oud Zuilen?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Oud Zuilen voor thuis liggen je tussen de €475,00 en €1400,00. De uiteindelijke prijs is afhakelijk van het soort systeem, de extra opties zoals camerabeveiliging of CO2 melder, het soort woning, en het jaarlijkse onderhoud.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij brand, inbraak of glasbreuk zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken of er een dreigende situatie is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. Een agent probeert bewoners meteen te bellen in het geval van een inbraak of brand. Door middel van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De investering in een alarmsysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €17,50 en €50,00 per maand.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij beweging krijg je direct een melding. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een melding op je telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: lichtalarm, SMS, doorschakeling naar meldkamer, e-mail. Als je een stil alarm laat installeren hoort de indringer niets, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Voor de kleine portemonnee is er een bedrade camera vanaf €275,00 per aansluiting. Vind je dit niet voldoende en zoek je optimaal gedetailleerd beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Kies dan voor een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €550,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Oud Zuilen.


Postcodegebied: 3611

Plaats een reactie