Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Tienhoven

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Tienhoven beveilig je jouw huis tegen inbraak. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Zo’n alarminstallatie schrikt inbrekers af, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft je een gerust en veilig gevoel. Tevens zal het huisalarm afgaan bij brand, gas of lekkages. Met onze speciale keuzehulp tonen wij populaire informatie over de meest bekende type systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Afsluitend verstrekken we op dit platform erkende beveiligingsbedrijven in Tienhoven en delen wij de beste inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-tienhoven

Alarminstallatie Tienhoven plaatsen

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch mechanisme dat dankzij detectoren een alarm genereert bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij een signalering gaat er een luid (of stil) alarm af en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Als extra optie wordt jouw woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De beveiliger bekijkt de situatie en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Tienhoven? In het bijgaande stappenplan geven we tips en leggen we alles uit.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Maak een goed profiel van jouw woning en achterhaal waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Op deze manier ontdek je welke risicovolle plekken voorzien moeten worden van detectors. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: magneetcontacten, beveiligingscamera’s, gasdetectoren, bewegingsmelders, glasbreuksensoren, rookmelders.

 2. Soort alarm kiezen

  Populaire keuze zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld woningalarm is alles met kabels verbonden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een kabelvrij systeem (draadloos) kan werken zonder kabels en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride oplossing is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er zijn meerdere type alarmen: populair is de melding op je telefoon, maar ook telefonische oproep, SMS, geluidsalarm, E-mail. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een accurate melding voor de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Indien gewenst is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Offertes opvragen

  Geef het installatie adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Binnen enkele dagen ontvang je 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Tienhoven en de directe omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op het afgesproken moment. De medewerker demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Je kunt nu ook de contactpersonen instellen die op de hoogte gesteld moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een erkend alarmsysteem kopen in Tienhoven?

Vergelijk tarieven van installatiebedrijven in jouw buurt

Advies: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Steeds meer woningen in de gemeente Stichtse Vecht beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn betaalbare budget producten met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over bewegingsmelders, rookmelders, camerabewaking, buitensirene, meldkamer koppeling. In aanvulling daarop heb je de keuze uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In het volgende stuk zullen we daar een toelichting op geven.

100% draadloos alarm
Een draadloze alarminstallatie wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, en sensors die werken op batterij-power. Het is eenvoudig aan te leggen en het is ook perfect voor bestaande bouw. Daarbij ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Minpunten zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Tarieven inclusief montage: €650,00 – €2100,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Bij een volledig bedraad alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het is een betrouwbaar systeem, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt dit zelfs verplicht gesteld. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, minder storingsgevoelig en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Tarief inclusief installatie: €1225,00 oplopend tot €2150,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al bedrading ligt neem je de bekabelde componenten, op plekken waar geen bedrading ligt maak je gebruik van draadloze sensors.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1850,00 tot ongeveer €2500,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het stukje hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Tienhoven.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een druppel, pas, ID, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Tienhoven (juni 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Maar, als je het uitbesteed aan een vakkundig installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In het overzicht hieronder bekijk je de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Tienhoven. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Invoxia en Energizer. Je bekijkt hier ook leveranciers en aanbieders in Westbroek, Breukelen, Oud Zuilen en Maarssen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We delen relevante tips de opties voor inbraak in Tienhoven te verminderen. Lees ook meer info over Hybride alarmsysteem.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Vraag buren of ze wat extra willen opletten wanneer jij weg bent.
 7. Begin samen met je straat een Whatsapp buurtpreventie.
 8. Overweeg om persoonlijke gegevens van social media te verwijderen.
 9. Leg je sleutels niet onder een deurmat of bloempot.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Tienhoven vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Utrecht zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het installeren van alarmen en bewakingscamera’s. Deze aanbieders bieden een compleet en professionele alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Optioneel kunnen ze jou ook helpen met abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Flexibel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Woonveilig: Smart Assist functie: Niemand thuis, alarm aan!
 • V&S Beveiliging: Professionele installatie en onderhoud.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Vrijblijvend advies op locatie mogelijk.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Somfy, EZVIZ, TP-Link, D-Link, Bosch of Netamo, Arlo, Eufy, Eve, Yale.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Tienhoven?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Tienhoven voor thuis liggen tussen de €475,00 en €800,00. De exacte prijs wordt beïnvloed door het type systeem (draadloos of bedraad), het aantal extra opties zoals een beveiligingscamera of rookmelder, het soort woning, en de installateur.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Wanneer er een melding binnenkomt bekijkt de centralist direct wat er rondom het huis gebeurt en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De medewerker van de meldkamer zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen Bij brand, inbraak of een overval D.m.v. Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De prijs van een alarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €10,00 & €37,50 per maand.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij verdachte omstandigheden wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een pushmelding op je smartphone. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: SMS, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, e-mail. Als je een stil alarm laat installeren weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het ontmoedigt inbrekers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Voor de kleine portemonnee is er een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €150,00 per unit. Heb je liever de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Installeer dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €550,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Tienhoven.


Postcodegebied: 3612

Plaats een reactie