Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Boornzwaag

Door het installeren van een alarmsysteem in Boornzwaag is jouw woning dag en nacht beveiligd. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Een actieve alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Daarnaast heeft het huisalarm ook een melding bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. In onze keuzehulp delen wij goede info over de diverse systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop doorzoek je op dit portaal bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Boornzwaag en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-boornzwaag

Alarminstallatie Boornzwaag laten plaatsen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch systeem dat via sensoren een alarm geeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij een verdachte poging gaat het alarm af en krijg je een melding op je smartphone. In veel gevallen wordt jouw woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De operator volgt de situatie meteen op en belt direct de bewoners. Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Boornzwaag? In ons speciale stappenplan vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Zorg voor een goed beeld van het huis en ontdek zo waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op basis daarvan kom je erachter welke risicovolle plekken voorzien moeten worden van detectors. Als we het hebben over inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: bewegingsmelders, glasbreuksensoren, magneetcontacten, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, waterdetectoren.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  De meest bekende types zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij de bekabelde optie worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een wifi-systeem (draadloos) heeft deze kabels niet nodig en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride inrichting werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Je hebt de keuze uit diverse alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: telefonische oproep, geluidsalarm, lichtalarm, E-mail. Steeds meer mensen vullen dit aan met een accurate melding voor de Particuliere alarmcentrale PAC. Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Afsluitend is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag gratis offertes op

  Voer je adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Boornzwaag.

 5. Installatieservice en uitleg

  Een beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De woningbeveiliger geeft altijd een goed instructie. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen instellen die op de hoogte gesteld moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een erkend alarmsysteem kopen in Boornzwaag?

Vraag offertes op bij installateurs in de buurt

Tips: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Flink wat huizen in de gemeente De Fryske Marren hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met camerabewaking, buitensirene, afstandsbediening, bewegingsmelders, rookmelders. Tevens heb je de keuze uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het onderstaande blok zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloze alarminstallatie wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, dat werkt op batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is met name geschikt voor oudere woningen. Als laatste is het systeem zeer flexibel en voordelig. Nadelen zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Tarief inclusief montage: €800,00 tot +/- €1300,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Bij een volledig bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt dit gezien als een verplichting. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Prijzen inclusief installatie: €1250,00 oplopend tot €2250,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Op de locaties waar al kabels liggen maak je gebruik van de bekabelde detectoren, op plekken waar geen bedrading ligt installeer je draadloze sensoren.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1950,00 tot wel €2200,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. Onderstaand lees je meer informatie over extra veilig wonen in Boornzwaag.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een tag, ID, pas, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Boornzwaag (februari 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Alleen, ga je voor een professioneel installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In de tabel hieronder ontdek je de adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Boornzwaag. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Cooper en CQR. Je kunt ook doorklikken naar verkooppunten en leveranciers Legemeer, Dijken, Langweer en Teroele.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We bieden praktische tips om de kans op inbraak in Boornzwaag te beperken. Of klik door voor meer informatie over Soorten alarminstallaties.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Bij de voordeur kun je een slimme deurbel laten installeren.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Informeer inbrekers niet via social media dat je op vakantie bent.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Boornzwaag vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die jou ondersteunen bij het plaatsen van een alarm en bewakingscamera’s. Deze firma’s staan garant voor een ingenieuze alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Optioneel bieden zij de optie tot een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: Live beeld van de camera’s in je woning in de App.
 • Woonveilig: Gemakkelijk zelf bedienen met sleutelhanger, App en bedieningspaneel.
 • V&S Beveiliging: Jouw lokale partner voor slimme beveiliging in huis.
 • SmartAlarm: Je alarm bedienen en instellen via de Applicatie (met Trigion).
 • Directveilig: Live te bedienen op jouw eigen smartphone.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en TP-Link, EZVIZ, Bosch, D-Link, Somfy & Arlo, Eufy, Netamo, Hombli, Eve.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Boornzwaag?

De kosten van een slim alarmsysteem in Boornzwaag voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €475,00 en €1150,00. De uiteindelijke prijs hangt af van het type installatie, het aantal extra opties zoals meldkamer en camera’s of rookmelder, het aantal kamers, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij brand, inbraak of glasbreuk checkt de centralist wat er rondom het huis gebeurt en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De operator neemt meteen contact op met de bewoners als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. Door middel van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De investering in een alarmsysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €17,50 & €45,00 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Wanneer het alarmsysteem afgaat kan je op verschillende manieren een melding krijgen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een bericht op smartphone en tablet. Daarnaast kan je ook kiezen voor: lichtalarm, SMS, e-mail, doorschakeling naar meldkamer. Als je een stil alarm laat installeren is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het ontmoedigt inbrekers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je beelden terug kunt kijken. Voor de kleine portemonnee is er een set met analoge camera’s, vanaf €175,00 p/stuk. Zoek je haarscherp beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Kies dan voor een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €625,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Boornzwaag.


Postcodegebied: 8526

Plaats een reactie