Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Gauw

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Gauw beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Een eigen alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Daarnaast heeft het huisalarm ook een melding bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. In onze handige keuzehulp verstrekken we uitgebreide details over de meest populaire systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Tevens bekijk je op alarmsysteemcheck.nl bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Gauw en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-gauw

Alarminstallatie Gauw installeren

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch detectiesysteem dat een (stil) alarm afgeeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij ongewone situaties gaat vaak een luid alarm af en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Soms is het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. Een specialist kijkt direct mee en probeert contact te leggen met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een geverifieerd alarm kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Gauw? Hieronder nemen we alle stappen met je door.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en kijk waar inbrekers binnen kunnen komen. Op deze manier markeer je welke risicovolle plekken gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Wat betreft inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: waterdetectoren, gasdetectoren, bewegingsmelders, glasbreuksensoren, rookmelders, beveiligingscamera’s.

 2. Soort alarm kiezen

  De meest gekozen soorten zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bekabeld systeem zal er gebruik worden gemaakt van kabels zodat het bijna niet te saboteren is. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem kan werken zonder kabels en is een stuk flexibeler. De hybride mogelijkheid werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er kan worden gekozen voor verschillende alarmmeldingen: populair is de melding op je telefoon, maar ook geluidsalarm, telefonische oproep, SMS, E-mail. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een standaard melding richting een speciale meldkamer (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Desgewenst is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag gratis offertes op

  Vul eerst jouw postcode in en kies wat je wilt laten installeren. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Gauw.

 5. De installateur komt langs

  Een beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren binnen een korte periode. De vakman legt precies uit hoe je het moet bedienen. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen inprogrammeren die gebeld moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Gauw?

Ontvang gratis offertes van installateurs uit de buurt

Tips: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Flink wat huizen in de gemeente Súdwest-Fryslân kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel detectoren en sirene. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals buitensirene, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, rookmelders, camerabewaking. In aanvulling daarop zul je moeten kiezen voor een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het onderstaande blok bespreken we de voordelen en nadelen.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarmsysteem wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, met units die werken met batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Bovendien ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Let erop dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Investering inclusief montage: €750,00 tot €2050,00.

Een alarmsysteem met kabels
In het geval van een bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is een betrouwbaar systeem, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij de hogere risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, minder storingsgevoelig en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijzen inclusief installatie: €1025,00 tot +/- €1600,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al kabels getrokken zijn installeer je bedrade sensoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen doe je het met de draadloze detectoren.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1650,00 oplopend tot €2750,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt het alarm uitbreiden met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In de lijst hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Gauw.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een ID, druppel, tag, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Gauw (februari 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Echter, wanneer je het laat aanleggen door lokaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In de tabel hieronder check je de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Gauw. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Alphavision en Friedland. Je kunt ook doorklikken naar installatiebedrijven en leveranciers in Goënga, Scharnegoutum, Offingawier en Oppenhuizen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. In het stukje hieronder vind je handig tips om de opties voor inbraak in Gauw te verminderen. We bieden ook aanvullende informatie over Camerabewaking.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Laat het je buren weten als je een paar dagen weg bent.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Plaats vakantiefoto’s pas na terugkomst van vakantie op social media.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Gauw vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Friesland leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die volledig gespecialiseerd zijn in het installeren van een alarm en bewakingscamera’s. Deze aanbieders faciliteren een innovatieve alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Steeds vaker kunnen ze jou ook helpen met abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Eigen alarmcentrale die 24/7 bereikbaar is.
 • Feenstra.com: Live beeld van de camera’s in je woning in de App.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijke melders dus geen valse meldingen.
 • V&S Beveiliging: Snelle en vakkundige montage door gecertificeerde installateurs.
 • SmartAlarm: Gemakkelijk te bedienen via tablet en smartphone (met Trigion alarmcentrale).
 • Directveilig: Vrijblijvend advies op locatie mogelijk.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Foscam, Bosch, D-Link, Somfy, EZVIZ + Eufy, Yale, Netamo, Hombli, Arlo.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Gauw?

De kosten van een slim alarmsysteem in Gauw voor thuis liggen tussen de €550,00 en €1275,00. De normale prijs komt tot stand door het type installatie, het aantal extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of brandmelder, het woonoppervlak, en het jaarlijkse onderhoud.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Zodra het alarm beweging detecteert bekijkt een medewerker meteen of er iets aan de hand is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. Een professional waarschuwt de bewoners bij een geverifieerd alarm. Middels Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De tarieven van een alarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €12,50 en +/- €45,00 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij een ongewone beweging ontvang je op diverse manieren een signaal. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) en een pushbericht op je telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: telefonische oproep, e-mail, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer. Als je kiest voor een stil alarm zal er geen sirene afgaan, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Een voordelige mogelijkheid is een set met analoge camera’s, vanaf €250,00 per camera. Wil je een oplossing met HD-beelden om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? In dat geval adviseren we een HD IP camera, te bestellen vanaf €375,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Gauw.


Postcodegebied: 8627

Plaats een reactie